„Dina vu“ Când Constantin Grameni marchează primul gol al sezonului, Farul Constanța iese campioană. Se repetă istoria? (GALERIE FOTO)

 
 
  • La prima apariție oficială din acest sezon, Constantin Grameni (20 de ani) a înscris un gol de trei puncte pentru Farul Constanța.
 
Farul Constanța, campioana României, a început cu dreptul ediția 2023/2024 a Superligii, câștigând cu 1-0 meciul din deplasare cu FC Hermannstadt, în ciuda faptului că echipa „marinarilor“ nu a început partida cu „11“-le de bază.
 
Golul Farului a fost marcat de Constantin Grameni, tânăr mijlocaș aflat la prima apariție oficială în acest sezon, după ce o accidentare mai serioasă i-a încetinit programul normal de pregătire din această vară. Reușita lui Dina Grameni este prima a Farului din noul campionat, iar interesant e că și în ediția trecută a Superligii, când Farul a ieșit campioană, primul gol al „marinarilor“ din campionat i-a aparținut, exact ca acum, lui Grameni, în etapa întâi a sezonului regular! Dina a marcat atunci în meciul Farul - FCU 1948 Craiova 2-1. Mai mult, Grameni a semnat apoi și prima reușită a „marinarilor“ din play-off, în Farul - Sepsi OSK 2-1! Așa că semne bune sezonul 2023/2014 are, pentru că, după cum s-a văzut, când Constantin Grameni marchează primul gol al sezonului, Farul Constanța iese campioană. Se repetă istoria? 

Citește și:

Farul Constanța
A deschis seria golurilor din acest sezon. Constantin Grameni vrea să-și mai adauge un tricou prețios în colecția de trofee


Coincidența a fost remarcată și pe pagina de Facebook a clubului de pe litoral, în care se menționează: „Dina Grameni, omul care marcat primul gol și in sezonul precedent, când am devenit campioni, și în actuala stagiune“, în același timp cu un joc de cuvinte: „Dina vu“ (în loc de „deja-vu“). „Sunt bucuros că am marcat primul gol al campioanei în noua stagiune. Sper să se repete istoria de anul trecut (când tot eu am marcat primul gol al nostru) și să terminăm pe primul loc și anul acesta“, a spus și Constantin Grameni, la Farul TV.
 
„De la meci la meci vom arăta și mai bine“
 
Fotbalistul de 20 de ani a subliniat că, încet-încet, Farul va atinge un nivel ridicat de joc. „La Sibiu a fost un meci destul de greu, mai ales pentru mine, care am revenit după o accidentare de o lună. Aveam nevoie de aceste minute. Contra FC Hermannstadt am avut o echipă alcătuită preponderent din jucători care au prins mai puține minute până acum, plus eu și Larie, care am venit după accidentări, dar nu s-a văzut diferența. În sezonul trecut, am jucat cu prima echipă, dar n-am reușit să îi dăm gol echipei sibiene în niciunul dintre cele două meciuri, iar în deplasare am suferit cea mai drastică înfrângere a sezonului. Suntem încă la început, au trecut doar trei meciuri. Ne pare rău că nu am reușit să cucerim Supercupa. Dar, încet-încet, ne revenim. Noi, cei de la loturile naționale, plus accidentații, am început mai târziu pregătirea. Durează puțin până formăm din nou automatismele de joc. Dar se vede deja o îmbunătățire în evoluția noastră. De la meci la meci vom arăta și mai bine“, a menționat Constantin Grameni, potrivit sursei citate.

 
Citește și:

Farul Constanța, pas cu dreptul în campionat
Hagi - „Sezonul trecut, am pățit-o, acum am fost mai atenți, dar am avut și noroc“ (GALERIE FOTO)


În prima manșă a turului întâi preliminar al Ligii Campionilor, 1-0 la Ovidiu cu Sheriff Tiraspol, Dina nu a evoluat, nefiind pus la punct cu pregătirea. „În tur, ne-am impus jocul, am avut posesia mai mare și ocaziile mai clare de gol. Și jocul e important, dar pe primul loc rămâne calificarea, ea rămâne“, a prefațat mijlocașul returul de la Tiraspol, programat marți, 18 iulie, de la ora 20.00.
 
Alexandru Buzbuchi, MVP în FC Hermannstadt - Farul
 
Succesul Farului din deplasarea cu FC Hermannstadt i se datorează și portarului Alexandru Buzbuchi, cel care l-a înlocuit cu brio pe titularul Marian Aioani. Grație intervențiilor sale salutare, Buzbuchi a fost declarat MVP al partidei!

„Meci foarte greu, fiind și prima etapă. Până ne pornim motoarele, până ne omogenizăm un pic, mai durează, mai ales că acum a fost o formulă de echipă mai nouă. Până ne-am intrat în ritm, a fost mai dificil, dar apoi am făcut un fotbal destul de bun și am meritat victoria. Asta mi-e datoria, mă bucur că am putut ajuta echipa, că am fost lângă ei. Până la urmă, acesta mi-e jobul, asta-mi place să fac, să împiedic mingea să intre în poartă. Acest succes ne oferă și mai multă încredere pentru meciul de la Tiraspol, orice victorie îți dă curaj. Am obținut un rezultat foarte bun acasă, mergem la Tiraspol cu încredere, pentru a ne califca mai departe“, a punctat Buzbuchi.

Citește și:

Sheriff Tiraspol - Farul Constanța
În atenția suporterilor „marinarilor“ care vor face deplasarea la Tiraspol!


Farul evoluează pe mai multe planuri în acest sezon, campionat, Cupa României și întrecerile continentale. „Este o provocare mare pe care o avem, dar asta ne dorim până la urmă, ne uităm și noi la jucătorii mari de la cele mai bune echipe din lume, îi admirăm și ne dorim să fim ca ei. Avem ocazia să demonstrăm că putem face față. Chiar dacă sunt mai multe competiții, intrăm pe teren să dăm ce avem mai bun în noi și să câștigăm fiecare meci în parte. Să joci din trei în trei zile e mai dificil, nu suntem obișnuiți să o facem an de an, dar, repet, e o provocare mare. Trebuie să fim dezinvolți și să mergem înainte cu încredere“, a arătat Alexandru Buzbuchi.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța  
 
Citește și:
 
Editorial
Farul Constanța, campioană. Nu însă și la buget! Astfel că performanța cuceririi titlului e și mai mare

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 701

Farul Constanța luptă pentru locul doi Dina Grameni - „Am demonstrat că suntem o echipă foarte bună, care merită să fie pe podium“ (VIDEO)

22 Apr 2024 1389

UPDATE. Superliga 2023/2024. Farul Constanța - CFR Cluj Hagi - „Întâlnim un adversar foarte puternic, dar unicul nostru obiectiv e victoria“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 1835

UPDATE. Superliga 2023/2024. Farul Constanța - FCSB Hagi - „Pentru noi, doar victoria contează. Încercăm să facem un meci complet“ (VIDEO)

30 Mar 2024 1162

Farul Constanța Hagi, decizie luată în privința căpitanului de echipă. „Identitatea noastră înseamnă academia. Revenim la origini“ (GALERIE FOTO)

17 Mar 2024 1607

Patru fotbaliști de la Farul Constanța, convocați la loturile naționale Under-20 și Under-21 ale României (GALERIE FOTO)

16 Mar 2024 990

UPDATE. Superliga 2023/2024. Rapid - Farul Constanța Hagi - „Sper să avem personalitatea pentru a ne impune jocul“ (VIDEO)

13 Mar 2024 1388

Farul Constanța Calificarea în play-off, decisă din nou la Botoșani. În 2021, echipa de pe litoral rata în Moldova prezența în top 6

12 Mar 2024 1214

Superliga 2023/2024. U Cluj - Farul Constanța Hagi - „Mergem să ne batem pentru cele trei puncte“ (VIDEO)

27 Feb 2024 1706

Superliga 2023-2024 Farul Constanța a plecat cu cele de trei puncte de la Sfântu Gheorghe și a urcat pe locul 4

20 Feb 2024 723

Campioana vs „lanterna“. Farul Constanța întâlnește Dinamo la Ovidiu Dina Grameni - „Nu ne vom uita la locul din clasament“

08 Feb 2024 2868

Farul Constanța, start în 2024 Rivaldinho - „Vrem să dăm goluri, să câștigăm cât mai multe meciuri și să-i facem pe fani fericiți“

04 Jan 2024 1376

Superliga 2023/2024. UTA - Farul Constanța Hagi - „Încercăm să facem un meci foarte bun, precum precedentul, cu Petrolul“ (VIDEO)

14 Dec 2023 2957

Farul Constanța Constantin Grameni a marcat pentru Naționala de tineret în meciul cu Elveția

22 Nov 2023 961

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - FC Botoșani Hagi - „E momentul să vină victoria pe care ne-o dorim cu toții“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

04 Nov 2023 2160