Sport

Comunicat SSC Farul Constanţa „Este nevoie să fim uniţi! Se va încerca dezbinarea suflării alb-albastre!“

Situaţie tensionată, în această perioadă, în fotbalul constănţean. La SSC Farul, echipă nou-promovată în Liga a 2-a, nu e linişte. Se aşteaptă limpezirea situaţiei privind finanţarea echipei, astfel că formaţia suporterilor încă nu a plecat în cantonament. În staff-ul de conducere şi în cel tehnic s-au produs schimbări, iar brandul FC Farul a fost achiziţionat de fostul internaţional Ciprian Marica. 
 
În lumina ultimelor evenimente, şi după ce Erkal Memet (fostul preşedinte al Consiliului Director al SSC Farul), Adrian Pitu (fost preşedinte executiv) şi Petre Grigoraş (fost antrenor principal) au susţinut o conferinţă de presă, SSC Farul a emis un comunicat, postat pe pagina proprie de Facebook, pe care îl redăm în cele ce urmează:
 
„Stimaţi suporteri, dragi constănţeni, credem că a venit momentul să facem publice anumite informaţii despre care credem că aveţi dreptul să luaţi la cunoştinţă. Începând din această seară (n.r. miercuri, 4 iulie), proiectul şi echipa Suporter Spirit Club Farul Constanţa vor face obiectul unei campanii furibunde de denigrare a imaginii acesteia. O imagine pe care ne-am străduit să o realizăm, prin muncă voluntară, atunci când aproape nimeni nu credea în lupta noastră şi când mulţi nu ne-au oferit nici cea mai mică şansă de reuşită.
 
Oameni pe care i-am considerat de bună-credinţă, pe care i-am primit cu braţele deschise în rândul nostru si i-am onorat cu cele mai importante funcţii în club şi chiar i-am şi regalat financiar (pe unii dintre ei), s-au dovedit a nu fi nici pe departe pe măsura aşteptărilor noastre. Am vrut să punem în funcţiile cheie din club oameni de fotbal, profesionişti desăvârşiţi şi farişti veritabili. Ne-am gândit că ei vor prelua atribuţiile noastre şi că noi vom reveni la statutul la care am visat mereu, acela de simpli suporteri. În această seară (n.r. miercuri) însă, aceşti oameni în care am investit încredere vă vor demonstra cine sunt cu adevărat. Este de ajuns să menţionăm funcţiile pe care le-au ocupat pentru a vă da seama despre cine este vorba: (Ex)Preşedinte Executiv, (Ex)Preşedinte al Consiliului Director şi (Ex)Antrenor principal.
 
Gândindu-ne exclusiv la binele clubului, i-am acceptat între noi din primul moment în care au pus piciorul în curtea stadionului. Într-un fel, probabil este şi vina noastră; am fost creduli, naivi, poate nebuni să considerăm că toţi cei care vin alături de noi sunt ca noi: implicaţi, devotaţi trup şi suflet şi cu un unic interes, binele Farului şi ducerea mai departe a spiritului farist. Ne-am înşelat! O spunem cu mâna pe inimă şi cu durere în suflet.
 
Evenimentele recente ne pun în postura ingrată în care, deşi am realizat un proiect frumos, cu rezultate deosebite, tot noi, suporterii, pionierii acestui proiect, să fim blamaţi pentru că nu am cedat tentativelor de preluare ostilă a clubului şi echipei, în momentul în care, odată cu promovarea, a devenit în ochii samsarilor din fotbal, un bun comercial cu valoare de piaţă întreită.
 
Vom fi din nou criticaţi, ca în multe alte rânduri, din dorinţa de a ne destabiliza şi de a ne învrăjbi. Considerăm că este esenţial să cunoaşteţi şi versiunea noastră. Organizarea şi funcţionarea în condiţii optime a activităţii sportive s-a realizat aproape exclusiv de către membrii cotizanţi şi de către membrii grupurilor organizate de suporteri din Peluza Sud, ultraşii Farului.
 
Atunci când resursele sunt suficiente, oricine se pricepe să le cheltuiască, iar dl. Adrian Pitu s-a dovedit a fi un virtuoz la acest capitol. Însă, în momentele în care clubul a dus lipsă de lichidităţi sau când a apărut o problemă care nu suferea amânare, tot suporterii au fost cei care au intervenit, contribuind atât material, cât şi prin muncă voluntară, pentru a degreva clubul de anumite cheltuieli.
 
Interesul nostru este unul singur! Nu ne dorim decât să păstrăm viu un simbol pentru generaţiile ce vor urma. Alţii se pare că nu l-au împărtăşit. Cum vă explicaţi faptul că, în momentul în care acestor oameni nu li s-a permis să-şi facă jocurile murdare, au început şi problemele în sânul echipei?! Pe rând sau împreună, atât domnul Petre Grigoraş, dar şi Adrian Pitu şi Memet Erkal au încercat să preia echipa ca şi cum ar fi fost propria feudă.
 
Probabil s-au simţit stăpâni, dar nu a fost tocmai aşa. Reiterăm faptul că această echipă nu a fost creată pentru a deveni jucăria unui om sau a unui grup de interese ale căror convigeri nu pot fi calificate altfel decât cel puţin bizare şi asta în condiţiile în care chiar ei erau însărcinaţi să ia deciziile privind echipa. Or, dacă nu ai gânduri ascunse sau alte interese, care ar fi motivul să strici un proiect, bun sau rău, aşa cum este el, în fruntea căruia ai fost «uns» chiar de către o mare parte dintre suporteri?!
 
Este de la sine înţeles că tot despre noi, cei care am ales să NU CEDĂM în faţa presiunilor de a preda clubul pe tavă acestor domni fără niciun fel de pretenţie, se va spune că suntem personajele negative din această poveste şi bolnavi de şefie. Să fie clar, tot ce ne dorim este ca la această echipă să nu mai fie repetate greşelile din trecut. Am avut în fruntea clubului un om care a tăiat şi a spânzurat după bunul plac, Giani Nedelcu, şi unde s-a ajuns?!
 
Deci, stimaţi suporteri şi dragi constănţeni, cum să fim tocmai noi, cei care ne-am implicat în acest proiect încă de la început, care am reuşit atâtea în aceşti doi ani extrem de dificili, cei care vor răul echipei pe care noi înşine am înfiinţat-o? Se va încerca, fără îndoială, dezbinarea suflării alb-albastre. Fără scrupule, aplicând cu fidelitate principiul «Dezbină şi cucereşte!».
 
Dacă ne-aţi susţinut în aceşti doi ani, dacă v-aţi bucurat alături de noi şi de ceea ce am creat, dacă am reuşit să vă aducem din nou zâmbetul pe buze, după ani şi ani de umilinţe, de ce ne-aţi întoarce spatele tocmai acum?! Acum, mai mult ca niciodată este nevoie să fim UNIŢI! Ca Farişti, Constănţeni şi Români, în An Centenar!
Dacă această tentativă de discreditare va avea efectul pe care noi îl preconizăm, iar autorităţile locale vor sista finanţarea echipei, nu vom dispera. Şi nici nu vom capitula. Vom alcătui un lot compus din jucători tineri, dispuşi să joace cu sufletul pentru culorile, istoria şi tradiţia alb-albastră! Indiferent de rezultatele pe care le vom obţine, noi ne vom bucura poate mai mult decât ni s-a permis să ne bucurăm în Liga a III-a. Mai bine săraci, dar curaţi, decât cu obrazul pătat de interesele personale ale unora! Am făcut deja prea multe compromisuri de dragul acestei finanţări şi este momentul să spunem «STOP!». Acesta este purul adevăr, asta e realitatea! Idealurile noastre nu se pot cuantifica în bani!
 
ÎNAINTE, FARIŞTI! NU CEDĂM!
Cu deosebită stimă şi consideraţie,
Membrii Consiliului Director al SSC Farul“.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
UPDATE. Conferință de presă Adrian Pitu, Erkal Memet și Petre Grigoraș „Publicul constănțean trebuie să cunoască și punctul nostru de vedere”

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CS Farul Constanța, pe locul întâi în clasamentul pe cluburi la Campionatul Național de gimnastică aerobică (galerie foto + documente)

13 Nov 2018 628

La ce echipă joacă în Anglia Rol tradiţional pentru fostul fotbalist de la FC Farul Claudiu Popa, la Dăeşti, în judeţul Vâlcea (galerie foto)

13 Nov 2018 1389

Fotbalul judeţului Constanţa Rezultatele din etapa a 16-a a Ligii a 4-a. Înfrângere pentru liderul CS Năvodari

11 Nov 2018 553

UPDATE. Reacție dinspre FRF Șoc! Persoană „cu un teanc de bani”, în zona vestiarelor, la meciul Daco-Getica București - SSC Farul Constanța?

10 Nov 2018 1572

SSC Farul, eșec în deplasare cu Daco-Getica București. Gazdele au marcat două goluri în inferioritate numerică

10 Nov 2018 866

Interviu online cu David Iustin Năstase, vicecampion balcanic Ce l-ar întreba atletul de la CS Farul pe celebrul Michael Johnson, dacă s-ar întâlni

10 Nov 2018 1194

Fotbalul județului Constanța. Ce meciuri se joacă, sâmbătă, în etapa a 16-a a Ligii a 4-a

10 Nov 2018 428

SSC Farul se luptă sâmbătă în Liga a 2-a cu Daco-Getica, fosta Juventus din Liga 1. „Marinarii“ speră să obţină prima victorie afară

10 Nov 2018 828

„Interpretare nefericită“ Ce spune Marcel Lică despre eroarea din care SSC Farul a pierdut la masa verde meciul cu CS Mioveni

09 Nov 2018 1242

Ionel Dănciulescu preia funcţia de delegat la SSC Farul Constanţa

08 Nov 2018 1021

E oficial SSC Farul Constanța a pierdut la masa verde meciul cu CS Mioveni (galerie foto)

08 Nov 2018 852

Demisie la SSC Farul Constanța în urma erorii de la meciul cu CS Mioveni, care lasă echipa fără un punct în clasament

07 Nov 2018 932

SSC Farul Constanţa, în pericol să piardă la masa verde meciul cu CS Mioveni!

07 Nov 2018 950

Nocturna stadionului „Gheorghe Hagi“ din Constanţa a „căzut”, după ce au fost tăiate cablurile, pentru a fi furat cuprul!

07 Nov 2018 1079

Sportivii de la CS Farul Constanţa şi CS Tomis Karate au urcat pe podium şi la Campionatul European de Karate WSF

06 Nov 2018 531

Petre Grigoraş - „A căzut şi ultima improvizaţie“ SSC Farul Constanţa, echipa fără fundaş stânga

05 Nov 2018 1005

Ce mesaje au afişat suporterii SSC Farul la meciul cu CS Mioveni

05 Nov 2018 664

Suporteri constănţeni, discuţii după meci cu Petre Grigoraş. Ce a declarat antrenorul SSC Farul

05 Nov 2018 1391

Pe podium Marius Fotescu şi Nicolae Moise au marcat şase goluri pentru SSC Farul de la venirea lor de la Axiopolis Cernavodă (galerie foto)

05 Nov 2018 1539

Fotbalul judeţului Constanţa Rezultatele din etapa a 15-a a Ligii a 4-a

04 Nov 2018 659

Imagini de la eveniment SSC Farul Constanța - CS Mioveni, meci cu șase goluri. Gazdele au revenit de la 1-3! (galerie foto)

03 Nov 2018 1271

Fotbalul judeţului Constanţa. Meciurile din weekend, de la Ligile a 4-a, a 5-a şi a 6-a (program + clasamente complete)

03 Nov 2018 475

HC Dobrogea Sud, meci la Constanţa în Liga Naţională. În Sala Sporturilor, se întâlnesc şi primele două clasate în Divizia A, la fete

03 Nov 2018 884

Concurs de creaţie Se caută slogan pentru Farul Constanţa. Suporterii, invitaţi să vină cu propuneri. Câştigătorul va fi premiat!

03 Nov 2018 1050

SSC Farul joacă sâmbătă la Constanţa, în Liga a 2-a, cu echipa de pe locul şapte. Etapa începe astăzi

02 Nov 2018 912

A fost aprobat regulamentul de folosire a Complexului stadion „Gheorghe Hagi“ din Constanţa. Reguli de acces şi conduită în arenă (document)

01 Nov 2018 1557

SSC Farul Constanța a deschis scorul la Ploiești, dar a pierdut meciul cu Petrolul

29 Oct 2018 921

Ionel Dănciulescu - „Nu avem nimic de pierdut“ SSC Farul Constanţa intră astăzi în bârlogul „lupilor galbeni“, care sunt neînvinşi acasă

29 Oct 2018 1786

Fotbalul judeţului Constanţa Rezultatele din etapa a 14-a a Ligii a 4-a (galerie foto)

28 Oct 2018 885

Fotbalul judeţului ConstanţaMeciurile din weekend de la Ligile a 4-a, a 5-a şi a 6-a. Programul şi clasamentele complete

27 Oct 2018 455

Editorial Semne bune la SSC Farul Constanţa. Din peisaj lipseşte totuşi ceva…

27 Oct 2018 1475

Ciprian Marica - „Privim altfel acest meci“ Neînvinsă de două etape, SSC Farul speră să mai facă o victimă de lux, Petrolul Ploieşti

26 Oct 2018 1519

În tinerețe, tatăl Simonei Halep a dat probe la FC Farul Stere Halep i-a purtat noroc SSC Farul Constanța la meciul cu FC Argeș

25 Oct 2018 1809

Fotbalistul Georgian Păun, de la SSC Farul Constanţa, şi-a serbat ziua de naştere (galerie foto)

25 Oct 2018 1299

Elevii de la Şcoala 28 „Dan Barbilian“, întrebări pentru Ciprian Marica şi Ionel Dănciulescu „Vrem să intrăm cu Farul în comunitate“ (galerie foto + video)

25 Oct 2018 950

Imagini de la eveniment Constanța. Ciprian Marica și Ionel Dănciulescu, de la SSC Farul, în mijlocul copiilor. Programul "Campionii României în școală, liceu și universitate" la Școala 28 "Dan Barbilian" (galerie foto + video)

24 Oct 2018 1849

SSC Farul. Petre Grigoraş a subliniat evoluţia atacantului Nicolae Moise „Mă bucur pentru reuşitele sale. Are atitudine în joc“ (galerie foto)

23 Oct 2018 2667

Constanţa Fostul ginere al lui Ilie Balaci îşi dăduse acordul de principiu pentru a veni antrenor la FC Farul. Ce a stat în calea mutării

23 Oct 2018 4708

Moartea lui Ilie Balaci. Emil Săndoi, în lacrimi la meciul de la Constanța „M-au lăsat picioarele când am aflat. Nu mi-a venit să cred!“

22 Oct 2018 522

Petre Grigoraş - „Victoria voinţei“ SSC Farul a ieşit din „zona minată“, după ce a învins echipa de pe locul patru, care a condus la Constanţa (galerie foto)

22 Oct 2018 1311

Ciprian Marica are planuri mari Farul Constanţa, de la menţinerea în Liga a 2-a, acum, la o posibilă câştigătoare a Ligii 1, peste cinci ani

22 Oct 2018 5726

Imagini de la eveniment SSC Farul a învins FC Argeș la Constanța în Liga a 2-a. S-au marcat patru goluri (galerie foto)

21 Oct 2018 1382

Moment de reculegere la meciul SSC Farul - FC Argeș în memoria lui Ilie Balaci

21 Oct 2018 594

Constanța. Legendele FC Farul au înălțat steaguri personalizate pe stadion. A fost lansat noul logo al clubului (galerie foto)

21 Oct 2018 2196

Fotbalul judeţului Constanţa. Rezultatele etapei a 13-a din Liga a 4-a. CS Năvodari şi Portul Constanţa, pe primul loc

21 Oct 2018 887

UPDATE. Imagini de la eveniment Anghel Iordănescu, prezent, astăzi, la Constanța, în programul "MasterClass FC Farul" (galerie foto)

20 Oct 2018 1080

Imagini de la eveniment Ciprian Marica și-a prezentat proiectul cu care a venit la Farul Constanța. "2018, un nou început" (galerie foto)

20 Oct 2018 2369

Fotbalul județului Constanța Meciurile din weekend de la Ligile a 4-a, a 5-a și a 6-a

20 Oct 2018 578

Reîntâlnire cu istoria la meciul SSC Farul - FC Argeş „Legendele «alb-albastre» revin acasă. Să le primim cum se cuvine!“ (video)

20 Oct 2018 1815

Se lansează noul logo al echipei Reîntâlnire cu gloriile „alb-albastre“ la partida SSC Farul - FC Argeş (video)

19 Oct 2018 3083