Boxerul Evren Sali, de la CSM Constanța Pas cu dreptul în carieră. Campion național! A făcut ravagii cu directa de dreapta (GALERIE FOTO)

  • Evren Sali a câștigat categoric toate meciurile susținute la Campionatul Național de cadeți.
 
Prima competiție oficială, primul titlu de campion național! Un debut perfect în carieră pentru boxerul Evren Sali, de la CSM Constanța, care, la Campionatul Național pentru cadeți, de la Piatra Neamț, a cucerit medalia de aur la categoria 66 kg, după patru victorii impresionante.
 
În vârstă de 14 ani, Evren Sali face box de un an și jumătate, fiind antrenat de Ionuț Bodilcu, cel care l-a descoperit, punându-i de atunci în valoare calitățile, care, de la antrenament la antrenament, ieșeau tot mai mult în evidență. Iar la Naționalele de la Piatra Neamț cei doi au dat lovitura! În finală, tânărulș pugilist a reușit o victorie rapidă, în prima repriză, prin abandonul adversarului, contra lui Florin Măiceanu, de la CS Târgoviște. Iar în celelalte trei partide s-a impus la puncte, dar clar, de fiecare dată cu 5-0.
 
„O energie cum rar am văzut“
 
„Evren a avut o evoluție excelentă pe parcursul competiției, care m-a umplut de bucurie. În primul meci, a picat cu sportivul cap de serie, vicecampion în Cupa României, și am avut puține emoții, ținând cont că Evren se afla la prima sa competiție oficială, dar băiatul a boxat excelent, foarte frumos. Iar apoi nu s-a mai oprit, cucerind titlul național! În finală, a avut o energie cum rar am văzut și a încheiat rapid conturile. Pe parcursul competiției, am compensat lipsa de experiență cu o tactică bună, am urmărit fiecare adversar în parte. Evren este un copil care a știut să asculte indicațiile mele de la colț. Aceasta a fost rețeta victoriilor clare“, a declarat Ionuț Bodilcu.
 
„Aflat la prima competiție oficială, boxerul constănțean s-a dovedit a fi cel mai bun la categoria 66 kg, unde a reușit victorii pe linie și se anunță a fi unul dintre sportivii de mare perspectivă ai boxului românesc“, este mesajul CSM Constanța.
 
Își ține la distanță adversarii
 
Evren Sali este elev la Școala Gimnazială nr. 6 „Nicolae Titulescu“ din Constanța, iar la anul, în box, va trece la categoria juniori. Antrenorul său îi prevede un viitor frumos. „Are un potențial deosebit și va face treabă în acest sport. În ring, își ține la distanță adversarii, e tehnic. Nu prea încasează. Are o directă de dreapta foarte bună, pe care o dă în viteză. Se mișcă bine, știe când să facă un pas înapoi, e atent“, a precizat antrenorul.
 
Antrenorul e medaliat mondial ca pugilist

 
În vârstă de 33 de ani, Ionuț Bodilcu, fost boxer, e obișnuit cu marea performanță și le transmite mentalitatea de învingător și elevilor săi. În 2006, în Turcia, a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial de juniori. Pe plan intern, este campion național la toate categoriile de vârstă, iar în 2008, la 18 ani, a ieșit campion al României și la juniori, și la seniori. „Îmi place foarte mult meseria de antrenor. Atmosfera de la competiții e deosebită, îmi aduc aminte cu nostalgie de anii în care boxam și eu“, a mai spus tânărul tehnician. „Felicitări antrenorului Ionuț Bodilcu, sportivului pentru evoluția promițătoare și multumiri tuturor celor care ne-au acordat încredere și ne susțin!“, a menționat Mihai Constantin, antrenorul coordonator al secției de box de la CSM Constanța.
        

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
CSM Constanța box
La prima sa competiție oficială, Sali Evren a devenit campion național! (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu online cu handbalistul Rareș Ștefan, de la CSM Constanța „A fost dragoste la prima vedere“

24 May 2024 953

Handbal CSM Constanța, final de sezon. Contra ACS HC Buzău 2012, cei mai tineri handbaliști din lot au marcat 14 goluri

23 May 2024 665

CSM Constanța Cicliștii, pe podium la prima etapă a Cupei României de Șosea. Au avut de înfruntat o competiție acerbă (GALERIE FOTO)

23 May 2024 456

Ce decizii a luat CSM pentru Judecătoria Constanța, Judecătoria Mangalia și Judecătoria Medgidia

22 May 2024 517

CSM Constanța, călătorie prin parcurile și cartierele din municipiu. „Ne-am încărcat cu foarte multă energie de la copii!“ (GALERIE FOTO)

22 May 2024 759

Volei După un sezon de vis la CSM Constanța, David Dinculescu va juca la unul dintre marile cluburi ale Europei! (GALERIE FOTO)

20 May 2024 716

Handbal. Un sezon extraordinar! George Buricea - „Sunt fericit de cât de frumos a crescut CSM Constanța“

20 May 2024 759

CSM Constanța Atletul David Ciolpan, două medalii de aur și record personal la Abu Dhabi (GALERIE FOTO)

20 May 2024 594

Handbal CSM Constanța, medalie de argint în Cupa României. „Și-a respectat blazonul și a dat totul pe teren“ (GALERIE FOTO)

19 May 2024 617

Rugby CSM Constanța a urcat pe locul doi în DNS, după victoria cu punct bonus cu CSM Galați (GALERIE FOTO)

19 May 2024 516

Box Alexandru Buleu și Erson Huseim, de la CSM Constanța, învingători în Cupa României (GALERIE FOTO)

18 May 2024 691

Handbal CSM Constanța s-a calificat în finala Cupei României (GALERIE FOTO)

18 May 2024 703

Zilele Constanței 2024 Multă mișcare, distracție, concursuri și premii la CSM Sport Corner (GALERIE FOTO)

18 May 2024 680

Halterofilii de la CSM Constanța, medalii la Cupa României (GALERIE FOTO)

18 May 2024 473

Calendar săptămânal CSM Constanța Handbaliștii își apără trofeul Cupei României, în turneul Final Four de la București

17 May 2024 585