Farul Constanța, meci decisiv cu CFR Cluj pentru calificarea în sferturile Cupei României. „Sperăm ca stadionul să fie plin“

 

 
  • Înaintea ultimei etape, pentru clasarea pe primele două locuri din grupă se luptă patru echipe. 
 
Farul Constanța, liderul Superligii, susține miercuri, 7 decembrie, de la ora 20.00, ultimul meci din acest an pe teren propriu.
 
Adversara „marinarilor“ este CFR Cluj, campioana en-titre a României și a doua clasată în ierarhia din campionat, cele două formații întâlnindu-se, pe arena principală a Academiei Hagi, de la Ovidiu, într-un meci decisiv pentru calificarea în sferturile de finală ale Cupei României. După două etape, clasamentul arată astfel: 1. CFR Cluj - 4p (6-1), 2. U Cluj - 4p (5-1), 3. Farul - 4p (4-2), 4. Rapid - 3p, 5. CSM Alexandria - 1p, 6. CSC Dumbrăvița - 0p.
 
Miercuri, 7 decembrie, în grupă se mai joacă CSM Alexandria - CSC Dumbrăvița (de la ora 14.00) și U Cluj - Rapid (de la ora 20.00).
 
„CSM Alexandria și CSC Dumbrăvița nu mai au șanse de calificare, rămân 4 formații în cursa pentru două locuri, dintre care trei cu 4 puncte și una cu 3 puncte! Dacă și Farul - CFR și U Cluj - Rapid se termină la egalitate, am avea trei formații cu 5 puncte, departajate potrivit criteriilor oficiale prezentate la finalul acestui material. Rapid e singura echipă care se califică 100% doar printr-o victorie, dintre cele 4 angrenate în miza sferturilor de finală“, se arată pe site-ul oficial al Federației Române de Fotbal.
 
Prețul biletelor de intrare pentru partida Farul - CFR Cluj este următorul: 100 de lei - Tribuna 0, 80 de lei - Tribuna 1, 60 de lei - Tribuna 2 și 30 de lei - Peluze. Biletele se pot achiziționa online, de pe site-ul bilete.ro, dar și din rețeaua de magazine bilete.ro: Germanos, Vodafone, Inmedio&Relay și Poșta Română. De asemenea, biletele se pot procura de la Farul Cafe, din incinta Bazei Academiei Hagi, dar și din Pop-up Store-ul Farul deschis în City Mall Constanța. În ziua jocului, casele de bilete de la stadion se vor deschide începând cu ora 18:00, iar accesul fanilor în stadion va fi permis de la ora 18.30. Copiii sub 7 ani au intrarea gratuită însoțiți de un părinte.
 
Criterii de departajare
 
După cum se arată pe frf.ro, în competițiile fotbalistice din România se aplică criteriile de departajare prevăzute în art. 27 alin. 3 din ROAF, iar dacă și după aplicarea acestora egalitatea se va menține, departajarea se va face conform art. 27 alin. 4 din ROAF.

 
Art. 27 alin. 3 prevede: „Dacă două sau mai multe echipe acumulează acelaşi număr de puncte după ce au jucat toate meciurile programate în campionat/sezonul regular, clasamentul se va stabili pe baza aplicării, în ordine, a următoarelor criterii:
 

1.  Numărul mai mare de puncte obţinute în jocurile directe disputate între echipele aflate la egalitate de puncte;
2.  golaverajul mai bun în jocurile directe;
3.  numărul mai mare de goluri marcate în jocurile directe;
 4. golaverajul general mai bun (diferenţa între golurile marcate şi primite în toate jocurile din campionat);
5. numărul mai mare de goluri marcate în toate jocurile de campionat“.
 
Art. 27 alin. 4 prevede: „Dacă şi după aplicarea acestor criterii egalitatea se menţine, se vor disputa jocuri de baraj pentru a se stabili câştigătoarea titlului, promovarea, retrogradarea sau participarea în competiţiile europene“.
 
Farul vine după o victorie cu scor-fluviu, 8-0, în meciul cu FC Botoșani. „Este o victorie foarte importantă, realizată în fața suporterilor. Toți băieții au jucat bine. Antrenorul ne-a spus să fim concentrați și serioși. Sunt foarte bucuros pentru acest succes. Sărbătorim victoria, apoi pregătim meciul cu CFR. Toate meciurile sunt importante pentru noi, știm asta. Sunt fericit că am marcat primul gol la Farul. Îi mulțumesc fiecărui fan care a fost la meci și ne-a încurajat, în ciuda timpului friguros“, a declarat, pentru Farul TV, fundașul stânga David Kiki. 
 
În aceeași partidă, Denis Alibec a înscris de trei ori și a fost declarat omul meciului. „Un meci foarte frumos, suntem bucuroși că am câștigat. Îmi pare rău pentru cei de la FC Botoșani, dar asta este viața, de aceea suntem în teren, să câștigăm și să marcăm cât mai multe goluri. Ne-am simțit foarte bine pe teren, sigur, ajutându-ne și roșul primit de Șeroni în minutul 30. Dar, totodată, am făcut un meci foarte bun. Sunt fericit că am reușit să marchez trei goluri și sper să o țin tot așa. Cu CFR e un meci foarte important, dacă reușim să câștigăm, apoi mai avem două - trei partide și suntem în finală. Cele două meciuri de campionat care urmează după CFR (n.r. cu FC Hermannstadt și cu FC Voluntari, ambele din deplasare) sunt dificile, mai ales că și ele trag la play-off. Cu siguranță, vor da totul pe teren și vor încerca să ne bată“, a menționat golgeterul Farului, conform sursei citate. 
 
„Ne bucurăm că am obținut cele trei puncte și cu atât mai mult că am marcat multe goluri. Eu am trecut printr-o perioadă grea, încerc să revin la potențialul pe care-l am și sper să ajut echipa cât mai mult. Miercuri, sperăm ca stadionul să fie plin la meciul cu CFR și să ne calificăm mai departe. Iar apoi ne-am propus să câștigăm și cele două meciuri de campionat pe care le mai avem de jucat în 2022 și să intrăm fericiți în vacanță“, a menționat un alt atacant al farului, Vlad Morar, autor a două goluri cu FC Botoșani. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Mașina de goluri Farul Constanța face senzație în Superligă
Hagi - „E ceva fantastic ce se întâmplă. Suntem fericiți că mergem așa de bine“ (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Superliga 2023/2024 Cu un egal contra Farul Constanța, FCSB iese campioană. „Marinarii“ sunt pregătiți însă pentru un nou meci mare

26 Apr 2024 696

CS Farul Constanța Halterofilii au urcat pe podium la Naționalele de juniori 2 (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 346

Superliga 2023/2024 Farul Constanța – Rapid 3 – 1. „Marinarii” urcă pe locul 2. Două goluri în două minute au decis soarta partidei (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Apr 2024 1025

Constanța. Asociaţia Fotbal Club Unirea a intrat în faliment! Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, s-a opus (MINUTĂ)

24 Apr 2024 640

Au trecut 23 de ani de la meciul de retragere al lui Gheorghe Hagi (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 420

Noul stadion de la Constanța Gheorghe Hagi - „Nu cred că îmi va purta numele“. Ce variantă ar fi cea potrivită (VIDEO)

23 Apr 2024 2996

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Rapid Hagi - „Sperăm să prindem iar o zi bună și, cu ajutorul publicului, să câștigăm“ (VIDEO)

23 Apr 2024 1804

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 653

Farul Constanța luptă pentru locul doi Dina Grameni - „Am demonstrat că suntem o echipă foarte bună, care merită să fie pe podium“ (VIDEO)

22 Apr 2024 1345

Farul Constanța Fotbalistele, pe drumul către titlul de campioană. Victorie în deplasare cu Poli Timișoara

21 Apr 2024 859

Farul Constanța Louis Munteanu și Ionuț Cojocaru, gemenii golului. „Se înțeleg foarte bine, sunt fericiți că joacă împreună“ (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 922

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 26-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO - VIDEO

21 Apr 2024 784

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1482

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 CFR Cluj a deraiat la Ovidiu! Farul Constanța a învins cu 5-1 și urcă pe locul doi în play-off! (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1147

Farul Constanța Revelația Ionuț Cojocaru - „Peste cinci ani, mi-aș dori să fiu la AC Milan și să joc cu România la un turneu final“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 976