CSM Constanța Volei „The Killer Kid“! Tânărul David Dinculescu, una dintre revelațiile sezonului în Divizia A1 (GALERIE FOTO)


 
  • La doar 19 ani și jumătate, David Dinculescu a fost inclus în echipa etapei de două ori la rând.  
 
Echipa masculină de volei CSM Constanța a dat lovitura în două etape la rând în Divizia A1, învingând Dinamo pe litoral (cu un categoric 3-0), iar apoi Steaua în deplasare (după un meci nerecomandat cardiacilor, în care a revenit de la 0-1 și 1-2 la seturi, pentru a se impune cu 3-2).
 
CSM Constanța mizează pe tineri în acest sezon, iar rezultatele se văd! „Echipa masculină de volei este în grafic pentru calificarea în play-off-ul Diviziei A1 și demonstrează că poate aspira chiar mai sus, după ce a produs două «șocuri» în campionat, victoriile cu Dinamo și Steaua. Media de vârstă a echipei este de aproape 23 de ani! Iar Dinculescu (19 ani), Asmarandei (20 ani), Constantinescu (22 ani), Săvoiu (21 ani) sau Badea (22 ani) sunt nume de care se aude tot mai mult în voleiul românesc, alături de jucătorii care au confirmat deja în sezonul trecut, la fel ca tinerii Grigore (22 de ani) și Druță (22 de ani)“, se arată pe pagina de Facebook „CSM Constanța Volei“.
 
Eficacitate constantă
 
Iar David Dinculescu este, la doar 19 ani și jumătate, una dintre revelațiile sezonului în Divizia A1! „The Killer Kid“, așa îi spune CSM Constanța. Eficacitatea lui David a fost constantă de la sosirea pe litoral, aducându-i titularizarea pe postul de secund. David are o medie de peste 10 puncte pe meci, iar la recepție cifrele sale sunt, de asemenea, remarcabile.
 
MVP cu Steaua
 
Federația Română de Volei l-a inclus în echipa etapei a 17-a, datorită evoluției de top din meciul cu Dinamo: 14 puncte, procentaj de reușită în atac de 64%, 29% recepție pozitivă și 25% recepție excelentă! Cifre pe care le-a depășit la meciul cu Steaua! E adevărat, după o victorie în 5 seturi, față de cea în trei seturi contra lui Dinamo. David a fost MVP-ul jocului câștigat de CSM Constanța în Sala Regimentului de Gardă din București, cu 24 de puncte (procentaj de reușită în atac 60%), 31 de preluări, dintre care 39% pozitive și 26% excelente. În 19 meciuri oficiale jucate în acest sezon, în Divizia A1 și Cupa României, David Dinculescu a reușit 253 de puncte în atac, 12 blocaje și 16 ași.
 
Trei jucători în echipa etapei
 

Iar David Dinculescu a prins echipa etapei și în runda a 18-a, în care CSM Constanța a învins Steaua. Mai mult, trei jucători de la echipa de pe litoral au fost incluși în „6“-le ideal: Dinculescu, Asmarandei și Arquez. De altfel, echipa rundei a 18-a a fost formată din șase jucători de la numai două formații, Dinamo și CSM Constanța. Asmarandei (ca centru) a bifat cu această ocazie prima prezență în echipa etapei, în timp ce Arquez (coordonator) și Dinculescu (extremă) sunt la a doua nominalizare.
 
„I-a năucit pe steliști cu acțiunile sale“

 
În urma evoluției lor din meciul cu Steaua și a includerii în echipa ideală a etapei a 18-a, pe site-ul oficial al Federației Române de Volei, cei trei jucători de la CSM Constanța sunt prezentați astfel:
 
„Federico Arquez - I-a năucit pe steliști cu acțiunile sale. Și-a pus în evidență colegii și are un mare rol în victoria de la București. Sud-americanul este a doua oară în echipa rundei.
 
Victor Asmarandei - 12 puncte în dreptul său, dintre care trei blocaje. A ajutat mult echipa în defensivă, Constanța reușind mai multe puncte cu blocajul decât Steaua. 75% procentajul său în atac, unul excelent.
 
David Dinculescu - A doua oară consecutive în echipa ideală, Dinculescu a bombardat defensiva Stelei. A reușit 25 de puncte, dintre care trei blocaje, și a avut o eficacitate în atac de 63%. Pe preluare, 47% recepție pozitivă și 17% excelentă. A și servit foarte bine“.
 
„Cifrele sale sunt în creștere“
 
După ce a revenit după o lungă absență cauzată de o accidentare, Andrei Druță a avut și el o evoluție de top în victoriile cu Dinamo și Steaua, cifrele sale fiind în creștere.  
 
„Antrenorii Cristian Imhoff și Răzvan Parpală n-au ezitat să-i arunce în luptă pe tineri în momentele dificile. Andrei Druță, unul dintre jucătorii de bază și în sezonul trecut, a revenit după o accidentare de durată, iar cifrele sale sunt în creștere, evoluția sa pe postul de fals fiind decisivă în victoriile cu Dinamo și Steaua, în care a pus 26 de puncte pe tabelă în favoarea echipei noastre. Crește de la meci la meci și centrul Victor Asmarandei, care a reușit 11 puncte pe terenul Stelei, cu un procentaj de reușită al atacurilor de 73%. Iar Badea, Constantinescu, Săvoiu sau Popa așteaptă în antecameră, cu ochii la experimentații Vidoni, Arquez, St Jean, Frîncu și Gavriz. Viitorul sună bine la CSM Constanța!“, se mai arată pe pagina de Facebook a CSM Constanța.
 
În etapa a 19-a, echipa de pe litoral a cedat cu 0-3 pe terenul SCMU Craiova, iar „marinarii“ ocuă locul șapte în clasament, cu 28 de puncte, după zece victorii și nouă înfrângeri în 19 partide.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța Volei)
 
Citește și:
 
Volei
Victorie senzațională! După Dinamo, CSM Constanța a învins și Steaua. În deplasare!

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Baschet CSM Constanța a câștigat primul meci cu FCC UAV Arad din finala Ligii Naționale (GALERIE FOTO)

15 Apr 2024 430

CSM Constanța baschet Echipa Under-17, în Top 4 pe plan național. Ana Maria Carp - premiu special, Amira Bou-Chedid - în echipa ideală

15 Apr 2024 396

Baschet CSM Constanța începe finala Ligii Naționale. Primele două meciuri, pe litoral. Intrarea este liberă!

15 Apr 2024 382

Rugby Echipa Under-20 a CSM Constanța va juca finala mică a campionatului (GALERIE FOTO)

14 Apr 2024 679

Constanța „Nu te vom uita!“. Competiție memorială în amintirea celui ce a fost Paul Cămui, antrenorul de volei decedat la numai 27 de ani

14 Apr 2024 858

CSM Constanța box Amalia Niță, pentru a patra oară campioană europeană! (GALERIE FOTO)

14 Apr 2024 631

Volei După trei victorii cu Știința Bacău, CSM Constanța și-a asigurat prezența în Divizia A1 și pentru sezonul viitor

14 Apr 2024 497

Handbal CSM Constanța a făcut spectacol cu CSU din Suceava, bifând al 19-lea succes stagional (GALERIE FOTO)

13 Apr 2024 705

Calendar săptămânal CSM Constanța Handbaliștii, meci în Sala Sporturilor „Simona Amânar“, cu CSU din Suceava. Sâmbătă, 13 aprilie 2024

13 Apr 2024 561

CSM Constanța judo Vlad Topală, medaliat la Campionatul Național de seniori (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 571

CSM Constanța box Amalia Niță, în finala Campionatului European. La un meci de al patrulea titlu continental!

12 Apr 2024 796

CSM Constanța luptă iar pentru titlu! Andrei Talpeș - „Prin forța grupului și prin «Team is everything», am ajuns în marea finală“

12 Apr 2024 729

Oficial! Procurorii Bodean Andrei și Conortos Constantin pleacă de la DNA Constanța

12 Apr 2024 5333

Baschet Vicecampioana României, CSM CSU Oradea, conduce cu 2-0 CSM Constanța în sferturile Ligii Naționale

11 Apr 2024 522

Volei CSM Constanța va lupta pentru locul șapte în Divizia A1 (GALERIE FOTO + VIDEO)

10 Apr 2024 750