CSM Constanța baschet Andrei Oprean, la al șaselea sezon pe litoral în Liga Națională. Continuă și alți jucători (GALERIE FOTO)

 

 
  • Andrei Oprean este singurul jucător din lotul CSM Constanța care a evoluat pentru echipă în toate categoriile de vârstă, de-a lungul istoricului reprezentantei litoralului.
 
CSM Constanța a anunțat că cinci baschetbaliști, Mario Lazăr, Andrei Oprean, Vitalie Bălan, Naser Omer și Adrian Rădulescu, vor continua la echipa de pe litoral, urmând a juca și în noul sezon, 2023/2024.
 
Pentru Mario Lazăr va fi al patrulea sezon la Constanța, după ce, în stagiunea precedentă, a evoluat pentru echipa constănțeană în 26 de meciuri, cu o medie de 16.13 minute pe meci. Totodată, jucătorul născut la Baia Mare a evoluat pentru CSM Constanța și în baschetul 3x3, acolo unde, cu CSM Constanța, a reprezentat România în circuitul World Tour 3x3 și a devenit campion național 3x3, cucerind și Cupa României 3x3.
 
La Constanța va continua și unul dintre jucătorii care au cele mai multe sezoane jucate în maioul formației de pe litoral, Andrei Oprean. Acesta va fi la al șaselea sezon pentru Constanța în Liga Națională. Oprean este singurul jucător din lotul CSM care a evoluat pentru echipă în toate categoriile de vârstă de-a lungul istoricului reprezentantei Constanței, de la Under-14 la Under-18, Liga 1 și apoi Liga Națională și Cupa României. Totodată, Andrei Oprean este și unul dintre jucătorii pe care echipa se bazează în baschetul 3x3.
 
Jucătorul originar din Moldova Vitalie Bălan va evolua pentru al treilea sezon la Constanța. În vârstă de 23 de ani, Vitalie va face parte atât din lotul 5 la 5, cât și din echipa de baschet 3x3, cu care, în sezonul precedent, a devenit campion național și câștigător al Cupei României.
 
Revenit după o accidentare care l-a ținut departe de teren, Naser Omer se va alătura echipei după perioada de refacere și acomodare la intensitate și efort. Jucătorul de 19 ani continuă alături de CSM Constanța la malul mării și în noul sezon.
 
Din lotul Constanței pentru noul sezon va face parte și Adrian Rădulescu, unul dintre tinerii de perspectivă, care a debutat în Liga Națională la 18 ani. Promovat la echipa mare în sezonul 2022/2023 de către Alexandru Olteanu, adus de la echipa U-19, unde este antrenat de Vladimir Mihai și Gheorghe Mircioi, tânărul jucător va juca la CSM Constanța pentru încă o stagiune.
 
Prezenți la Dušan Ivković Basketball Clinic 2023

 
Antrenori la formația feminină de baschet CSM Constanța, vicecampioana României, Alexandru Olteanu, Valentin Boian și Alina Șerban au fost prezenți la unul dintre cele mai importante clinicuri pentru antrenorii de baschet din Europa, Dušan Ivković Basketball Clinic 2023, ediția a 22-a, desfășurată la Belgrad.
 

Lectori au fost doi dintre tehnicienii de renume ce activează în baschetul continental, Vincent Collet și Gordon Herbert. Unul dintre cei mai longevivi selecționeri în funcție, Vincent Collet conduce echipa națională a Franței. În palmaresul său se regăsesc argintul olimpic, două medalii mondiale de bronz, un titlu european și alte trei clasări pe podium la EuroBasket, toate la cârma Hexagonului.
 
Gordon Herbert este antrenorul echipei naționale a Germaniei, formație pe care a condus-o spre medalie de bronz la FIBA EuroBasket 2022. Herbert a câștigat anterior FIBA Europe Cup, respectiv campionatele din Austria, Finlanda și Germania, respectiv Cupa Franței.
 
„Tot în cadrul clinicului, legendarul Zeljko Obradović a prezentat topicul «set play for shooter», iar Dwane Casey, fost antrenor al celor de la Detroit Pistons, Minnesota Timberwolves sau Toronto Raptors, la care a fost desemnat antrenorul anului în 2018, a susținut tactici «pick & roll defense», folosite în NBA și tendințe ofensive în NBA“, se arată pe pagina de Facebook „CSM Constanța Baschet“.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța Baschet)
 
Citește și:
 
Cedric Henderson Jr., noul jucător al CSM Constanța. Proaspăt campion al NBA Summer League
 
Interviu online cu Cezar Unitu, de la CSM Constanța
Tema este - Ambiția unui tânăr sportiv. Înălțimile nu pot fi atinse decât cu visuri înalte

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Volei Duelul CSM Constanța - SCM U Craiova se va decide în meciul trei (GALERIE FOTO)

28 Apr 2024 274

Handbal CSM Constanța este vicecampioana României! (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 680

Volei Al doilea succes cu FC Argeș și CSM Constanța s-a clasat pe locul nouă în Divizia A1 (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 608

Rugby CSM Constanța, victorie cu punct bonus la Bârlad. Eduard Chifor, omul meciului (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 482

UPDATE. CSM Constanța Ștefan Orza, aur și bronz la Campionatul Mondial de Kempo

27 Apr 2024 489

CSM Constanța Voleibalistele au câștigat primul meci din seria cu FC Argeș (GALERIE FOTO + VIDEO)

27 Apr 2024 531

Calendar săptămânal CSM Constanța Meciuri importante în Sala Sporturilor „Simona Amânar“! Intrarea este liberă

26 Apr 2024 415

Baschet CSM Constanța a cedat dramatic în primul meci cu BC CSU Sibiu

25 Apr 2024 588

CSM Constanța, campioana României! Andrei Talpeș - „Este un moment istoric. Constanța merită să fie în top“ (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 590

Ședință CLM Constanța CSM Constanța și-a schimbat sediul. Unde este situat (DOCUMENT)

25 Apr 2024 468

CSM Constanța a câștigat titlul național la baschet feminin Mesajul primarului Vergil Chițac – „Felicitări tuturor celor care au pus umărul la creșterea performanței sportului constănțean.” (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 454

Tenis de masă Sportiva de la CSM Constanța, Elena Zaharia s-a oprit în optimile de finală ale turneului WTT Feeder Havirov, din Cehia (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 334

Gimnastică Sabrina Maneca Voinea și Andreea Preda, legitimate la CSM Constanța, au fost selecționate în lotul național pentru Campionatul European feminin de gimnastică artistică de la Rimini

24 Apr 2024 445

Ce performanță! După Cupa României, baschetbalistele de la CSM Constanța au câștigat și Liga Națională! Sunt campioanele României! (GALERIE FOTO + VIDEO)

23 Apr 2024 744

Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ancuța, de la Mangalia! Totul s-ar putea decide azi la CSM!

23 Apr 2024 577