Farul Constanţa Gică Popescu, reacţie dură după ce meciul cu Academica Clinceni a fost amânat. „E o mizerie“. Ce spune secretarul general al LPF

 
  • Partida Academica Clinceni - Farul Constanţa ar fi trebuit să se joace astăzi, pe stadionul din Giurgiu.
 
Meciul de fotbal Academica Clinceni - Farul Constanţa, care ar fi trebuit să se joace astăzi, pe stadionul din Giurgiu, în etapa a 23-a a Ligii 1, a fost amânat, Liga Profesionistă de Fotbal explicând că a luat această decizie în urma mai multor cazuri de infectare cu Covid-19 la clubul ilfovean.
 
Decizia nemulţumeşte însă gruparea de pe litoral, preşedintele Farului, Gică Popescu, având o reacţie dură în această situaţie.    

Este o mizerie, păstorită de Liga Profesionistă de Fotbal. Noi am informat LPF, acum două zile, înainte de a face public aceste zvonuri. Ceea ce e trist e că Liga nu respectă regulamentul şi anume a acceptat o listă a celor de la Clinceni fără să aibă în componenţă cei 8 jucători formaţi la nivel naţional şi 4 din propria pepinieră. În plus, din câte ştiu eu, Cliceniul a întrerupt reacţiile contractuale acum patru zile cu 4 jucători. De ce nu au adus alţii în loc, de ce refuză banii de la Ligă? Toate aceste mizerii semnalate de noi au fost aduse de noi la cunoştinţă Ligi Profesioniste de Fotbal, care se pare că păstoreşte aceste mizerii, a declarat Gică Popescu, la emisiunea „Ora exactă în sport“, de la Pro X.


Preşedintele Farului a mai spus că, atunci când s-a anunţat decizia, echipa de pe litoral era în Bucureşti, se pregătea să plece către Giurgiu. 

Gică Popescu a mai menţionat că a informat de două zile Liga că va apărea această situaţie.
 

Nu trebuie să-i scoţi din competiţie, le dai meciul pierdut cu 0-3 şi să joace de săptămâna viitoare cum vor ei. Asta am înţeles, că aşteaptă să legitimeze anumiţi jucători şi să continue să joace. Nu e vina mea, a Farului, că tu ai doar 6 jucători pe lista A şi zece pe lista B, deşi ai şi echipa a doua, şi Elita la juniori. E vina mea că nu ai putut să-ţi faci lista? De ce acceptă Liga ca o echipă să se înregistreze la începutul returului ori în perioada de transferări cu un număr redus de jucători jucători pe lista A, când ai posibilitatea să treacă până la 25 de jucători? De ce Liga nu respectă regulamentul, asumat de cele două entităţi, Liga şi Federaţia?  Eu am informat preşedintele Ligii în legătură cu această situaţie acum două zile. Le-am zis: «Aveţi grijă, că se pregăteşte asta!». Mi-au zis să aşteptăm, să nu ne pronunţăm. Poftim, este exact ce am zis eu, o chestiune premeditată, a punctat preşedintele Farului, potrivit sursei citate.

 Gică Popescu a punctat că i se pare lipsă de respect ca Farul să fie anunţată în dimineaţa meciului că partida a fost amânată.
 

Nu ştim ce vom face, nu ştim ce va fi. Acum ne vom întâlni şi noi să vedem ce decizii vom lua. Echipa era de vineri în cantonament, pe punctul de a pleca spre Giurgiu. Să ne anunţi în dimineaţa meciului că nu se mai joacă meciul, mi se pare aşa, o lipsă de respect. Suntem foarte dezamăgiţi de această hotărâre. Mi se pare atât de evidentă această mizerie, încât te lasă fără cuvinte. Le-am spus de acum două zile că o să fie infectaţi, că o să fie portarul infectat. Nu e vina mea că ei pun un singur portar pe listă, când puteau pune trei. Când vezi astfel de mizerii, îţi trece pofta şi să mai investeşti în fotbal, şi să te lupţi să faci performanţă. Munceşti, pregăteşti meciurile, pregăteşti jucătorii, investeşti şi vin domnii de la Ligă, amatorii de la Ligă să spună: «Meci amânat, că aşa vrem noi», a arătat Gică Popescu, la Pro X.

LPF a luat această decizie deoarece echipa gazdă are patru jucători testați pozitiv cu SARS-CoV-2, raportat la numărul celor 15 jucători eligibili, aflați pe listele A și B, situație care aduce clubul în imposibilitatea de a înscrie pe raportul de arbitraj 13 jucători, dintre care cel puțin un portar. În conformitate cu prevederile Principiilor de desfășurare competiții aferente sezonului 2021-2022, meciul a fost amânat și va fi reprogramat în data de 17 februarie 2022, în acord cu opțiunea deținătorului de drepturi media, a fost explicaţia LPF pe marginea amânării partidei.    

În plus, Justin Ştefan, secretarul general al LPF, a postat pe pagina de Facebook un meaj în care detaliază situaţia creată.  
 

Îi rog pe toți jurnaliștii care dezbat subiectul amânării jocului dintre Clinceni și Farul Constanța să aibă în vedere prevederile regulamentare, atunci când fac analize sau formulează întrebări celor dornici de polemică la televizor bazată pe emoții și nu pe argumente.
 
Pentru a le ușura sarcina tuturor celor interesați de subiect, voi urca aici extras din ROAF - art. 19bis pct. 6: “Locurile din lista A ce nu pot fi ocupate prin înscrierea unor jucători eligibili, vor rămâne libere, numărul de jucători din lot fiind redus în mod corespunzător.” Deci nu se vorbește despre alte sancțiuni cum ar fi pierderea jocului cu 3-0, ci doar de rămânerea liberă a acelor poziții (a se vedea prima poză)


 
Cât despre numărul de jucători care trebuie înscriși în raportul de arbitraj, in cazul în care unul sau mai mulți jucători sunt testați pozitiv pentru COVID-19, acesta este prevăzut în Principiile de desfășurare a competiției pentru sezonul 2021/22. Textul regulamentului face referire la înscrierea în raport a unui număr de cel puțin 13 jucători, dintre care un portar (a se vedea poza a doua).
 

Orice alte dezbateri sunt de prisos și nu fac decât să dăuneze imaginii fenomenului fotbalistic.
 
În final, trebuie să mai spun că rămân surprins de ignoranța celor care își doresc ca Academica Clinceni să nu poată termina competiția în acest sezon. O astfel de situație ar putea conduce la diminuarea valorii drepturilor de televizare, ceea ce ar afecta TOATE cluburile din Liga I. În situațiile dificile trebuie să fim capabili să trecem dincolo de interesele individuale, cum ar fi câștigarea unui joc de către un club cu 3-0 la masa verde, și să înțelegem că interesul colectiv este ca toate cele 16 echipe înscrise la startul competiției să dispute pe teren toate jocurile programate în campionat.
 
Să fii lider presupune să vezi imaginea de ansamblu, dincolo de frustrările de moment, generate de neatingerea unui anumit obiectiv și să îți amintești, mai des, versetul din Matei 7.7: “Fățarnice, scoate întâi bârna din ochiul tău și atunci vei vedea să scoți paiul din ochiul fratelui tău”.

Gânduri bune tuturor!, a fost mesajul lui Justin Ştefan.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: 1 - ZIUA de Constanţa, 2 şi 3 - Facebook (Justin Ştefan)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

9 din 9! Fotbalistele de la Farul Constanța încheie anul cu victorii pe linie Ionuț Florea - „Dacă muncești și te dedici, rezultatele apar imediat“

03 Dec 2022 748

Echipa Under-16 a Farului Constanța s-a calificat în sferturile Cupei Elitelor (GALERIE FOTO)

02 Dec 2022 810

Fotbalistele de la Farul Constanța au învins cu 11-0 FCSB și s-au calificat în optimile Cupei României

01 Dec 2022 993

Turneul „Gheorghe Ola“ Nicolas Bejan, cel mai bun jucător, Eric Monea - golgeterul turneului. Fascinați de Farul și Real Madrid (GALERIE FOTO)

01 Dec 2022 963

Cât costă biletele de intrare la meciul Farul Constanța - CFR Cluj, din Cupa României

30 Nov 2022 1163

Pe 1 decembrie, fotbalistele de la Farul Constanța joacă în Cupa României

30 Nov 2022 852

Constanța „Fă-ți vocea auzită! Implică-te!“. Ce categorii sunt nominalizate la ediția a 17-a a Galei Voluntarilor

30 Nov 2022 601

Gimnastele constănțene au urcat pe podium și la Naționalele junioarelor. Medalii multe, după evoluții de clasă! (GALERIE FOTO)

30 Nov 2022 848

LIVE TEXT Farul Constanța, în vizită la Liceul Energetic. Proiectul „Învățăm să fim campioni" continuă (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Nov 2022 864

Duminică, 4 decembrie, Farul Constanța întâlnește acasă FC Botoșani. Cât costă biletele de intrare la meci

29 Nov 2022 1142

UPDATE. Constanța Fostul mare sportiv Ilie Floroiu împlinește 70 de ani. „Știți ce le spun eu mereu colegilor mei, care mă mai tachinează?“

29 Nov 2022 1406

Lupte Florin Tița, campion național de seniori. Medalie și pentru Andrei Buruiană (GALERIE FOTO)

28 Nov 2022 913

UAT Constanța cere ca Asociația de Rugby, Asociația CS Univeristar Neptun și CS Baschet Club Farul să intre în insolvență

28 Nov 2022 708

Fostul „marinar“ Sebastian Mladen a înfruntat Farul cu Panetolikos „Cu siguranță, se vor bate sus de tot până la finalul campionatului“

28 Nov 2022 1070

Legende ale Farului și Rapidului s-au confruntat, la Constanța, la Trofeul „Dumitru Antonescu“ (GALERIE FOTO)

27 Nov 2022 1464