Calendar competițional CSM Constanța Baschetbaliștii debutează în noul sezon. Meciuri la Constanța, în Cupa României

 
Sportivii și echipele de la CSM Constanța participă la noi competiții și susțin noi meciuri.
 

Avem o toamnă bogată în competiții pentru sportivii CSM Constanța! Săptămâna aceasta, luptăm în competiții interne și internaționale, la 9 discipline sportive! Echipele noastre sunt angrenate deja în ligile și cupele naționale, iar din calendar nu lipsesc participările la concursuri continentale, Campionate Balcanice, Cupa Davis și Campionate Europene! Le ținem pumnii strânși sportivilor noștri! Hai, Constanța! Hai, România!, este mesajul clubului de pe litoral.

 
Baschet
 
Baschetbaliștii CSM Constanța revin în arenă și debutează în noul sezon competițional! În weekend, Constanța este gazda Grupei F din Cupa României, în prima fază a competiției. Cu noile achiziții făcute în vară, echipa antrenată, din acest sezon, de Dan Fleșeriu, luptă pentru calificare cu CS Vâlcea 1924 și CSU Sibiu. Meciurile se joacă pe noul parchet montat la Sala Sporturilor, în fiecare seară, de la ora 19.00: CSM Constanța – CSU Sibiu (Vineri, 15 Septembrie), CS Vâlcea 1924 - CSU Sibiu (Sâmbătă, 16 Septembrie) și CSM Constanța - CS Vâlcea 1924 (Duminică, 17 Septembrie). Cupa României începe în acest sezon cu 6 grupe preliminare. Mai departe merg câștigătoarele grupelor și cele mai bune două ocupante ale locurilor 2. Echipele calificate vor evolua în Turneul Final 8, programat în perioada 13-18 Februarie 2024.
 
Volei Feminin
 
Voleibalistele CSM Constanța încep meciurile de pregătire pentru primul lor sezon în Divizia A1. De Joi, 14 Septembrie, și până Sâmbătă, 16 Septembrie, fetele noastre evoluează la Cupa Corona. Turneul se desfășoară în Sala “Dumitru Popescu Colibași” din Brașov. Alături de echipa noastră și de o altă nou-promovată, gazda turneului, Corona Brașov, la turneul din orașul de la poalele Tâmpei participă, de asemenea, echipa care a luat locul Craiovei în prima ligă, CSU Medicina Târgu Mureș, și FC Argeș Pitești.
 
Volei Masculin
 
Vineri, 15 septembrie, este zi de meci pentru voleibaliștii CSM Constanța! Băieții noștri, conduși de noul antrenor, argentinianul Christian Imhoff, susțin un amical în compania bulgarilor de la Dobrudja 07 Dobrici, partenerii tradiționali ai echipei de volei masculin a Constanței în jocurile de verificare, de-a lungul timpului. Un test util în compania unui adversar valoros. Meciul se joacă, de la ora 12.00, în sala Complexului Sportiv Tomis din Strada Flămânda.
 
Handbal

 
Se anunță un meci tare pentru handbaliștii CSM Constanța, în fief-ul Stelei București, în etapa a 4-a din Liga Zimbrilor. Băieții antrenați de George Buricea merg în Sala Apollo cu un moral excelent, după ce au câștigat cu 11 goluri la Vaslui, în timp ce adversarii au orgoliul rănit, după ce au pierdut două puncte acasă, cu Vaslui și trei în deplasare, la Suceava. Neînvinși în campionat, Nistor & comp vor să continue seria perfectă la meciurile din deplasare, după succesele de la Sighișoara, Granollers și Vaslui. Duelul Steaua București - CSM Constanța se joacă Duminică, 17 Septembrie, de la ora 15.30 și va fi transmis, în direct, de ProArena!
 

Handbal Tineret
 
CSM Constanța debutează în Campionatul Național de Tineret. Sâmbătă, 16 Septembrie, de la ora 15.30, în Sala Sporturilor, handbaliștii antrenați de Enis Murtaza vor evolua pe teren propriu contra celor de la CSA Steaua București. Partida contează pentru prima etapă din Seria B, din care mai fac parte echipele de tineret ale CSM Vaslui, CSM Focșani, HC Buzău, CS Dinamo București și CSM București.
 
Handbal J1
 
Săptămâna aceasta, este momentul debutului și pentru juniorii I CSM Constanța. Handbaliștii antrenați de Enis Murtaza vor juca primul meci din noul sezon al Campionatului Național JI, la București, cu CS Dinamo. Duminică, 17 Septembrie, de la ora 13.00. Cele două echipe fac parte din Seria B, alături de CT Media București, CSM București și CSȘ Galați.
 
Handbal J2
 
Juniori II CSM Constanța susțin primul lor meci din noul sezon al Campionatului Național JII în deplasare, cu Axiopolis Cernavodă. Băieții noștri, antrenați de Ionuț Pușcașu, vor evolua Sâmbătă, 16 Septembrie, de la ora 13.00, în etapa inaugurală. Din Seria E fac parte alte cinci echipe: CSȘ Galați, LPS Brăila, Arrubium 2008 Măcin, CSȘ Medgidia și CSȘ Călărași.
 
Handbal J3
 
CSM Constanța dă credit juniorilor mici și debutează, la sfârșitul săptămânii, în sezonul competițional 2023/24 al Campionatului Național JIII. Echipa noastră, antrenată de Denis Ali, joacă Duminică, 17 Septembrie, de la ora 14.00, în deplasare, cu CSȘ Galați. Din Seria C mai fac parte HC Omer Constanța A, CSȘ Medgidia A, LPS Brăila, CSȘ Călărași, CSȘ Medgidia B și HC Omer Constanța B.
 
Canotaj
 
Sportivii noștri iau startul, în weekend, la Campionatul Balcanic de Canotaj, competiție care marchează inaugurarea primei piste olimpice de canotaj de pe Lacul Lebăda din Pantelimon. Juniorii Sergiu Anfimov, Constantin Filip, Darius Simion și Irina Despa (antrenori Marian Grijuc și Gabriel Vodă) vor reprezenta CSM Constanța în competiția care reunește peste 200 de sportivi din 8 țări, Bulgaria, Croația, Grecia, Macedonia de Nord, Serbia, Turcia, Ucraina și România. Sportivii fac parte din categoriile Juniori I (17-18 ani) și Juniori II (15-16 ani). Probele au loc Sâmbătă, 16 Septembrie și Duminică, 17 Septembrie, între orele 9.00 și 12.00, pe pista olimpică de 2000m de la Pantelimon.
 
Rugby
 
Rugbiștii CSM Constanța joacă, în etapa a 5-a din Liga Națională de Rugby, Grupa B, pe teren propriu, cu Universitatea ELBI Cluj. Invincibilă în acest sezon, echipa antrenată de Radu Nicolae Mocanu, Claudiu Trandafir și Daniel Boldor vine după un egal, 29-29, în fief-ul Stelei, unde a fost foarte aproape de victorie. Cu un moral excelent, băieții noștri luptă pentru cel de-al 10-lea succes stagional. Meciul este programat Sâmbătă, 16 Septembrie, de la ora 11.00, pe stadionul “Flacăra” din Năvodari.
 
Atletism
 
Șase atleți juniori legitimați la CSM Constanța participă, la sfârșitul săptămânii, la Cupa CSA Onești, ediția a II-a. Alexandru Scărlătescu, Eduard Trifu, Albert Belu, Adelina Purcărea, Alexandra Ardelianu și Sonia Babu (antrenor Eveline Lisenco) evoluează la concursul de atletism, organizat pe stadionul “Energia” din Onești. Competiția se desfășoară pe categorii de vârstă (copii născuți 2009-2013), Vineri, 15 Septembrie și Sâmbătă, 16 Septembrie.
 
Tenis de masă
 
Echipa feminină de tenis de masă a României, antrenată de Viorel Filimon (CSM Constanța) și Mihaela Șteff (psiholog fiind Mioara Șincan), s-a calificat pe tabloul principal al Campionatului European de Seniori de la Malmö, după victoriile cu 3-0 obținute, în faza grupelor, împotriva Croației și Sloveniei. Elena Zaharia (CSM Constanța – LPS Nicolae Rotaru) face parte din lotul tricolor, alături de Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Andreea Dragoman și Adina Diaconu. Vicecampioană continentală, România luptă pentru medalii la competiția din Suedia. Joi, în optimile de finală, tricolorele au învins Serbia cu 3-1, iar vineri, 15 septembrie, de la ora 11.00, întâlnesc Spania în sferturi..
 
Judo
 
Judoka CSM Constanța evoluează, în weekend, la Openul European de Seniori de la Sarajevo. David Fodor evoluează la categoria 81 kg, iar Vlad Topală, la +100 kg. Sportivii antrenați de Radu Florin Luca luptă pentru medalii la competiția din Bosnia și Herțegovina. Turneul se desfășoară între 15 și 17 Septembrie.
 
Lupte
 
Sportivii secției de lupte CSM Constanța evoluează, la sfârșitul acestei săptămâni, la “Memorialul Victor Dolipschi și Dumitru Cuc”, în Sala Dinamo din București. Turneul este rezervat copiilor. Participă Patrik Cerguța, Mădălin Cnej, Alexandru Dănilă, David Macinoi, Mihail Dănilă. Sportivii sunt antrenați de Gheorghe Grigore.
 
Tenis
 
Echipa Națională de tenis a României va întâlni Taiwan în cadrul Grupei Mondiale I a Cupei Davis, partida urmând să se desfășoare, în perioada 15-16 septembrie 2023, la Tenis Club Idu din Mamaia. În vederea acestei confruntări, căpitanul nejucător al echipei noastre, Gabriel Trifu și antrenorul Andrei Mlendea au convocat următorii jucători: Nicholas David Ionel, Filip Jianu, Marius Copil, Victor Cornea, Cezar Crețu, Sebastian Gima și Luca Preda. Delegația noastră este completată de Dragoș Rusu - fizioterapeut, Luci Niculescu și Dan Cristea - în calitate de preparator fizic.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța)
 
Citește și:

 
CSM Constanța l-a transferat pe baschetbalistul Dragoș Diculescu

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Handbal CSM Constanța este vicecampioana României! (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 437

Volei Al doilea succes cu FC Argeș și CSM Constanța s-a clasat pe locul nouă în Divizia A1 (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 446

Rugby CSM Constanța, victorie cu punct bonus la Bârlad. Eduard Chifor, omul meciului (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 389

UPDATE. CSM Constanța Ștefan Orza, aur și bronz la Campionatul Mondial de Kempo

27 Apr 2024 466

CSM Constanța Voleibalistele au câștigat primul meci din seria cu FC Argeș (GALERIE FOTO + VIDEO)

27 Apr 2024 499

Calendar săptămânal CSM Constanța Meciuri importante în Sala Sporturilor „Simona Amânar“! Intrarea este liberă

26 Apr 2024 409

Baschet CSM Constanța a cedat dramatic în primul meci cu BC CSU Sibiu

25 Apr 2024 577

CSM Constanța, campioana României! Andrei Talpeș - „Este un moment istoric. Constanța merită să fie în top“ (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 585

Ședință CLM Constanța CSM Constanța și-a schimbat sediul. Unde este situat (DOCUMENT)

25 Apr 2024 455

CSM Constanța a câștigat titlul național la baschet feminin Mesajul primarului Vergil Chițac – „Felicitări tuturor celor care au pus umărul la creșterea performanței sportului constănțean.” (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 448

Tenis de masă Sportiva de la CSM Constanța, Elena Zaharia s-a oprit în optimile de finală ale turneului WTT Feeder Havirov, din Cehia (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 329

Gimnastică Sabrina Maneca Voinea și Andreea Preda, legitimate la CSM Constanța, au fost selecționate în lotul național pentru Campionatul European feminin de gimnastică artistică de la Rimini

24 Apr 2024 439

Ce performanță! După Cupa României, baschetbalistele de la CSM Constanța au câștigat și Liga Națională! Sunt campioanele României! (GALERIE FOTO + VIDEO)

23 Apr 2024 736

Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ancuța, de la Mangalia! Totul s-ar putea decide azi la CSM!

23 Apr 2024 576

Oficial, cu unanimitatea CSM Andra Georgiana Vasile, fostul adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, delegată procuror șef în DIICOT Constanța!

23 Apr 2024 469