Sport

Constanţa. Echipa Liceului Teoretic „Decebal“, campioană pe judeţ la Olimpiada Națională a Sportului Școlar (galerie foto)

Liceul Teoretic „Decebal“ Constanța încheie supremația la baschet masculin a Liceului Teoretic „Traian“ și câștigă faza pe judeţ a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar Constanța, ediția 2018-2019, după o finală cu Liceul Teoretic „George Călinescu“, pe care a câştigat-o cu 54-42.
 
După ce, ani la rând, Liceul Teoretic „Traian“ a fost campioana și reprezentanta județului Constanța la ONSS - faza națională, ediția 2018-2019 a adus și o nouă campioană de județ! 
 
Liceul Teoretic „Decebal“ și-a luat revanșa în acest an, după ce, anul trecut, pierduse finala chiar cu cei de la Traian. În 2018, Traian s-a putut baza pe mai mulți jucători angrenați în baschetul de performanță, dar care erau în ultimul an de liceu! 
 
În această ediție de ONSS, fără aportul celor cu experiență, dar cu tineri talentați care vin din urmă, Liceul Teoretic „Traian“ (prof. Mariana Bulac) a terminat pe locul III, Liceul Teoretic „George Călinescu“ pe locul II (prof. Camelia Giuran), iar Liceul Teoretic „Decebal“ (prof. Mirerla Negrea şi Adriana Constantin) pe primul loc.
 
Programul de sport al celor de la „Decebal“ a dat roade într-un final, după ce, ani la rând, profesoarele Mirela Negrea și Adriana Constantin au construit o generație care a putut avea continuitate, a putut să lege un joc de baschet frumos și să evolueze de la an la an, așa cum Traian a făcut-o cu generația sa din anii trecuți. Acum, duelul Decebal -Traian s-a consumat în semifinale, scor 77-59 în favoarea celor de la „Decebal".
 
Liceul Teoretic George Călinescu, Colegiul Național Mircea cel Bătrân, Colegiul Național Mihai Eminescu, Hârșova, Liceul cu Porgram Sportiv, Liceul Teoretic Ovidius, CN Militar, Liceul Teoretic Carol, Liceul Telecom se prezintă de la an la an tot mai frumos punând generațiile tinere în valoare și construind echipe care cresc în performanță de la o ediție la alta!
 
Andrei Talpeş, preşedintele Asociatiei Judeţene de Baschet Constanţa, a declarat:

Trebuie să felicităm toate cadrele didactice care au fost alături de copii și elevi la această ediție de ONSS 2018-2019, toate unitățile de învățământ care pun accent pe programul sportiv și pe dezvoltarea acestuia pe termen lung, și nu în ultimul rând trebuie să mulțumim Inspectoratului Școlar Județean Constanța și Direcției pentru Sport și Tineret a Județului Constanța pentru implicarea și promovarea sportului în școli și licee! Sportul și educația trebuie să coexiste în sport, fie că e la nivel didactic sau/și de performanță! Faptul că aceste competiții se desfășoară cu tribune pline, este meritul tuturor! Sperăm ca la ediția următoare să ne autodepășim!

 
CAMPIONII ONSS 2018-2019 Masculin
 
Liceul Teoretic "Decebal", prof. Mirela Negrea şi Adriana Constantin
 
Sergiu Ursu, Bogdan Chihaia, Ștefan Gribinic, Cristian Mosor, Eduard Costache, Alexandru Borș, Ștefan Vladu, Rareș Marin, Cătălin Florea, Radu Sicoe, Alex Stan.
 
VICECAMPIONI ONSS 2018-2019 Masculin
 
Liceul Teoretic "George Călinescu", prof. Camelia Giuran
 
Radu Mihai, Petrina Dimitri, Pegkas Panaiotis, Adrian Mocanu, Răzvan Niculae, Crăciun Dragoș, Miron David, Cioban Luca.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Post vacant la Liceul Teoretic „Decebal” din Constanța

24 Dec 2019 1367

LIVE TEXT Elevii Liceului Teoretic „Decebal” vizionează documentarul „Adrian V. Rădulescu –ctitorul“ (galerie foto + live video)

11 Dec 2019 1114

Documentarul „Adrian V. Rădulescu - ctitorul“ va fi proiectat la Liceul Teoretic „Decebal“

10 Dec 2019 1193

Liceul Teoretic „Decebal“ Constanţa, „pârât“ la CNSC de către Digital Tehno Plus. Iată ce a decis consiliul!

04 Nov 2019 1348

Constănțeanca Daria Kraus, micuța campioană care luptă în fiecare zi Care este următoarea competiție la care va participa (galerie foto)

15 Oct 2019 730

Liceele „Traian“ şi „Decebal“ şi Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ din Constanţa, reabilitate termic de municipalitate

05 Oct 2019 439

Liceul Teoretic „Decebal” Constanţa angajează expert consiliere educațională

13 Sep 2019 891

Ziua Europei, marcată de elevii Liceului Teoretic Decebal din Constanța. Ce activități au realizat cu această ocazie (galerie foto)

09 May 2019 578

Liceul Teoretic „Decebal” Constanța scoate la concurs un post vacant. Cine poate participa

16 Apr 2019 767

Ambasadorii Franţei şi Germaniei au vizitat liceele de elită ale Constanţei (galerie foto)

01 Apr 2019 1430

Decebal Făgădău, întâlnire cu șefii misiunilor diplomatice ale Franței și Germaniei, la Constanța (galerie foto)

29 Mar 2019 858

Sergiu Ursu, cel mai tehnic jucător Echipa de baschet a Liceului Teoretic „Decebal“ s-a calificat la turneul final al al ONSS

18 Feb 2019 1150

Liceul Teoretic „Decebal” Constanța scoate la concurs un post vacant

27 Nov 2018 1348

Liceele „Traian“ şi „Decebal“ vor fi reabilitate termic (documente)

26 Nov 2018 1053

Primăria Constanța Rechizite noi în cadrul proiectului „Măsuri integrate pentru o viață mai bună“(galerie foto)

20 Nov 2018 640