Calendar sportiv CSM Constanța. Competiții interne și internaționale. O nouă săptămână plină de provocări!

 
Angrenați în competiții naționale și internaționale, sportivii de la CSM Constanța au o nouă săptămână plină de provocări.  
 

La tenis de masă și atletism avem reprezentanți în lotul României pentru Jocurile Francofoniei de la Kinshasa, în țară începe un nou campionat la rugby în 7, canotajul este prezent la Campionatul Mondial U19 din Franța, iar micii cicliști CSM Constanța luptă pentru medalii naționale. Șahul nu lipsește din calendarul săptămânal. Tuturor le urăm succes! Hai, Constanța! Hai, România!, se precizează pe pagina de Facebook a clubului de pe litoral.

 
Șah
 
Șahistul Mircea Andrei Cazan, legitimat la CSM Constanța, va participa, în weekend, la Timișoara Grand Prix Rapid – “Memorialul Cristian Foișor”. Concursul Open se desfășoară în orașul de pe Bega, pe 5 și 6 August, și este cea de-a 3-a etapă a circuitului Grand Prix România. Mircea (15 ani) are un rating ELO de 1764, locul 187 în concursul de la Timișoara, la startul căruia se vor alinia 362 de competitori.
 
Atletism
 
Petronela Simiuc a fost inclusă în lotul României pentru cea de-a IX-a ediție a Jocurilor Francofoniei, competiție care are loc la Kinshasa (Republica Democrată Congo), în perioada 28 Iulie - 6 August. Atleta de la CSM Constanța este proaspăt medaliată cu bronz în proba de 1500m la Campionatele Balcanice de la Kraljevo.
 
Alexandru Toader participă la Campionatul Național de Probe Combinate pentru Seniori, a cărui etapă finală are loc pe stadionul “Iolanda Balaș Soter” din București, în 5 și 6 August. Atletul CSM Constanța, care concurează încă la categoria tineret, ia startul în proba de decatlon, în compania celor mai buni sportivi din țară.
 
Rugby
 
CSM Constanța și-a aflat programul din faza a doua a Ligii Naționale de Rugby, în care va lupta pentru calificarea în semifinalele campionatului! Cele 10 etape se vor desfășura în perioada 12 August - 25 Noiembrie. Echipa antrenată de Radu Nicolae Mocanu și Claudiu Trandafir a fost repartizată în Grupa B, alături de CSU ELBI Cluj, CSM Bucovina Suceava, CSM Galați și CSA Steaua. Debutul va fi Sâmbătă, 12 August, în deplasare, cu CSM Galați (etapa 1). Următoarele meciuri din tur vor fi pe 28 August, acasă, cu CSM Bucovina Suceava (etapa 3), pe 2 Septembrie, în deplasare, cu CSA Steaua (etapa 4) și pe 16 Septembrie, acasă, cu CSU ELBI Cluj (etapa 5). Meciurile din retur vor avea loc pe 23 Septembrie, 7 Octombrie, 18 Noiembrie și 25 Noiembrie.

 

Băieții noștri sunt neînvinși în acest sezon, cu 6 victorii în tot atâtea meciuri jucate în prima parte a campionatului! Succes în continuare! Hai, Constanța!, este mesajul CSM Constanța.

 
Rugby în 7
 

Rugbiștii CSM Constanța încep Campionatul Național de Rugby 7s, pe Stadionul Parcul Copilului din București. Sâmbătă, 5 August, 14 echipe vor lupta pentru primele 8 locuri care asigură calificarea în Campionatul Național Elită. Echipa noastră va juca în Grupa a 2-a, cu RC Grivița (ora 10.30) și CSU Phoenix Brașov (ora 12.00). Dacă își vor câștiga grupa, băieții noștri vor juca în semifinalele 1-4, de la ora 15.30, cu câștigătorii grupei a 3-a, din care fac parte CSM Galați, CS Poli Iași, CSU Alba Iulia și CS Rapid.
 
Canotaj
 
Delegația României U19 se află la Campionatele Mondiale de Canotaj U19 din Franța. În perioada 3-7 August, la Paris, are loc competiția la care sportivii legitimați la CSM Constanța vor lua startul. Sergiu Anfimov va fi prezent în echipajul de 4 rame fără cârmaci, Totolici Denis Silviu la 4 vâsle, în echipajul de 8+1 Filip Constantin și Simion Darius la proba masculină și Despa Irina în echipajul 8+1 în proba feminină. Sergiu Anfimov, Denis Silviu Totolici și Constantin Filip sunt de la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța și au dublă legitimare, cu CSM Constanța. Irina Despa și Darius Simion reprezintă CSU Simona Halep - CSM Constanța.  
 
Ciclism
 
Micii cicliști CSM Constanța iau startul la Campionatul Național de Șosea pentru Copii. Sportivii antrenați de Victor Bănescu vor concura pe 5 și 6 August la competiția găzduită în acest an la Cîrligele, în județul Focșani.
 
Tenis de masă
 
Elena Zaharia și antrenorul Viorel Filimon sunt reprezentanții CSM Constanța în lotul de tenis de masă al României pentru Jocurile Francofoniei de la la Kinshasa. Triplu medaliată cu aur la Campionatele Europene de Juniori, Elena Zaharia și-a trecut deja un aur în palmares și la competiția din Africa, alături de Eduard Ionescu, la echipe mixte. Cei doi evoluează și în probele individuale, dar și la dublu mixt.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța)

Citește și:


CSM Constanța
Tânărul ciclist Matei Paris, victorios în Turul Clujului și Trofeul Ardealului (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Volei Duelul CSM Constanța - SCM U Craiova se va decide în meciul trei (GALERIE FOTO)

28 Apr 2024 344

Handbal CSM Constanța este vicecampioana României! (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 728

Volei Al doilea succes cu FC Argeș și CSM Constanța s-a clasat pe locul nouă în Divizia A1 (GALERIE FOTO + VIDEO)

27 Apr 2024 643

Rugby CSM Constanța, victorie cu punct bonus la Bârlad. Eduard Chifor, omul meciului (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 504

UPDATE. CSM Constanța Ștefan Orza, aur și bronz la Campionatul Mondial de Kempo

27 Apr 2024 523

CSM Constanța Voleibalistele au câștigat primul meci din seria cu FC Argeș (GALERIE FOTO + VIDEO)

27 Apr 2024 539

Calendar săptămânal CSM Constanța Meciuri importante în Sala Sporturilor „Simona Amânar“! Intrarea este liberă

26 Apr 2024 427

Baschet CSM Constanța a cedat dramatic în primul meci cu BC CSU Sibiu

25 Apr 2024 603

CSM Constanța, campioana României! Andrei Talpeș - „Este un moment istoric. Constanța merită să fie în top“ (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 602

Ședință CLM Constanța CSM Constanța și-a schimbat sediul. Unde este situat (DOCUMENT)

25 Apr 2024 478

CSM Constanța a câștigat titlul național la baschet feminin Mesajul primarului Vergil Chițac – „Felicitări tuturor celor care au pus umărul la creșterea performanței sportului constănțean.” (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 458

Tenis de masă Sportiva de la CSM Constanța, Elena Zaharia s-a oprit în optimile de finală ale turneului WTT Feeder Havirov, din Cehia (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 339

Gimnastică Sabrina Maneca Voinea și Andreea Preda, legitimate la CSM Constanța, au fost selecționate în lotul național pentru Campionatul European feminin de gimnastică artistică de la Rimini

24 Apr 2024 457

Ce performanță! După Cupa României, baschetbalistele de la CSM Constanța au câștigat și Liga Națională! Sunt campioanele României! (GALERIE FOTO + VIDEO)

23 Apr 2024 746

Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ancuța, de la Mangalia! Totul s-ar putea decide azi la CSM!

23 Apr 2024 579