CS Victoria Cumpăna. Constantin Gache, în staff-ul tehnic al secției de fotbal „Am venit cu mare drag. Îmi doresc să cresc oameni adevărați“ (galerie foto)


Constantin Gache (62 de ani), fostul mare fotbalist al FC Farul, iar apoi și antrenor, și președinte la clubul constănțean, dar cu rezultate deosebite și la alte echipe, își pune cunoștințele fotbalistice și experiența și în slujba CS Victoria Cumpăna, fiind cooptat în staff-ul tehnic al secției de fotbal.

Gache a fost prezentat ieri, în cadrul unei conferințe de presă desfășurate la Complexul Sportiv „Centenar 2018“ din Cumpăna, la care au participat ec. Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, Elena Frîncu, președintele Consiliului Director al CS Victoria Cumpăna, Ion Răuță, directorul executiv al clubului, Constantin Gache, Cristian Mustacă, antrenor în sectorul juvenil, și Vasilică Cristocea, antrenorul echipei de seniori, care activează în Liga a 4-a a județului Constanța.

„Sportul și educă“

Constantin Gache a fost numit în funcția de antrenor-coordonator al centrului de copii și juniori, urmând a pregăti însă și două grupe. „Primul motiv pentru care am venit la Cumpăna, cu mare drag, a fost implicarea primarului Mariana Gâju și a celorlalte autorități locale în sprijinirea sportului, baza sportivă foarte frumoasă care a fost ridicată în comună (la inaugurare, nu mi-a venit să cred ce vedeam) și oamenii de calitate, profesioniști, care sunt la club, Elena Frîncu, Ion Răuță și ceilalți colegi. Sportul și educă. Îmi doresc să cresc din copii oameni adevărați, acesta e primul meu obiectiv. Dacă vom reuși și performanță, cu atât mai bine. Îmi plac foarte mult copiii, chiar dacă e puțin mai grei de lucrat cu ei decât cu seniorii. Ce s-a realizat la Cumpăna la capitolul infrastructură e în folosul tuturor locuitorilor Cumpenei. Am lucrat și la Constanța, și la Tulcea, și în alte orașe, dar nicăieri nu s-a realizat așa ceva“, a spus Constantin Gache, care a antrenat FC Farul și în Liga 1, și în Liga a 2-a, dar a avut realizări importante și la formații precum Delta Tulcea (cu care are trei promovări, două în Divizia A), Callatis Mangalia (trei promovări în Divizia B), Juventus București, Astra, Portul Constanța (promovare în Divizia B) sau Săgeata Năvodari.

Cumpăna merita o bază sportivă de nivel înalt

„Constantin Gache este la vârsta înțelepciunii în sport. Împletește experiența de la seniori cu plăcerea lucrului la copii și juniori, cărora trebuie să le deschidă sufletul, pentru a le preda fotbalul. Fiți binevenit în echipa noastră și să rămâneți mulți ani la Cumpăna! Această comună crește și prin sport, prin performanțele copiilor noștri. Minte sănătoasă în corp sănătos. Am mai spus-o, sportul e un mod de viață la Cumpăna. Reușita este a întregii echipe a administrației locale, a părinților, a sportivilor și a antrenorilor, dar și a tuturor locuitorilor, care au crezut în proiectele noastre. Cumpăna merita o bază sportivă de nivel foarte înalt. Lângă sala de sport «Elena Frîncu» e un teren pe care va fi construit și un bazin de înot. Cred cu adevărat că de la Cumpăna va ieși un mare sportiv la seniori“, a arătat ec. Mariana Gâju, primarul Cumpenei.

„Trebuie să dăm Cezarului ce-i al Cezarului“

„Îi mulțumim lui Constantin Gache că a acceptat să ne întărească rândurile“, a menționat Elena Frîncu. „Îl cunosc foarte bine pe Constantin Gache și nu poate fi decât un lucru bun venirea dânsului la Victoria Cumpăna. Bun venit și cât mai multe rezultate pozitive!“, a spus Vasilică Cristocea. „Constantin Gache este unul dintre mentorii mei. Am fost și coechipieri, dar l-am avut apoi și ca antrenor. Cred că împreună vom reuși lucruri frumoase. Avem una dintre cele mai bune baze sportive, datorită sufletului comunei, primarul Mariana Gâju. Trebuie să dăm Cezarului ce-i al Cezarului. Suntem o mare familie la Cumpăna și îi urăm bine ai venit și lui Constantin Gache. Sunt convins că tinerii jucători vor avea ce învăța de la el, care e antrenor și absolvent de facultate. Cumpăna are un staff foarte puternic. Lucrăm pentru sport și pentru comună. Am avut realizări și avem și alte proiecte“, a arătat și Cristian Mustacă. Din staff-ul tehnic al secției de fotbal nu mai face parte însă tânărul antrenor Eddy Năstase. „A ales un alt drum, dar a muncit alături de noi. Îi vom face o scrisoare de mulțumire din partea noastră, semnată de noi toți, și de doamna primar. Îi dorim mult succes în cariera sa“, a punctat Elena Frîncu.


A antrenat copii și la FC Farul

„Încercăm să atragem lângă noi în colectivul tehnic foști mari sportivi și persoane cu o experiență bogată ca antrenori. Constantin Gache are multe meciuri ca jucător în Liga 1, iar apoi a avut rezultate deosebite ca antrenor la primele două ligi. La Cumpăna s-au realizat investiții extraordinare în infrastructură. Baza sportivă e cea mai frumoasă din județ, după cea a Academiei Hagi. Autoritățile locale și clubul Victoria Cumpăna se preocupă în principal de creșterea și educarea copiilor“, a precizat Ion Răuță. Constantin Gache se află la a doua experiență ca antrenor de copii și juniori, prima fiind cu mult timp în urmă, la începutul anilor 80, când, după absolvirea facultății, a avut o grupă de copii la FC Farul.

Bază pentru perfromanță

Ion Răuță a încercat să-l aducă pe Constantin Gache la clubul din Cumpăna încă de acum doi ani. „Sunt bucuros că am reușit acum și că e alături de noi să ne ajute în acitivitatea noastră“, a punctat Răuță. „Principalul finanțator al clubului este UAT Cumpăna. Toți copiii clubului sunt din Cumpăna. În cadrul secției de fotbal sunt peste 100 de copii legitimați plus alții la inițiere. Avem cinci grupe, una dintre ele jucând în deschiderea meciului de seniori de la Liga a 4-a. Ne preocupăm întâi să creștem copii. Avem o strategie pe mai mulți ani. Vrem să avem o bază, din care să facem performanță. La seniori nu dispunem de bani foarte mulți pentru a ne fixa în mod expres promovarea imediată în Liga a 3-a. Dar nu ne vom da înapoi, dacă se ivește o oportunitate, ținând cont că ne aflăm pe locul cinci, la numai șase puncte de prima poziție. În 2020, ne axăm iar pe Cupa Satelor, competiție la care vom participa la faza de zonă, după ce am câștigat etapa județeană. În toamnă, e Cupa Satelor la categoria de vârstă 2008 și în acest an mai avem și Cupa Tymbark“, a menționat Ion Răuță.

Sursa foto: ZIUA de Constanța


Citește și:

„Sunt mândru că am jucat la Farul!“ Constantin Gache, în pericol de moarte după ce i-a marcat un gol Stelei (galerie foto)

Micii fotbalişti din Cumpăna, în vizită la Parlamentul European din Bruxelles (galerie foto)

„Avem condiţii excelente de pregătire“ Victoria, obiectiv îndeplinit. A jucat la Cumpăna, în Cupa României, cu o echipă de Liga a 2-a (galerie foto)

Interviu online cu Ion Răuţă, directorul CS Victoria Cumpăna Turneul final al Cupei Satelor, organizat fără reproş la Cumpăna. Mesajul reprezentanţilor FRF

Dilek Baubec, primul jucător de la Victoria Cumpăna convocat la loturile naţionale

Gică Hagi, în vizită la Cumpăna. „Regele“, impresionat de investiţiile făcute în comună în sprijinul tinerei generaţii (galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cupa Satelor 2024 Finala fazei pe Euroregiunea Sud - Est, găzduită de Cumpăna. Județul Constanța e reprezentat de CS Victoria Cumpăna

23 Apr 2024 653

Șah Anastasia - Maria Gavrilă, de la CS Victoria Cumpăna, vicecampioană națională (GALERIE FOTO)

23 Apr 2024 497

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 25-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele)

14 Apr 2024 945

CS Victoria Cumpăna Luptătoarea Ioana Lorelay Jinga a urcat pe podium la Cupa României (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 871

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, peste 20 de medalii în Serbia, la „Trophy of Novi Sad“. „Continuați să atingeți stelele!“ (GALERIE FOTO)

25 Mar 2024 756

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Rezultatele din etapa a 21-a (seniori și juniori + clasamentele)

17 Mar 2024 1201

Fotbal județul Constanța S-a reluat Liga a 4-a. Rezultatele din etapa a 19-a (seniori și juniori + clasamentele)

03 Mar 2024 2459

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, 20 de medalii la Cupa „Irina Deleanu“. „Cumpăna este mândră de voi!“ (GALERIE FOTO)

02 Mar 2024 880

Primarul Mariana Gâju, la eveniment Guvernul României a găzduit “Întâlnirea Grupului de Lucru privind Desfășurarea activității de ecoturism în România” (FOTO)

16 Jan 2024 807

LIVE TEXT Clubul Sportiv “Victoria” Cumpăna prezintă bilanț în prezența primarului Mariana Gâju (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Jan 2024 1202

Un nou centru rezidențial pentru persoane vârstnice se va construi în județul Constanța! Cine investește

13 Dec 2023 2876

CS Victoria Cumpăna, două premii la Gala Gimnasticii Ritmice Românești 2023 (GALERIE FOTO + VIDEO)

12 Dec 2023 1124

Gimnastele de la CS Victoria Cumpăna, 13 medalii la competițiile de la Sfântu Gheorghe. „Un dar minunat de sărbători!“ (GALERIE FOTO)

27 Nov 2023 1030

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, medalii la competițiile de top de la Ploiești. „Cu fiecare participare, sportivele noastre sunt tot mai bune!“ (GALERIE FOTO)

30 Oct 2023 1027

Lupte CS Victoria Cumpăna, medalii și locul întâi pe echipe la Campionatul Național de la Călărași (GALERIE FOTO)

30 Oct 2023 1092