Sport

Farul Constanța Tiberiu Curt - „Situația excepțională cu care ne confruntăm a impus măsuri excepționale“

În urma protocolului anunțat de Ministerul Tineretului și Sportului privind reluarea activității sportive, în contextul pandemiei de COVID-19, Federația Română de Fotbal a convocat miercuri reprezentații cluburilor din Liga a 2-a în cadrul unei videoconferințe, propunând 3 scenarii pentru încheierea actualului sezon:
  1. Disputarea tuturor celor 14 etape rămase din acest retur.
  2. Play-off între primele șase echipe și play-out în două grupe de câte șase echipe. Ultimele două clasate în cele două serii urmau să retrogradeze în Liga 3, iar formațiile de pe locul 5 ar fi jucat un meci de baraj pentru menținerea în Liga 2.
  3. Play-off între primele șase echipe și ”înghețarea” sezonului pentru restul cluburilor din Liga 2, fără a mai retrograda nimeni. În play-off se va intra cu punctele acumulate în primele 24 de etape înjumătățite.
Cele 3 variante au fost supuse la vot, iar câștig de cauză a avut scenariul 3, cu 15 voturi. Decizia a fost validată în cadrul Comitetului de Urgență al FRF, desfășurat joi. În momentul întreruperii campionatului, FC Farul Constanța ocupa locul 9, cu 33 de puncte.

Managerul FC Farul Constanța, Tiberiu Curt, a prezentat poziția clubului de pe litoral față de situația existentă:

Ne-am fi dorit să avem posibilitatea să ne jucăm șansa până la capăt pe teren. Din păcate, această situație excepțională cu care ne confruntăm și pe care nu și-a dorit-o nimeni a impus măsuri excepționale. Din cele 3 variante propuse de FRF, urmare a măsurilor de siguranță impuse de guvern, cluburile au votat în majoritate scenariul 3, singurul viabil din punct de vedere economic și competițional în acest moment. Sunt convins că acest scenariu nu a mulțumit în totalitate echipele din Liga a II-a, clasamentul fiind unul foarte strâns. Din punct de vedere matematic, după înjumătățirea punctelor, 10 echipe ar fi avut șanse reale de promovare în Liga I, FC Farul Constanța fiind la doar 3 puncte de locul 2. De asemenea, aș vrea să vin cu o precizare suplimentară. Conform calendarului făcut de FRF, doar primele 6 clasate au fost programate pentru depunerea documentației pentru înscrierea în Liga I. Clubul nostru achitase taxa de licențiere și urma să facă pașii necesari pentru depunerea documentației, dar ni s-a comunicat în acel moment că evoluția pandemiei nu poate fi anticipată și măsurile și deciziile se vor lua ulterior, după clarificarea situației tuturor competițiilor sportive pe plan local și international, astfel încât, până la decizia FRF de zilele trecute, nu ni s-a mai dat posibilitatea de a depune documentația necesară. Aș vrea totuși să înțelegem că, în acest moment, fotbalul și sportul românesc în general sunt într-un mare impas și este de datoria noastră, a celor care activăm în acest domeniu, să facem demersuri și să găsim soluții, pentru a mai putea vorbi de sport în viitor. Fără măsuri fiscale, fără susținerea autorităților locale și a mediului de afaceri riscăm ca multe cluburi să se desființeze și să nu mai existe competiții sportive la nivelul de până acum. Să nu uitam că fotbalul crează idoli pentru generațiile următoare, fiind cel mai îndrăgit și urmărit sport la nivel mondial. Avem și o responsabilitate față de generațiile viitoare. Numai la clubul FC Farul Constanța sunt 450 de copii și juniori care nu pot face mișcare, nu-și pot desfășura antrenamentele și este de datoria noastră să le oferim un mediu sănătos și susținere pentru un viitor în acest sport.


Sursa foto: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Duminică, se joacă FC Farul - CS Mioveni Ianis Zicu - ”O partidă grea, dar frumoasă” (video)

31 Oct 2020 674

Meci la Constanța FC Farul vrea să-și consolideze poziția de play-off cu o victorie cu CS Mioveni

31 Oct 2020 1456

Constanța Fostul rugbyst Cornel Vasile împlinește 65 de ani. Vineri, sunt și alți aniversați în sport

30 Oct 2020 1215

Patru victorii afară FC Farul Constanța a adus din deplasare de trei ori mai multe puncte decât a obținut acasă

30 Oct 2020 1937

Cele trei zile la rând speciale din viața lor! Antrenorul de rugby Adrian Pllotschi și soția sa, Șerbana, 38 de ani de căsnicie

29 Oct 2020 2243

UPDATE FC Farul Constanța, încă o victorie în Liga a 2-a. A învins și Pandurii Tg. Jiu și a urcat pe loc de play-off

28 Oct 2020 2129

FC Farul Constanța ”navighează” spre play-off ”Marinarii” susțin miercuri restanța cu ultima clasată, Pandurii Lignitul Tg. Jiu

28 Oct 2020 2214

Pandurii Tg. Jiu - FC Farul Constanța Ianis Zicu - ”Partidă foarte grea, dar ne gândim doar la victorie”

27 Oct 2020 2176

Luptătorii de la CS Farul Constanța, pe podium la Naționale. Ce spune antrenorul Gheorghe Grigore

27 Oct 2020 2130

Culturism și fitness Crina Orleanu și Laurențiu Mihalcea, de la CS Farul Constanța, pe locul cinci la Campionatul Mondial

27 Oct 2020 2440

13 ani de la moartea lui Nicolae Dobrin. Topul în care, în 1973, a fost urmat de Dumitru Antonescu, de la FC Farul

26 Oct 2020 2154

FC Farul. Toate gândurile, la restanța cu Pandurii Ianis Zicu - ”Nu contează numărul de jucători, ci inima pe care ei o au”

26 Oct 2020 2677

Constanța Suporterii FC Farul din Aria Ultra, mesaje de Ziua Armatei Române

25 Oct 2020 2158

FC Farul Constanța, victorie în meciul din deplasare contra Concordiei Chiajna

24 Oct 2020 2747

Cadou pentru Ianis Zicu FC Farul Constanța, meci în Liga a 2-a contra Concordiei Chiajna

24 Oct 2020 2789