Sport

Comunicat SSC Farul Constanţa „Este nevoie să fim uniţi! Se va încerca dezbinarea suflării alb-albastre!“

Situaţie tensionată, în această perioadă, în fotbalul constănţean. La SSC Farul, echipă nou-promovată în Liga a 2-a, nu e linişte. Se aşteaptă limpezirea situaţiei privind finanţarea echipei, astfel că formaţia suporterilor încă nu a plecat în cantonament. În staff-ul de conducere şi în cel tehnic s-au produs schimbări, iar brandul FC Farul a fost achiziţionat de fostul internaţional Ciprian Marica. 
 
În lumina ultimelor evenimente, şi după ce Erkal Memet (fostul preşedinte al Consiliului Director al SSC Farul), Adrian Pitu (fost preşedinte executiv) şi Petre Grigoraş (fost antrenor principal) au susţinut o conferinţă de presă, SSC Farul a emis un comunicat, postat pe pagina proprie de Facebook, pe care îl redăm în cele ce urmează:
 
„Stimaţi suporteri, dragi constănţeni, credem că a venit momentul să facem publice anumite informaţii despre care credem că aveţi dreptul să luaţi la cunoştinţă. Începând din această seară (n.r. miercuri, 4 iulie), proiectul şi echipa Suporter Spirit Club Farul Constanţa vor face obiectul unei campanii furibunde de denigrare a imaginii acesteia. O imagine pe care ne-am străduit să o realizăm, prin muncă voluntară, atunci când aproape nimeni nu credea în lupta noastră şi când mulţi nu ne-au oferit nici cea mai mică şansă de reuşită.
 
Oameni pe care i-am considerat de bună-credinţă, pe care i-am primit cu braţele deschise în rândul nostru si i-am onorat cu cele mai importante funcţii în club şi chiar i-am şi regalat financiar (pe unii dintre ei), s-au dovedit a nu fi nici pe departe pe măsura aşteptărilor noastre. Am vrut să punem în funcţiile cheie din club oameni de fotbal, profesionişti desăvârşiţi şi farişti veritabili. Ne-am gândit că ei vor prelua atribuţiile noastre şi că noi vom reveni la statutul la care am visat mereu, acela de simpli suporteri. În această seară (n.r. miercuri) însă, aceşti oameni în care am investit încredere vă vor demonstra cine sunt cu adevărat. Este de ajuns să menţionăm funcţiile pe care le-au ocupat pentru a vă da seama despre cine este vorba: (Ex)Preşedinte Executiv, (Ex)Preşedinte al Consiliului Director şi (Ex)Antrenor principal.
 
Gândindu-ne exclusiv la binele clubului, i-am acceptat între noi din primul moment în care au pus piciorul în curtea stadionului. Într-un fel, probabil este şi vina noastră; am fost creduli, naivi, poate nebuni să considerăm că toţi cei care vin alături de noi sunt ca noi: implicaţi, devotaţi trup şi suflet şi cu un unic interes, binele Farului şi ducerea mai departe a spiritului farist. Ne-am înşelat! O spunem cu mâna pe inimă şi cu durere în suflet.
 
Evenimentele recente ne pun în postura ingrată în care, deşi am realizat un proiect frumos, cu rezultate deosebite, tot noi, suporterii, pionierii acestui proiect, să fim blamaţi pentru că nu am cedat tentativelor de preluare ostilă a clubului şi echipei, în momentul în care, odată cu promovarea, a devenit în ochii samsarilor din fotbal, un bun comercial cu valoare de piaţă întreită.
 
Vom fi din nou criticaţi, ca în multe alte rânduri, din dorinţa de a ne destabiliza şi de a ne învrăjbi. Considerăm că este esenţial să cunoaşteţi şi versiunea noastră. Organizarea şi funcţionarea în condiţii optime a activităţii sportive s-a realizat aproape exclusiv de către membrii cotizanţi şi de către membrii grupurilor organizate de suporteri din Peluza Sud, ultraşii Farului.
 
Atunci când resursele sunt suficiente, oricine se pricepe să le cheltuiască, iar dl. Adrian Pitu s-a dovedit a fi un virtuoz la acest capitol. Însă, în momentele în care clubul a dus lipsă de lichidităţi sau când a apărut o problemă care nu suferea amânare, tot suporterii au fost cei care au intervenit, contribuind atât material, cât şi prin muncă voluntară, pentru a degreva clubul de anumite cheltuieli.
 
Interesul nostru este unul singur! Nu ne dorim decât să păstrăm viu un simbol pentru generaţiile ce vor urma. Alţii se pare că nu l-au împărtăşit. Cum vă explicaţi faptul că, în momentul în care acestor oameni nu li s-a permis să-şi facă jocurile murdare, au început şi problemele în sânul echipei?! Pe rând sau împreună, atât domnul Petre Grigoraş, dar şi Adrian Pitu şi Memet Erkal au încercat să preia echipa ca şi cum ar fi fost propria feudă.
 
Probabil s-au simţit stăpâni, dar nu a fost tocmai aşa. Reiterăm faptul că această echipă nu a fost creată pentru a deveni jucăria unui om sau a unui grup de interese ale căror convigeri nu pot fi calificate altfel decât cel puţin bizare şi asta în condiţiile în care chiar ei erau însărcinaţi să ia deciziile privind echipa. Or, dacă nu ai gânduri ascunse sau alte interese, care ar fi motivul să strici un proiect, bun sau rău, aşa cum este el, în fruntea căruia ai fost «uns» chiar de către o mare parte dintre suporteri?!
 
Este de la sine înţeles că tot despre noi, cei care am ales să NU CEDĂM în faţa presiunilor de a preda clubul pe tavă acestor domni fără niciun fel de pretenţie, se va spune că suntem personajele negative din această poveste şi bolnavi de şefie. Să fie clar, tot ce ne dorim este ca la această echipă să nu mai fie repetate greşelile din trecut. Am avut în fruntea clubului un om care a tăiat şi a spânzurat după bunul plac, Giani Nedelcu, şi unde s-a ajuns?!
 
Deci, stimaţi suporteri şi dragi constănţeni, cum să fim tocmai noi, cei care ne-am implicat în acest proiect încă de la început, care am reuşit atâtea în aceşti doi ani extrem de dificili, cei care vor răul echipei pe care noi înşine am înfiinţat-o? Se va încerca, fără îndoială, dezbinarea suflării alb-albastre. Fără scrupule, aplicând cu fidelitate principiul «Dezbină şi cucereşte!».
 
Dacă ne-aţi susţinut în aceşti doi ani, dacă v-aţi bucurat alături de noi şi de ceea ce am creat, dacă am reuşit să vă aducem din nou zâmbetul pe buze, după ani şi ani de umilinţe, de ce ne-aţi întoarce spatele tocmai acum?! Acum, mai mult ca niciodată este nevoie să fim UNIŢI! Ca Farişti, Constănţeni şi Români, în An Centenar!
Dacă această tentativă de discreditare va avea efectul pe care noi îl preconizăm, iar autorităţile locale vor sista finanţarea echipei, nu vom dispera. Şi nici nu vom capitula. Vom alcătui un lot compus din jucători tineri, dispuşi să joace cu sufletul pentru culorile, istoria şi tradiţia alb-albastră! Indiferent de rezultatele pe care le vom obţine, noi ne vom bucura poate mai mult decât ni s-a permis să ne bucurăm în Liga a III-a. Mai bine săraci, dar curaţi, decât cu obrazul pătat de interesele personale ale unora! Am făcut deja prea multe compromisuri de dragul acestei finanţări şi este momentul să spunem «STOP!». Acesta este purul adevăr, asta e realitatea! Idealurile noastre nu se pot cuantifica în bani!
 
ÎNAINTE, FARIŞTI! NU CEDĂM!
Cu deosebită stimă şi consideraţie,
Membrii Consiliului Director al SSC Farul“.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
UPDATE. Conferință de presă Adrian Pitu, Erkal Memet și Petre Grigoraș „Publicul constănțean trebuie să cunoască și punctul nostru de vedere”

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judeţul Constanţa. Fotbal Astăzi este etapă intermediară la Liga a 4-a

25 Sep 2018 657

Stadionul „Farul“ din Constanţa. Undeva la subsol „E mai aproape de o cameră de tortură decât de o sală de forţă“ (galerie foto)

25 Sep 2018 4240

Bani, din nou, de la bugetul local pentru sportul constănţean. La ce structuri se referă proiectele de hotărâre (documente)

24 Sep 2018 981

Eşec usturător la Târgovişte SSC Farul Constanţa e din nou pe loc de retrogradare

24 Sep 2018 1247

Liga a 4-a. La seniori, CS Poseidon 2 Mai Limanu a învins FC Farul Constanţa. CS Cumpăna, lider (galerie foto)

23 Sep 2018 701

Chindia Târgovişte a învins SSC Farul Constanţa cu 5-1 în Liga a 2-a. În opt meciuri, „marinarii“ au primit 22 de goluri!

23 Sep 2018 1400

Imagini de la eveniment Veteranii de la Farul și Tomis au jucat, la Constanța, la Cupa Prieteniei. Distincție pentru Constantin Gache (galerie foto+video)

22 Sep 2018 1833

Fotbalul județului Constanța Ce meciuri se joacă în weekend în Ligile a 4-a, a 5-a şi a 6-a (program + clasamente)

22 Sep 2018 469

Axiopolis joacă sâmbătă la Cernavodă cu Progresul 1944 Spartac. CS Medgidia are meci în deplasare

22 Sep 2018 1011

Un nou început Petre Grigoraș și Marian Dinu debutează la SSC Farul în Liga a 2-a. Meci contra Chindiei Târgoviște

22 Sep 2018 1769

Ciprian Marica, prezent astăzi la SSC Farul Constanța. Petre Grigoraș şi Marian Dinu, noii antrenori (galerie foto)

20 Sep 2018 8273

Meciul Chindia Târgoviște - SSC Farul Constanța se joacă duminică, 23 septembrie

20 Sep 2018 1204

Suszi SRL și Opal Construct SRL au semnat cu Unitatea Militară 02133 Constanța (document)

19 Sep 2018 705

Judeţul Constanţa Astăzi, la Liga a 5-a se dispută etapă intermediară. Rezultatele şi clasamentele din fotbalul mic

19 Sep 2018 596

Ce antrenor va fi înscăunat la SSC Farul Constanţa?

18 Sep 2018 2346

Echipa de fotbal Farul Constanţa a intrat în faliment. Dosarul a primit al 55-lea termen

18 Sep 2018 699

CS Farul Constanţa, pe podium şi la Campionatul Naţional de culturism şi fitness de la Arad (galerie foto)

18 Sep 2018 1773

Cine a condus antrenamentul de astăzi al SSC Farul, în absența lui Ion Barbu (galerie foto)

17 Sep 2018 2162

A demarat igienizarea stadionului „Farul“ din Constanţa. Cine efectuează lucrările (galerie foto)

17 Sep 2018 3355

SSC Farul, a cincea înfrângere. Ion Barbu renunţă! „Faţă de unii, care se dau farişti, dar nu-i interesează, eu chiar sufăr”

17 Sep 2018 2645

Ion Barbu şi-a anunţat decizia de renunţare la funcţia de antrenor al SSC Farul Constanţa

16 Sep 2018 2404

„A mai trecut un an fără tine, tată!“ La Constanţa s-a disputat o nouă ediţie a „Memorialului Ștefan Aftenie - Cupa Farul“ (galerie foto)

16 Sep 2018 452

Fotbal FC Farul Constanţa, lider în Liga a 4-a

16 Sep 2018 929

#AdrianV.Rădulescu - ctitorul Cercetarea, protejarea şi promovarea unei comori inestimabile, Tezaurul de sculpturi de la Tomis (galerie foto)

14 Sep 2018 772

Rugby Club Judeţean Farul Constanţa a intrat în insolvenţă!

11 Sep 2018 628

Echipă cu şase titluri de campioană a României Judecătorii analizează azi intrarea în insolvenţă a RCJ Farul Constanţa!

10 Sep 2018 786

Campioana României la tenis de masă, CS Farul Constanţa, pe primul loc după meciurile din turul Superligii

03 Sep 2018 1580

După victoria cu CS Baloteşti, SSC Farul a urcat cinci locuri în clasament, părăsind zona retrogradării

03 Sep 2018 1185

Anunţ al lui Ciprian Marica. AS CS Farul îşi schimbă numele în FC Farul! Ion Constantinescu - „Această echipă merită toată atenţia“ (galerie foto+video)

03 Sep 2018 4950

SSC Farul a învins la Techirghiol CS Baloteşti. Două goluri şi penalty ratat în minutul 83!

02 Sep 2018 1838

Județul Constanța. Rezultatele din etapa a patra a Ligii a 4-a de fotbal

01 Sep 2018 1094

Ciprian Marica - „Am cedat drepturile de utilizare a mărcii FC Farul către AS CS Farul”

01 Sep 2018 5780

Imagini de la eveniment AS CS Farul a câştigat la scor meciul din Liga a 4-a cu Portul Constanţa (galerie foto + video)

01 Sep 2018 2297

Derby-ul municipiului Portul Constanţa şi AS CS Farul se întâlnesc sâmbătă în Liga a 4-a

01 Sep 2018 787

Meci la Techirghiol, duminică, între SSC Farul Constanța și CS Balotești

01 Sep 2018 988

FC Viitorul, punctaj maxim, după cinci etape, în campionatul juniorilor U-19 şi U-17

31 Aug 2018 419

Campioana europeană Lorena Jinga şi-a serbat majoratul „Cât de norocoasă sunt să am oameni ca voi în jurul meu!“ (galerie foto)

31 Aug 2018 1743

Meciul cu CS Baloteşti se joacă la Techirghiol, fără spectatori Vlad Neagu, cooptat în staff-ul de conducere al SSC Farul

30 Aug 2018 1889

Multe persoane cunoscute, prezente la meciul dintre AS CS Farul Constanţa şi Ştiinţa Acalab Poarta Albă (galerie foto)

30 Aug 2018 1501

Foşti componenţi ai grupei 1990 de la FC Farul, reuniţi cu ocazia unui eveniment festiv (galerie foto)

30 Aug 2018 4263

Axiopolis Cernavodă a eliminat SSC Farul Constanța din Cupa României

29 Aug 2018 2656

Imagini de la eveniment Recordurile naționale ale lui Ilie Floroiu. 40 de ani de când stau în picioare. Festivitate la Constanța (galerie foto)

29 Aug 2018 976

SSC Farul Constanţa şi Axiopolis Cernavodă se întâlnesc astăzi în Cupa României

29 Aug 2018 1387

Răzvan Prodan, fiul regretatului Daniel Prodan, la SSC Farul Constanţa

29 Aug 2018 2935

Ciprian Marica a fost la meciul dintre AS CS Farul și Știința Acalab Poarta Albă. Ce a spus fostul internațional despre discuțiile cu SSC Farul

28 Aug 2018 1594

În clasamentul Ligii a 2-a, SSC Farul Constanța se află pe loc de retrogradare

27 Aug 2018 1123

Atletul-fenomen Recordurile naţionale ale lui Ilie Floroiu au atins o nouă bornă. De 40 de ani, nimeni nu le poate doborî!

27 Aug 2018 3655

SSC Farul a jucat în zece oameni din minutul 28 contra Sportului Snagov! Cu ce scor s-a încheiat meciul (galerie foto)

26 Aug 2018 1320

UPDATE Județul Constanța. AS CS Farul, eșec la seniori la debutul în Liga a 4-a (galerie foto)

25 Aug 2018 2301

UPDATE Asociere între SSC Farul Constanța și Ciprian Marica, cel care a câștigat brandul FC Farul? Ce spun ambele părți

25 Aug 2018 5091