CSM Constanța Handbal George Buricea - „Sezonul începe tare, dar suntem încrezători. Atmosfera în lot e foarte bună“

 

 
  • În preliminariile EHF European League, CSM Constanța va avea un adversar redutabil, Fraikin BM Granollers, din Spania.  
 
Medaliată cu bronz în campionat și câștigătoare a Cupei României, în sezonul trecut, echipa masculină de handbal a dat startul pregătirii pentru noul sezon.
 
Antrenamentele se desfășoară în aceste zile la Constanța, urmând ca, în perioada următoare, „delfinii“ să efectueze un cantonament la Sfântu Gheorghe și să susțină o serie de meciuri amicale, cu adversare precum Steaua sau Buzău. CSM Constanța și-a aflat și oponentul din preliminariile întrecerii continentale EHF European League: Fraikin BM Granollers, din Spania, o echipă redutabilă, finalistă în sezonul precedent al competiției! Handbaliștii CSM Constanța vor evolua în turul preliminar al EHF European League 2023/2024 în două manșe, pe 26/27 august - turul și 2/3 septembrie - returul.
 
„Premisele sunt bune“

„Atmosfera în lot e foarte bună, băieții au venit bine pregătiți din vacanță. Am dat un test și sunt la nivelul pe care ni l-am dorit. Jucătorii sunt dornici de muncă, pentru că am avut destulă pauză. Premisele sunt bune. E plăcut să vezi că numeric suntem îndeajuns. Nu mai e situația de anul trecut, când, având în vedere accidentații, aveam puțin jucători valizi la dispoziție. Suntem încrezători în ce va urma. Sezonul va începe tare, cu Supercupa României, după care avem o deplasare mai ușoară, la o nou promovată, și Europa. Vom avea patru meciuri în opt - nouă zile, deci începem tare. Fanii sunt și ei nerăbdători să ne vadă la lucru“, a declarat George Buricea, antrenorul principal al CSM Constanța.
 
„Spectacolul handbalistic nu se va lăsa așteptat“
 
Fraikin BM Granollers are zece titluri de campioană a Spaniei în palmares, iar în sezonul trecut s-a clasat pe locul al treilea în Liga Asobal, jucând finala EHF European League. „Dintre echipele posibile pe care Constanța le putea întâlni, sorții au făcut ca echipa de la malul mării să dea piept cu finalista din sezonul precedent și una dintre cele mai puternice adversare posibile. CSM Constanța avea în față echipe foarte puternice pe care le putea întâlni și niciun adversar nu putea fi catalogat ca fiind accesibil. Dublu câștigătoare EHF Cup, Granollers și-au trecut în palmares trofeul competiției în două sezoane consecutive, 1994/1995 și 1995/1996. În această dublă, cu siguranță, spectacolul handbalistic nu se va lăsa așteptat. Se anunță un sezon disputat, unul în care CSM Constanța va fi angrenată atât în Liga Zimbrilor și celelalte competiții interne, cât și în Cupele Europene“, se arată pe pagina de Facebook a CSM Constanța.
 
Debut contra lui Marius Stavrositu

 
Echipa de pe litoral va debuta în sezonul 2023/2024 al Ligii Naționale în deplasare, contra nou promovatei CSM Sighișoara, formație care e antrenată de fostul mare handbalist constănțean Marius Stavrositu. Echipa de pe litoral va susține primul meci acasă în etapa a doua, cu Potaissa Turda.
 

Programul complet al turului este următorul - etapa 1 - cu CSM Sighișoara (în deplasare), etapa a 2-a - cu Potaissa Turda (acasă), etapa a 3-a - cu CSM Vaslui (d), etapa a 4-a - cu Steaua București (d), etapa a 5-a - cu CSM București (a), etapa a 6-a - cu Minaur Baia Mare (d), etapa a 7-a - cu CSM Focșani (a), etapa a 8-a - cu CSM Bacău (d), etapa a 9-a - cu U Cluj (a), etapa a 10-a - cu CSU Suceava (d), etapa a 11-a - cu Poli Timișoara (a), etapa a 12-a - cu Dinamo București (d), etapa a 13-a - cu HC Buzău (a).
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța Handbal)

Citește și:
 
Preliminariile EHF European League
CSM Constanța, duel cu Fraikin BM Granollers, finalistă în sezonul precedent!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Handbal CSM Constanța este vicecampioana României! (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 200

Volei Al doilea succes cu FC Argeș și CSM Constanța s-a clasat pe locul nouă în Divizia A1 (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 341

Rugby CSM Constanța, victorie cu punct bonus la Bârlad. Eduard Chifor, omul meciului (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 329

CSM Constanța Ștefan Orza, medaliat la Campionatul Mondial de Kempo

27 Apr 2024 439

CSM Constanța Voleibalistele au câștigat primul meci din seria cu FC Argeș (GALERIE FOTO + VIDEO)

27 Apr 2024 478

Calendar săptămânal CSM Constanța Meciuri importante în Sala Sporturilor „Simona Amânar“! Intrarea este liberă

26 Apr 2024 404

Baschet CSM Constanța a cedat dramatic în primul meci cu BC CSU Sibiu

25 Apr 2024 570

CSM Constanța, campioana României! Andrei Talpeș - „Este un moment istoric. Constanța merită să fie în top“ (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 579

Ședință CLM Constanța CSM Constanța și-a schimbat sediul. Unde este situat (DOCUMENT)

25 Apr 2024 453

CSM Constanța a câștigat titlul național la baschet feminin Mesajul primarului Vergil Chițac – „Felicitări tuturor celor care au pus umărul la creșterea performanței sportului constănțean.” (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 445

Tenis de masă Sportiva de la CSM Constanța, Elena Zaharia s-a oprit în optimile de finală ale turneului WTT Feeder Havirov, din Cehia (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 325

Gimnastică Sabrina Maneca Voinea și Andreea Preda, legitimate la CSM Constanța, au fost selecționate în lotul național pentru Campionatul European feminin de gimnastică artistică de la Rimini

24 Apr 2024 429

Ce performanță! După Cupa României, baschetbalistele de la CSM Constanța au câștigat și Liga Națională! Sunt campioanele României! (GALERIE FOTO + VIDEO)

23 Apr 2024 730

Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ancuța, de la Mangalia! Totul s-ar putea decide azi la CSM!

23 Apr 2024 574

Oficial, cu unanimitatea CSM Andra Georgiana Vasile, fostul adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, delegată procuror șef în DIICOT Constanța!

23 Apr 2024 467