Calendar săptămânal CSM Constanța Baschetbaliștii, debut, acasă, în noul sezon de campionat

 
Sportivii și echipele CSM Constanța intră din nou în arena, finalul de săptămână fiind unul extrem de bogat.
 

Este o nouă săptămână plină de evenimente pentru sportivii CSM Constanța! Echipele noastre sunt angrenate în ligile interne de baschet, handbal, rugby și șah, dar și în cea de-a doua competiție ca valoare din tenisul de masă european! Voleibaliștii pregătesc debutul în noul sezon, iar la box, lupte, judo, ciclism și triatlon atacăm podiumurile competițiilor naționale, balcanice și europene, la juniori, tineret și seniori! Succes, tuturor sportivilor noștri! Hai, Constanța! Hai, România!, este mesajul CSM Constanța.

 
Baschet
 
Baschetbaliștii CSM Constanța revin în Sala Sporturilor! La o săptămână după ce au obținut calificarea în Final 8 Cupa României, băieții antrenați de Dan Fleșeriu debutează în sezonul 2023/2024 al Ligii Naționale de Baschet Masculin Getica 95. În prima etapă a Grupei B, echipa noastră dă piept cu CSM Târgu Mureș și mizează pe tribune pline! Sâmbătă, 23 Septembrie, de la ora 18.00! Meciul va fi transmis în direct de FRB TV și pe pagina de Facebook CSM Constanța.
 
A sosit ora debutului în noul sezon competițional pentru vicecampioanele României! Baschetbalistele CSM Constanța încep meciurile oficiale în Cupa României. Echipa antrenată de Alexandru Olteanu joacă derby-ul Optimilor de Finală, pe terenul rivalei FC Baschet UAV Arad, pe care a învins-o în play-off-ul ediției trecute a Ligii Naționale. Meciul este Duminică, 24 Septembrie, de la ora 18.00, și va fi în direct pe FRB TV.
 
Baschetbaliștii CSM Constanța încep noul sezon al Campionatului Național U15, cu primele meciuri din Grupa E. Faza I a competiției debutează cu un turneu național la Sala Danubius Brăila, unde echipa noastră va susține trei jocuri: Sâmbătă, 23 Septembrie, cu CSM 2007 Focșani (ora 12.00) și ACS Cuza Pirates Brăila (ora 19.00) și Duminică, 24 Septembrie, cu CSM Academia de Baschet Phoenix Galați (ora 10.00).
 
Handbal
 
Neînvinși în campionat, handbaliștii CSM Constanța vor să continue seria pozitivă în noul sezon al Ligii Zimbrilor cu o victorie împotriva rivalilor de la CSM București, care au avut un start perfect, cu patru succese în patru etape! Băieții antrenați de George Buricea joacă primul meci la Sala Sporturilor după senzaționala calificare în grupele EHF European League și speră să umple tribunele! Derby-ul etapei a 5-a din Liga Zimbrilor, CSM Constanța – CSM București, se joacă Duminică, 24 Septembrie, de la ora 17.30 și va fi transmis, în direct, de Pro Arena!
 
Rugby

 
Rugbiștii CSM Constanța joacă, în etapa a 6-a din Liga Națională de Rugby, pe teren propriu, cu CSM Galați. Echipa antrenată de Radu Nicolae Mocanu, Claudiu Trandafir și Daniel Boldor vrea să facă uitată înfrângerea înregistrată în fața clujenilor, săptămâna trecută, și să obțină o victorie concludentă pe Stadionul Flacăra din Năvodari. În tur, la Galați, băieții noștri au câștigat cu 43-10. Gălățenii au o singură victorie în cont, contra ultimei clasate din Grupa B, Bucovina Suceava, în timp ce rugbiștii noștri caută al treilea succes în faza a II-a a competiției. Meciul este Sâmbătă, 23 Septembrie, de la ora 9.45.
 

Tenis de masă
 
Constanța debutează în acest weekend, după o pauză de 15 ani, într-o competiție europeană, în ETTU Europe Cup, a doua cea mai importantă competiție continentală inter-cluburi din tenisul de masă european, după Champions League. Echipa noastră va evolua în Portugalia, în Grupa A, din care mai fac parte CTM Mirandela (Portugalia), gazda turneului, și AD Muravera TT (Italia). Antrenorul Viorel Filimon are la dispoziție un lot valoros, la Mirandela fiind prezente Elena Zaharia, Alina Mușat, Bianca Mei-Roșu și Camelia Mitrofan. Din staff face parte și psihologul Mioara Șincan. CSM Constanța va juca în Pavilhao de Mirandela, Sâmbătă, 23 Septembrie, cu CT Mirandela, de la ora 16.00, și AD Muravera TT, de la ora 22.00. Hai, Constanța! Hai, România!
 
Volei
 
Voleibalistele CSM Constanța se pregătesc pentru debutul în Divizia A1. După participarea la Cupa Corona, la Brașov, fetele antrenate de Florin Voinea și Radu Began vor juca un meci de verificare în deplasare, cu CS Medgidia. Încă un test pentru echipa noastră, nou-promovată pe prima scenă a voleiului feminin românesc. Partida se joacă Sâmbătă, 23 Septembrie, de la ora 13.00, în Sala Sporturilor “Iftimie Ilisei”.
 
Voleibaliștii CSM Constanța continuă meciurile de pregătire pentru noul sezon al Diviziei A1, pe care îl vor începe în luna octombrie. După victoria de acasă, contra bulgarilor de la Dobrudja Dobrich, băieții antrenați de Christian Imhoff și Răzvan Parpală vor juca un nou amical, în Sala Dunărea din Galați, pe terenul campionilor României. Pentru echipa noastră se anunță un test pe cât de dificil, pe atât de util, în compania deținătoarei titlului național, CSM Arcada Galați, care se pregătește pentru Supercupa României. Duelul dintre CSM Arcada Galați și CSM Constanța este programat Sâmbătă, 23 septembrie, de la ora 16.00.
 
Handbal
 
Handbaliștii CSM Constanța susțin primul lor meci în deplasare în Campionatul Național de Tineret. După victoria de acasă cu CSA Steaua București, echipa antrenată de Enis Murtaza întâlnește un alt adversar cu nume, pe Dinamo București! Meciul din etapa a II-a, Seria B, se joacă în Sala Dinamo, Sâmbătă, 23 Septembrie, de la ora 15.00.
 
Juniori II CSM Constanța dispută primul meci la Sala Sporturilor în noul sezon competițional. Băieții antrenați de Ionuț Pușcașu vor să repete evoluția foarte bună din prima etapă a Campionatului Național JII – Seria E, care le-a adus victoria la Cernavodă. Echipa noastră o întâlnește pe LPS Brăila, Sâmbătă, 23 Septembrie, de la ora 11.30.
 
Șah
 
După experiența de la Campionatul European de Juniori, șahiștii CSM Constanța încep meciurile din Divizia B. CS Medgidia, ACS Sissa Constanța și ACS Fianchetto Constanța vor fi adversarii noștri. Echipa antrenată de Iulian Mihailov și Marcel Ciubotariu întâlnește, în prima etapă, pe ACS Fianchetto Constanța. Sâmbătă, 23 Septembrie, începând cu ora 12.30, la Casa de Cultură a Sindicatelor.
 
Triatlon
 
Triatloniștii CSM Constanța, în frunte cu juniorii Carol Popa și Raul Petre, participă în acest weekend la H3RO, cea mai tare competiție de triatlon din Estul Europei! 700 de sportivi din 10 țări vor lua startul la Mamaia, în 23 și 24 Septembrie. Cei mai buni juniori din țară, Carol și Raul luptă pentru medalii la Campionatul Național de Sprint și la Campionatul Național de Ștafete Mixte, care va fi organizat în premieră în cadrul H3RO, competiție finanțată de Primăria Municipiului Constanța.
 
Ciclism
 
Ciclistul Mihnea Harasim participă la Campionatul European de Șosea, în perioada 20-24 Septembrie, la Drenthe (Olanda). Sportivul CSM Constanța concurează la U23, categorie aflată în programul competiției încă de la înființare, din 1995. Cei mai valoroși tineri cicliști ai Europei vor lupta pentru tricoul alb-albastru cu stele aurii, rezervat învingătorului. După Contratimpul Individual, Mihnea ia lua startul în proba de Fond, Vineri, 22 Septembrie, de la ora 10.30.
 
Judo
 
Judoka CSM Constanța evoluează, în weekend, la Campionatul Balcanic U21 de la Bihac (Bosnia și Herțegovina). Medaliatul cu aur de la FOTE, Laurențiu David Gliga, va concura la +75kg, iar Victor Sandu la 81kg. Sportivii sunt însoțiți de antrenorul Gheorghe Lozovanu.
Trei sportive ale secției de judo CSM Constanța luptă pentru medalii la Campionatul Național U15 de Ne Waza, în acest weekend, la Drobeta Turnu Severin. Alessia Miruna Conisceac, la 44kg, Maria Romega, la 52kg și Ana Carla Gliga, la +52kg, intră pe tatami în cursa pentru podiumul național, asistate de pe margine de antrenorul Radu Florin Luca.
 
Lupte
 
Sportivii secției de lupte CSM Constanța evoluează, la sfârșitul acestei săptămâni, la Campionatul Național Individual U20, la Târgu Mureș. Antrenorii Georgios Papazou, Marian Oancea, Cornelius Trucmel și Gheorghe Grigore mizează pe 13 luptători în cursa pentru medalii.
 
Box
 
Pugilistul Alexandru Buleu participă în această săptămână la puternicul turneu internațional U22, “Memorialul Dacal”, organizat de orașul spaniol Palencia. Sportivul CSM Constanța l-a învins în sferturile de finală, la categoria 75 de kg, pe reprezentantul gazdelor, Didac Lopez, care a fost numărat de trei ori. Alex a reușit o victorie clară prin inferioritatea adversarului, în repriza a 3-a. În semifinale, vineri, boxerul antrenat de Mihai Constantin îl întâlnește pe lituanianul Erikas Laurikietis.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța)
 
Citește și:

 
CSM Constanța
Boxerul Alexandru Buleu, calificat în semifinale la „Memorialul Dacal“, din Spania

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CSM Constanța Ștefan Orza, medaliat la Campionatul Mondial de Kempo

27 Apr 2024 339

CSM Constanța Voleibalistele au câștigat primul meci din seria cu FC Argeș (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 398

Calendar săptămânal CSM Constanța Meciuri importante în Sala Sporturilor „Simona Amânar“! Intrarea este liberă

26 Apr 2024 392

Baschet CSM Constanța a cedat dramatic în primul meci cu BC CSU Sibiu

25 Apr 2024 554

CSM Constanța, campioana României! Andrei Talpeș - „Este un moment istoric. Constanța merită să fie în top“ (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 571

Ședință CLM Constanța CSM Constanța și-a schimbat sediul. Unde este situat (DOCUMENT)

25 Apr 2024 447

CSM Constanța a câștigat titlul național la baschet feminin Mesajul primarului Vergil Chițac – „Felicitări tuturor celor care au pus umărul la creșterea performanței sportului constănțean.” (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 441

Tenis de masă Sportiva de la CSM Constanța, Elena Zaharia s-a oprit în optimile de finală ale turneului WTT Feeder Havirov, din Cehia (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 322

Gimnastică Sabrina Maneca Voinea și Andreea Preda, legitimate la CSM Constanța, au fost selecționate în lotul național pentru Campionatul European feminin de gimnastică artistică de la Rimini

24 Apr 2024 424

Ce performanță! După Cupa României, baschetbalistele de la CSM Constanța au câștigat și Liga Națională! Sunt campioanele României! (GALERIE FOTO + VIDEO)

23 Apr 2024 726

Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ancuța, de la Mangalia! Totul s-ar putea decide azi la CSM!

23 Apr 2024 568

Oficial, cu unanimitatea CSM Andra Georgiana Vasile, fostul adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, delegată procuror șef în DIICOT Constanța!

23 Apr 2024 460

Din nou pe podiumul național „CSM Constanța menține tradiția rugby-ului constănțean la înălțime!“

23 Apr 2024 448

Andra Georgiana Vasile, fost adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, pe cale să devină șeful Biroului de combatere a traficului de droguri din DIICOT

22 Apr 2024 678

Înotătorii de la CSM Constanța, la înălțime și în ultima zi a Campionatului Național (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 477