Comisia de Recurs a Federaţiei Române de Fotbal a înlăturat sancţiunile primite de managerul Asociaţiei Steaua Speranţei Siliştea „Mihu şi Guteanu sunt singurii responsabili pentru neregulile de la AJF. Demisia!"

chirita.jpgComisia de Recurs a Federaţiei Române de Fotbal a admis contestaţia lui Bogdan Chiriţă, managerul Asociaţiei Sportive Steaua Speranţei Siliştea, care fusese suspendat doi ani şi primise o penalitate sportivă de 300 de lei, în urma deciziei nr. 3 / 13.09.2012 a Comisiei de Disciplină a Asociaţiei Judeţene de Fotbal Constanţa. Comisia federală a desfiinţat hotărârea Comisiei de Apel a AJF nr. 2 / 23.10.2012 şi a înlăturat sancţiunile aplicate. Potrivit comunicării FRF, hotărârea este definitivă şi executorie şi poate fi atacată la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) în termen de 21 de zile de la comunicare.

„Ne-au trimis la TAS anul trecut, azi îi trimite FRF-ul pe ei la TAS. S-a făcut dreptate! Am fost suspendat doi ani şi acuzat de producerea unor falsuri. Imaginaţia bogată a «comisiilor independente ale AJF Constanţa» a fost oprită timp de 21 de zile. Membrii acestora sau preşedintele Vasile Mihu pot face recurs la TAS, dacă se simt nedreptăţiţi de această hotărâre", a declarat Bogdan Chiriţă.

Managerul AS Steaua Speranţei Siliştea atacă dur angajaţii, membrii unor comisii şi şefii AJF, pe care îi acuză de „abuzuri şi falsuri". „Această decizie întăreşte afirmaţiile noastre vizavi de incompetenţa managerială prin care este condusă Asociaţia Judeţeană de Fotbal, de abuzurile şi falsurile săvârşite de angajaţii AJF, de membrii Comisiilor de Disciplină şi Recurs, de Compartimentul Competiţii, de care este responsabil domnul vicepreşedinte sau secretar general, nici el nu mai ştie ce funcţie are în cadrul Asociaţiei, Guteanu Stere. Nu vom rămâne indiferenţi vizavi de activitatea AJF", a punctat Chiriţă. În consecinţă, Steaua Speranţei Siliştea cere din nou demisia capilor Asociaţiei, Vasile Mihu şi Stere Guteanu. „Ei sunt singurii responsabili pentru toate neregulile produse în cadrul AJF Constanţa. În continuare, se fac abuzuri flagrante asupra regulamentelor FRF în vigoare, toţi membrii Comisiilor de Disciplină şi Recurs ale AJF Constanţa fiind observatori de joc sau de arbitri, aşa cum reiese foarte clar din lista publicată pe site-ul AJF, încălcându-se astfel, cu bună ştiinţă, articolul 94 din Regulamentul Disciplinar al FRF", a mai spus Bogdan Chiriţă. „Nu am ce să declar până nu vor fi epuizate toate căile de atac legale", s-a limitat a spune Vasile Mihu, punct de vedere care este împărtăşit şi de Stere Guteanu.

Cum se apără Chiriţă

Potrivit celor menţionate de FRF, Comisia de Disciplină a AJF Constanţa l-a sancţionat pe Bogdan Chiriţă cu interzicerea desfăşurării oricăror activităţi legate de fotbal timp de doi ani şi cu penalitatea de 300 de lei în baza articolului 5grazo9, alineatul 2 din Regulamentul Disciplinar. În culpa lui Chiriţă s-a reţinut faptul că în minutul 81 al partidei Gloria Băneasa - Steaua Speranţei Siliştea, care s-a jucat pe 25 august 2012, în Liga a 4-a, jucătorul Gelu Hampu a fost înlocuit de Bogdan Chiriţă, deşi cel care trebuia să intre pe teren, conform datelor înscrise în raportul de arbitraj, era jucătorul cu numărul 10, Marius Lucian Irimia. La acel joc, Bogdan Chirtiţă avea calitatea de delegat şi nu de jucător. În faţa Comisiei de Recurs a FRF, Chiriţă a arătat că în raportul arbitrului nu s-a consemnat niciun incident şi nici nu au fost formulate contestaţii. Managerul de la Steaua Speranţei a susţinut că hotărârea Comisiei de Disciplină a fost „fabricată", bazată pe rapoarte suplimentare „fabricate" şi nu au fost respectate procedurile regulamentare. Totul, susţine managerul, ca măsură de răspuns întrucât el reclamase AJF la FRF. Chiriţă a mai acuzat că hotărârea Comisiei de Disciplină prin care a fost sancţionat s-a luat după trei săptămâni, iar el nu a fost citat la termenul în care s-a judecat cauza, încălcându-i-se dreptul la apărare. De asemenea, conducătorul de la Steaua Speranţei a contestat şi prevederea regulamentară în care a fost încadrat cazul său. În opinia sa, prevederile articolului 59 din Regulamentul Disciplinar fac referire la falsificarea unor documente ori folosirea documentelor false în scopul înşelării unei persoane sau pentru a crea o situaţie favorabilă în cadrul raporturilor cu persoanele fizice.

Dosarul AJF-ului

La dosarul judecat de FRF, Asociaţia Judeţeană de Fotbal a depus două memorii, la care au fost anexate mai multe înscrisuri: rapoartele suplimentare ale observatorului şi ale arbitrului jocului Gloria Băneasa - Steaua Speranţei Siliştea, Ioan Ghirca, respectiv Aihan Veli, declaraţiile lui Nicolae Radu (preşedintele Gloriei), Dan Sivriu (antrenorul Gloriei), raportul arbitrului de la aceeaşi partidă, hotărârea nr. 3 / 13.09.2012 a AJF, decizia nr. 2 / 23.10.2012 a Comisiei de Recurs a AJF, raportul arbitrului de la meciul Steaua Speranţei - Carsium Hârşova, raportul suplimentar al observatorului jocului, Naum Dumitru, şi declaraţiile lui Marian Pastea (jucător la Carsium) şi Titi Bidu (delegatul lui Carsium). Examinând materialul probator administrat în cauză, Comisia de Recurs a FRF a admis recursul lui Bogdan Chiriţă.

Delegaţii nu se citează

Comisia a decis că AJF nu poate fi obligată la plata cheltuielilor de procedură. În legătură cu faptul că nu a fost citat la comisiile AJF, comisia a explicat că în cursul procedurii disciplinare nu se citează delegaţii echipelor de la partida în cauză. De asemenea, s-a constatat că Gloria Băneasa nu a făcut contestaţie înainte de începerea jocului, în pauză sau imediat după terminarea meciului (până la restituirea carnetelor de legitimare de către arbitru), iar abaterea în discuţie nu a fost trecută în raportul arbitrului. De asemenea, nu au fost respectate dispoziţiile regulamentare cu privire la contestaţii. Comisia a considerat că nu au fost comise abaterile prevăzute la articolul 59, alineatul 1 din Regulamentul Disciplinar (fals şi uz de fals), întrucât Chiriţă nu a întocmit un document fals, nu a falsificat un document autentic şi nici nu a folosit documente false.

Sursa foto: Facebook.com


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO+TEXT Ședință CLM Constanța. Aleșii locali au aprobat vânzarea mai multor terenuri și documentații tehnico-economice pentru viitoare investiții (DOCUMENTE+VIDEO)

26 Apr 2024 615

Ședința CLM Constanța Aprobarea PUZ-ului pentru teritoriul delimitat de bd. Alexandru Lăpuşneanu, str. Farului și str. Salcâmilor. pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Apr 2024 488

Ședință CLM Constanța Prelungirea valabilităţii planului urbanistic de detaliu, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

24 Apr 2024 427

Noi proiecte incluse pe ordinea de zi a ședinței Consiliul Local! Printre acestea, stabilirea preţului energiei termice și subvenția acordată populației după data de 1 aprilie 2024

24 Apr 2024 323

Cum să te relaxezi și să-ți încarci bateriile online după o zi lungă la muncă

24 Apr 2024 347

Aplicațiile Temu și Shein - metoda prin care păcălesc utilizatorii. ANPC atenționează

23 Apr 2024 712

Ședință CLM Constanța Mai multe terenuri din Constanța, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

23 Apr 2024 452

Ședință CLM Constanța Situația unor terenuri din municipiul Constanța, în atenția consilierilor locali. Unde sunt situate(DOCUMENT)

23 Apr 2024 407

Ședință CLM Constanța Organizarea şi funcţionarea aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanţa, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

23 Apr 2024 388

Ședință CL Consilierii locali analizează casarea și valorificarea unor mijloace fixe ce aparțin municipiului Constanța (DOCUMENT)

22 Apr 2024 473

Ședință Consiliu Local Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea sistării stării de indiviziune cu sultă asupra unui imobil teren de pe strada Avram Iancu (DOCUMENT)

22 Apr 2024 466

Ședință CL Chițac cere revocarea dreptului de administrare al Administrației Fondului Imobiliar SRL asupra pistei de roleri și skateri din Parcul Tăbăcărie (DOCUMENT)

22 Apr 2024 517

Un imobil din zona Complex Perla din Mamaia va trece în domeniul public al municipiului Constanța? Consilierii locali decid în ședința de CL (DOCUMENT)

22 Apr 2024 512

Consiliul Local Constanța votează PUZ-ul pentru construirea parcării supraetajate de la Casa de Cultură (DOCUMENT)

22 Apr 2024 718

Ședință CLM Constanța Protocol pentru organizarea Festivalului Naţional de Muzică Uşoară „Mamaia” şi a Festivalului Naţional al Cantecului şi Dansului Popular „Mamaia”

22 Apr 2024 362