De ce s-a retras echipa de rugby Farul din Cupa României

rugby-AurelianArghirCristinelDragomir.jpgEchipa Rugby Club Judeţean Farul Constanţa s-a retras din Cupa României din pricina problemelor de lot, care au făcut imposibilă disputarea meciului din optimi cu divizionara secundă RC Bârlad. Cum partida nu a putut fi amânată, „marinarii" au spus pas, alături de alte câteva formaţii.

Florin Ţugurel, director de dezvoltare Dobrogea al Federaţiei Române de Rugby, a oferit un punct de vedere, o scurtă explicaţie referitoare la neparticiparea Farului în Cupă. „În acest an, echipa a fost alcătuită 80% din străini, trimişi acasă după eşecul din SuperLigă. De asemenea, Aurelian Arghir, director sportiv, a demisionat. S-au făcut eforturi considerabile pentru a se stabili un lot, dar nu s-a putut. Juniorii Under-19 au jucat în week-end la Metrorex, unde au învins. Echipa nu stătea tocmai roz şi avea nevoie de întreg efectivul. Şi are în continuare, având în vedere că urmează un meci important, cu Siromex Baia Mare, sâmbătă, la Constanţa. În plus, patru dintre cei mai buni jucători de la echipa mare, Munteanu, Gheară, Cornei şi Apostol, se află la lotul naţional pentru amicalele cu Japonia şi SUA. Nu aş vrea să luaţi acest punct de vedere ca o pledoarie a mea în favoarea neprezentării Farului într-o competiţie oficială. Evident, o echipă cu aproape 60 de ani de istorie şi palmaresul pe care îl are formaţia fanion a litoralului are obligaţia de onoare de a participa la întrecerile rugby-ului românesc. Însă aceasta a fost situaţia. Eu zic să avem încredere şi speranţă pentru o echipă constănţeană, din sezonul viitor, cu jucători crescuţi în curtea proprie, căreia să îi acordăm totuşi un termen de doi - trei ani până să aşteptăm ceva de la ea", a spus Florin Ţugurel.

Directorul sportiv al RCJ Farul, Aurelian Arghir, a negat că şi-ar fi înaintat demisia, arătând că a depus un proiect pentru viitorul clubului, de care depinde însă rămânerea sa la echipă. „Nu am demisionat. Sunt în concediu şi nu m-am mai ocupat de echipă de la începutul lunii trecute. Am avut o discuţie cu preşedintele, în care mi-am arătat dezamăgirea faţă de ce s-a întâmplat în acest sezon, propunând un proiect pentru perioada următoare. Am făcut o retrospectivă a ultimilor doi ani. Am specificat şi cauzele care au dus la acest eşec. Nu ştiu în ce măsură va fi discutat şi agreat proiectul meu. Dacă nu va fi, asta e, îmi văd de drum", a spus Arghir.

Majorităţii stranierilor li s-au terminat contractele, care fuseseră încheiate pentru ediţia trecută. Din câte se pare, se vor mai întoarce doar trei - patru jucători străini, lotul pentru campionatul 2012/2013 urmând a fi format din aceştia, rugbyştii români din lot şi câţiva jucători noi, pentru care se pare că s-a bătut deja palma. În plan organizatoric, administrativ, sportiv şi de marketing s-a creionat o nouă strategie.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO+TEXT Ședință CLM Constanța. Aleșii locali au aprobat vânzarea mai multor terenuri și documentații tehnico-economice pentru viitoare investiții (DOCUMENTE+VIDEO)

26 Apr 2024 593

Ședința CLM Constanța Aprobarea PUZ-ului pentru teritoriul delimitat de bd. Alexandru Lăpuşneanu, str. Farului și str. Salcâmilor. pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Apr 2024 488

Ședință CLM Constanța Prelungirea valabilităţii planului urbanistic de detaliu, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

24 Apr 2024 426

Noi proiecte incluse pe ordinea de zi a ședinței Consiliul Local! Printre acestea, stabilirea preţului energiei termice și subvenția acordată populației după data de 1 aprilie 2024

24 Apr 2024 323

Cum să te relaxezi și să-ți încarci bateriile online după o zi lungă la muncă

24 Apr 2024 346

Aplicațiile Temu și Shein - metoda prin care păcălesc utilizatorii. ANPC atenționează

23 Apr 2024 712

Ședință CLM Constanța Mai multe terenuri din Constanța, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

23 Apr 2024 452

Ședință CLM Constanța Situația unor terenuri din municipiul Constanța, în atenția consilierilor locali. Unde sunt situate(DOCUMENT)

23 Apr 2024 406

Ședință CLM Constanța Organizarea şi funcţionarea aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanţa, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

23 Apr 2024 388

Ședință CL Consilierii locali analizează casarea și valorificarea unor mijloace fixe ce aparțin municipiului Constanța (DOCUMENT)

22 Apr 2024 472

Ședință Consiliu Local Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea sistării stării de indiviziune cu sultă asupra unui imobil teren de pe strada Avram Iancu (DOCUMENT)

22 Apr 2024 464

Ședință CL Chițac cere revocarea dreptului de administrare al Administrației Fondului Imobiliar SRL asupra pistei de roleri și skateri din Parcul Tăbăcărie (DOCUMENT)

22 Apr 2024 514

Un imobil din zona Complex Perla din Mamaia va trece în domeniul public al municipiului Constanța? Consilierii locali decid în ședința de CL (DOCUMENT)

22 Apr 2024 511

Consiliul Local Constanța votează PUZ-ul pentru construirea parcării supraetajate de la Casa de Cultură (DOCUMENT)

22 Apr 2024 717

Ședință CLM Constanța Protocol pentru organizarea Festivalului Naţional de Muzică Uşoară „Mamaia” şi a Festivalului Naţional al Cantecului şi Dansului Popular „Mamaia”

22 Apr 2024 360