Fanii iau poziţie „SSC Farul este singura din judeţ care se poate numi cu adevărat continuatoarea FC Farul“

SSC Farul (echipa înfiinţată de fani ai defunctei FC Farul) a avut o reacţie în urma declaraţiilor directorului general al FC Viitorul, Cristian Bivolaru. Acesta a arătat că, dacă ar fi ajutată de autorităţile locale, „ar fi o variantă ca FC Viitorul să devină echipa Constanţei, chiar sub denumirea de Farul”, caz în care formaţia de Liga 1 ar urma să se mute la Constanţa.

Reprezentanţii Suporter Spirit Club Farul Constanţa sunt de părere că echipa lor, „a suporterilor şi a tuturor constănţenilor”, este singura din judeţ care se poate numi cu adevărat continuatoarea FC Farul.
 
„Proiectul SSC Farul continuă pe aceeaşi linie pe care am stabilit-o de la început! Dorim să ne delimităm ferm de declaraţiile făcute de domnul Bivolaru cu privire la faptul că echipa FC Viitorul Ovidiu s-ar putea muta la Constanţa şi ar putea prelua numele clubului Farul. SSC Farul Constanţa a ales un drum, acela al dificultăţilor pe care le implică un nou început, de la «zero». Vom continua demersurile de susţinere a activităţii sportive şi vom păstra obiectivele principale pe care le-am trasat când am luat decizia de a înfiinţa acest club: promovarea imediată în eşalonul superior, obţinerea palmaresului, culorilor şi mărcii clubului FC Farul. Considerăm că singura echipă din judeţ care se poate numi cu adevărat continuatoarea FC Farul este echipa noastră, a suporterilor şi a tuturor constănţenilor“, punctează fanii.

Nu exclud ca ambele echipe să împartă stadionul 

Suporterii precizează că nu au nimic împotriva actualului proiect al lui Gică Hagi şi nu exclud varianta ca, în viitorul apropiat, SSC Farul şi FC Viitorul să împartă stadionul „Farul“ din Constanţa! „Nu avem nimic împotriva actualului proiect al domnului Gheorghe Hagi. Dimpotrivă, poate este mai bine că dânsul a ales să-şi creeze propria afacere şi propriul club. Dar asta nu înseamnă că istoria FC Farul se va putea vreodată compara cu a Viitorului, indiferent câte tinere talente vor face pasul către loturile naţionale şi câte sezoane va rezista în Liga 1. Apreciem deschiderea autorităţilor locale pentru susţinerea activităţilor sportive. Ne-ar bucura şi orice acţiune care ar putea reda stadionului din strada Primăverii imaginea pe care a avut-o până nu demult. În viitorul apropiat, nici nu excludem ca ambele echipe să împartă arena. Cu respectarea tuturor obligaţiilor asumate! Domnul Hagi a omis să le respecte pe cele pe care şi le-a asumat în faţa noastră atunci când ne-a solicitat acordul de principiu! Viitorul a disputat meciurile de acasă pe Stadionul «Farul» fără a îndeplini toate obligaţiile pe care şi le-a asumat!“, au mai menţionat suporterii.

„Vom rămâne uniţi“

„Suntem pregătiţi să acceptăm orice decizie a autorităţilor locale cu privire la susţinerea oricăreia dintre cele două echipe. Aşa cum a declarat şi reprezentantul sponsorilor la conferinţa de presă care a precedat meciul cu CS Agigea, «dacă statul (şi autorităţile locale) nu ne ajută, trebuie să ne descurcăm singuri!». Vom rămâne uniţi şi vom continua pe drumul pe care l-am ales! Împreună ducem mai departe spiritul farist!“, arată reprezentanţii SSC Farul.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fost căpitan la Farul Constanța, un tătic mândru! Fiica lui Florin Pătrașcu, premiantă la Concursul Național de Talente (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 2345

Farul Constanța Meci aniversar, în iunie 2024, care va marca împlinirea a 23 de ani de la barajul istoric de la Bacău

04 Feb 2024 2879

Constanța. Gest de recunoștință Portarul Mihai Popa, de la Torino, i-a oferit lui Florin Adam tricoul din meciul România - Spania

06 Aug 2023 1974

Vlad Neagu, fost portar al FC Farul Constanța, goal-keeper la echipa de minifotbal a Ligii Militarilor Profesioniști (GALERIE FOTO)

27 Nov 2021 4412

Nepotul lui Gheorghe Popa, glorie a FC Farul Portarul constănțean Mihai Popa, transferat de o echipă din Liga 1

13 Aug 2021 3773

Știați că...? Fotbalistul Romeo Surdu de la SSC Farul Constanța împlinește astăzi 37 de ani

12 Jan 2021 2000

Fotbalistul Denis Alibec, în vacanță pe litoral, alături de familie și prieteni (galerie foto)

13 Aug 2020 4420

Trei ani de când SSC Farul Constanța a promovat în Liga a 3-a. Cum a evoluat Farul din 2016 încoace

29 Jun 2020 4316

Constanța. Bucurie dublă Florin Pătrașcu și Florin Nicola și-au serbat în aceeași zi onomastica, dar și ziua de naștere (galerie foto)

13 Apr 2020 4368

Fostul fotbalist de la FC Farul Constanța Vlad Neagu a început o carieră militară

10 Apr 2020 5693

„Să fie sănătoşi şi norocoşi!“ Fericire la dublu! Vlad Neagu, fostul portar de la Farul Constanţa, tată de gemeni

11 Jan 2020 5311

Grupa 2003 a Kinder Constanța, antrenată de Ion Barbu și Gică Mina, parcurs foarte bun în campionat

01 Nov 2019 4183

Comitetul de Urgență al FRF a aprobat ca SSC Farul Constanța să participe în competiții sub denumirea FC Farul

31 Jul 2019 4082

Meci cu Rapid Bucureşti! Când va debuta Farul Constanţa în noua ediţie a Ligii a 2-a

24 Jul 2019 3700

Ştefan Cană, o altă achiziţie a SSC Farul Constanţa (galerie foto)

18 Jul 2019 4474