Canotaj Constanța, prezentă pe podiumul Campionatului European Under-19 (GALERIE FOTO)

 
Imaginile au fost preluate de pe pagina de Facebook „CSM Constanța Canotaj“.
 
  • Cu cinci medalii (două de aur şi trei de argint), selecționata tricoloră a ocupat locul doi în clasamentul pe țări, după Italia.
 
Campionatul European de canotaj pentru juniori Under-19, de la Brive-la Gaillarde (Franţa), le-a adus evoluții deosebite și medalii și reprezentaților Constanței, care au o contribuție importantă în ce privește zestrea de medalii a României la întrecere.
 
Cu cinci medalii (două de aur şi trei de argint), selecționata tricoloră a ocupat locul doi în clasamentul pe țări, după Italia (7-2-4), dar înaintea Turciei (2-1-0). Reprezentanții Constanței medaliați au fost: Irina Despa (CSU Simona Halep - CSM Constanța) - două medalii de aur, Eugenia Robitu (CSU Simona Halep - CSM Constanța) - o medalie aur, Darius Simion (CSU Simona Halep - CSM Constanța) - două medalii de argint, Constantin Filip (LPS „Nicolae Rotaru“ - CSM Constanța) - două medalii de argint. De asemenea, Sergiu Anfimov (LPS - CSM Constanța) s-a clasat pe locul patru, iar Silviu Denis Totolici (LPS - CSM Constanța) a ocupat poziția a șasea.
 
Cu  excepția Irinei Despa, ceilalți  sportivi  sunt  elevi  în clasa  a  12-a  sau  a  11-a  la  LPS. 

Medaliile de aur au fost cucerite în probele de patru plus unu rame feminine (Delia Mirabela Gradinaciuc, Gabriela Tivodariu, Irina Despa, Iuliana Isabela Boldea şi Bianca Camelia Ifteni) şi 8+1 feminin (Eugenia Robitu, Irina Despa, Georgiana Blănariu, Ioana Ruxandra Pascovici, Adina Alexandra Florea, Andreea Bianca Marin, Narcisa-Florentina Negură, Denisa Cristina Ailincăi, Iuliana Irina Cantoriu).
 
Argintul a fost câştigat de barca de 8+1 masculin (Darius Simion, Fabrizio Alexandru Scripcariu, Ştefan Cobzaru, Tinel Nicuşor Mureşan, Andrei Alexandru Alexa, Alexandru Nedelcu, Ştefan Bogdan Moaleş, Constantin Filip şi Cătălin Nicolae Căţoiu), la patru rame masculin (Sebastian Alexandru Taşcă, Antonel Avăcăriţei, Silviu-Marian Dumitru, Mateus Simion Cozminciuc) şi la patru plus unu rame masculin (Darius Simion, Alexandru Nedelcu, Fabrizio Alexandru Scripcariu, Constantin Filip, Ştefan Bogdan Moaleş).
 
Aproape de medalii au fost şi echipajele de dublu rame masculin (Constantin Flocea, Sergiu Anfimov) şi patru vâsle feminin (Iuliana Isabela Boldea, Gabriela Tivodariu, Delia Mirabela Gradinaciuc şi Bianca Camelia Ifteni), clasate pe locurile patru în finale.
 
Pe şase au încheiat echipajele de patru rame feminin (Beatrice Piseru, Andreea Nicoleta Dinu, Bianca Elena Drăghici şi Ionela Elena Scutaru), patru vâsle masculin (Marian Gabriel Guia, Gabriel Emil Sicean, Silviu Denis Totolici şi Iulian-Ferdinand Ielinec) şi dublu vâsle feminin (Rebeca Andreea Andriesei şi Iulia Valentina Nedelcu).

 
„A fost un campionat greu, la care au participat atât sportivi experimentați, cât și sportivi aflați la primul lor campionat european, cum a fost și cazul multora dintre juniorii noștri. Suntem mândri de ei și suntem siguri că a reprezentat, chiar și pentru cei care nu au urcat pe podium, o experiență importantă și frumoasă din care au avut de învățat. Cu toții au viitorul în față și timp pentru a deveni din ce în ce mai buni atâta timp cât vor munci în continuare cu ambiție, determinare și seriozitate!“, este mesajul Federației Române de Canotaj.

„Sportivii din Lotul de Juniori au reușit să obțină 5 medalii la Campionatele Europene de Juniori de anul acesta, dintre care 2 de aur și 3 de argint. Sunt mândră de performanțele lor și îi felicit atât pe ei, cât și pe antrenorii lor, pe cluburile de la care sportivii provin, dar și pe părinții care i-au îndreptat către acest sport și îi susțin. 
 
Trebuie să menționez că a fost o competiție foarte grea pentru ei. Acest campionat este unul la care au participat două categorii de sportivi: unii experimentați, care mai au la activ participări la competiții internaționale, și alții aflați la primul lor campionat european, cum a fost și cazul multora dintre juniorii noștri. În acest context, s-au descurcat foarte bine și, cu siguranță, participarea a reprezentat, chiar și pentru cei care nu au urcat pe podium, o experiență importantă și frumoasă din care au avut de învățat. 
 
Toți sunt talentați și muncitori, iar, dacă acum poate că emoțiile primei competiții importante și-au spus cuvântul în cazul unora dintre ei, au viitorul în față și am încredere că vor demonstra multe pe viitor, că vor deveni din ce în ce mai buni atâta timp cât vor munci în continuare cu ambiție, determinare și seriozitate!”, a precizat Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj. 
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Andrei Talpeș, directorul CSM Constanța, ales în Comitetul Executiv al Federației Române de Canotaj (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Baschet CSM Constanța va juca pentru locurile 5-8, după trei înfrângeri cu CSM CSU Oradea (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 270

Handbal CSM Constanța a învins Steaua și s-a calificat în turneul Final 4 al Cupei României (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 377

Box George Edmond Maradin, pe locul cinci la Campionatul European. „Mândru să reprezint România și orașul Constanța!“ (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 460

Constanța Ștefan Orza, neobosit! Campion național de Kempo K1, merge la Mondiale, apoi urcă în ringul Colosseum Tournament (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 459

Marți, 16 aprilie 2024 CSM Constanța - Steaua, în Sala Sporturilor „Simona Amânar“, în Cupa României. „Hai la meci!“

16 Apr 2024 452

Nadia Comăneci, întâlnire cu Sabrina Maneca Voinea, de la CSM Constanța. „O zi fericită alături de Nadia“ (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 337

Baschet Duelul CSM CSU Oradea - CSM Constanța se reia pe litoral, marți, 16 aprilie 2024. „Băieții noștri mizează pe tribune pline!“

16 Apr 2024 313

Interviu online cu voleibalista Alexandra Spînoche, de la CSM Constanța Tema este - Căpitan, la echipa orașului natal. Sentimente și motivație

16 Apr 2024 497

Baschet CSM Constanța a câștigat primul meci cu FCC UAV Arad din finala Ligii Naționale (GALERIE FOTO + VIDEO)

15 Apr 2024 596

CSM Constanța baschet Echipa Under-17, în Top 4 pe plan național. Ana Maria Carp - premiu special, Amira Bou-Chedid - în echipa ideală

15 Apr 2024 471

Baschet CSM Constanța începe finala Ligii Naționale. Primele două meciuri, pe litoral. Intrarea este liberă!

15 Apr 2024 415

Rugby Echipa Under-20 a CSM Constanța va juca finala mică a campionatului (GALERIE FOTO)

14 Apr 2024 732

Constanța „Nu te vom uita!“. Competiție memorială în amintirea celui ce a fost Paul Cămui, antrenorul de volei decedat la numai 27 de ani

14 Apr 2024 920

CSM Constanța box Amalia Niță, pentru a patra oară campioană europeană! (GALERIE FOTO)

14 Apr 2024 684

Volei După trei victorii cu Știința Bacău, CSM Constanța și-a asigurat prezența în Divizia A1 și pentru sezonul viitor

14 Apr 2024 511