FC Farul, învinsă acasă prin golul fostului „marinar“ Denis Ispas Ianis Zicu - „E o bucurie pe care o înţeleg, dar trebuie să fim decenţi“


Turris-Oltul Turnu Măgurele este echipa care a reuşit să oprească la zece numărul meciurilor consecutive pe teren propriu în care FC Farul Constanţa nu a cunoscut înfrângerea în această ediţie a Ligii a 2-a, având în acest interval nouă victorii şi un egal, golaveraj 21-4.
 
Sâmbătă, Turris-Oltul s-a impus cu 1-0 pe litoral, prin golul unui fost „marinar“, Denis Ispas. „Înfrângerea mă doare, dar nu prin prisma faptului că am pierdut primul meci acasă, ci pentru momentul când a venit. Era important pentru noi să câştigăm această partidă, dar, după cum au decurs ostilităţile în teren, cred că şi un rezultat de egalitate era drept. Am pierdut nemeritat, am avut neşansă la faza lor fixă din care au marcat. Noi am avut trei situaţii la faze fixe în prima repriză şi bara lui Drăghiceanu şi puteam marca. În acest meci, echipa adversă a arătat mai agresivă decât noi, o situaţie pe care până acum acasă nu am trăit-o. Este o experienţă, ne doare pe toţi, dar mergem înainte, toată lumea, jucători, staff, conducere şi sperăm ca lucrurile să fie în regulă în meciul următor“, a declarat Ianis Zicu, antrenorul FC Farul.
 

Au contat absenţele lui Stoica şi Lică?

 
 
În acest meci, FC Farul nu s-a putut baza pe doi jucători de bază, atacantul Ionuţ Stoica (accidentat) şi fundaşul central Viorel Lică (suspendat din pricina cumulului de cartonaşe galbene). Întrebat dacă absenţa celor doi s-a simţit în economia partidei, Zicu a spus: „Sunt jucători importanţi, dar noi am câştigat meciuri acasă şi când au lipsit şi alţii. Nu o să mă leg niciodată de un rezultat negativ şi să folosesc drept scuză lipsa unor jucători“.
 

„Şansele noastre au scăzut“

 
Modul în care fostul farist Denis Ispas s-a bucurat la gol, dar şi pentru victorie i-a deranjat pe unii dintre fanii constănţeni. Ulterior, finalul partidei a adus şi o stare de tensiune între jucători, pe teren. „Ispas a jucat aici, a reuşit să înscrie, e o bucurie pe care o înţeleg, dar trebuie să fim decenţi, să ne purtăm frumos, să nu folosim cuvinte care sunt urâte în orice loc pe lumea asta. Asta este, bucuria lor, sper să ne revedem cu ei, dacă nu anul acesta în Liga a 2-a, poate în viitorul apropiat, dacă ei vor promova în prima ligă, pentru că, în acest moment, şansele noastre au scăzut. Dacă am fi câştigat, am fi fost şi noi acolo sus şi aveam şanse mai mari“, a comentat Ianis Zicu.
 

„Ai, aşa, o durere în stomac“

 
Chestionat pe marginea bucuriei socotite excesive a lui Ispas, Eric Lincar, antrenorul lui Turris-Oltul, a spus: „Nu ştiu dacă are legătură, dar în momentul în care ai stat şase luni la o echipă şi nu ai fost plătit, ai, aşa, o durere în stomac. Și nu ţi-ai primit banii nici acum! Te cam deranjează. Îmi doresc ca în fotbal să fie cât mai puţine situaţii de acest gen. Nu pot da un verdict de ce s-a bucurat, mă gândesc şi eu. El e un tip luptător şi asta e forţa noastră. Ne batem cu oricine în acest campionat. Suntem o echipă construită pe profil fizic şi oricui îi este foarte greu să ne învingă. Obiectivul nostru e să câştigăm meciurile şi să facem performanţă. Sincer, nici nu ne gândim la promovare. Suntem plătiţi la zi, ceea ce e extraordinar. Mai avem şi anumite prime, suntem fericiţi, ne simţim bine şi asta e. Viaţa merge înainte. Sperăm cu cât mai multe victorii“.
 

Fazele fixe au făcut diferenţa

 
Lincar este de părere că, în meciul de sâmbătă, diferenţa au făcut-o fazele fixe. „Puteau să facă ei diferenţa în prima repriză, au fost două - trei ocazii foarte mari, pentru ca, apoi, în a doua repriză să marcăm noi, prin Denis Ispas, în urma unei lovituri libere. Eram sigur că fazele fixe vor face diferenţa pe acest teren“, a punctat fostul fotbalist. 
 

„Am avut doi fundaşi centrali foarte buni“

 
Eric Lincar a remarcat că Farul este o echipă redutabilă la acest capitol, al fazelor fixe. „Am început foarte bine, dar apoi, după minutul 20, după o ocazie, repriza i-a aparţinut Farului, iar noi ne-am apărat, eroic în unele momente. A fost minunat că nu am primit gol la alte două faze fixe extrem de periculoase. Ştiam că asta e forţa Farului. Am urmărit toate jocurile ei de acasă. Cu Mioveni au dat două goluri din aut, cu Chiajna gol din aut, penalty-uri, cornere, lovituri libere din lateral. Statistic vorbind, e o echipă foarte puternică pe acest segment. Am scăpat cu bine, iar în repriza a doua am încercat să reglăm anumite lucruri. Unii dintre jucătorii mei nu s-au ridicat la cel mai înalt nivel, aşa cum mă aşteptam. Aş fi făcut poate şi mai repede anumite schimbări. Am avut doi fundaşi centrali foarte buni. Îi remarc, cu atât mai mult cu cât în cele trei etape prin zona respectivă a fost foarte greu să treacă cineva. Mijlocul acceptabil în unele momente, iar în atac Voinea - jucător periculos, cu care am mai lucrat, la Craiova, la Damila, şi m-aş fi bucurat pentru el să reuşească să majoreze diferenţa. În repriza a doua am avut două - trei situaţii mari, dar n-am reuşit să mai marcăm. La fotbal se poate întâmpla orice, poate reuşeau ei să egaleze. Ne-am apărat însă foarte bine şi îi felicit pe toţi jucătorii“, a punctat Lincar.
 

„De multe ori, se joacă tenis cu piciorul“

 

Antrenorul formaţiei din Turnu Măgurele a spus că îşi dorea foarte mult o victorie la Constanţa, pe arena „Gheorghe Hagi“. „Este un stadion care are şi o rezonanţă sentimentală pentru mine. Nu ştiu dacă ţine minte cineva, am debutat aici în Liga 1 la Steaua, în 1997. Mi-a plăcut tot timpul acest stadion, păcat că, în timp, nu s-a mai realizat nimic pozitiv aici. Dar la fel cum sper eu şi speraţi cu siguranţă şi dumneavoastră, poate pe viitor va apărea un nou stadion la Constanţa, mai cochet, cu suprafaţă de joc bună, pentru că, sincer, toată lumea trebuie să se adapteze aici la suprafaţa terenului şi de multe ori se joacă tenis cu piciorul. Ei - noi, ei - noi şi care-s mai puternici la un moment dat, cu o fază fixă, câştigă. Dar asta e, sperăm că se vor rezolva aceste treburi pe viitor“, a menţionat Lincar.

 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 

Citeşte şi:
 
FC Farul, prima înfrângere pe teren propriu în acest sezon, în meciul cu Turris-Oltul Turnu Măgurele (galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Se vorbește deja frumos despre acești copii“ Unirea Constanța are patru meciuri amicale până la startul Ligii a 2-a

13 Jan 2022 2290

Sâmbătă, este ziua de naştere a antrenorului Ianis Zicu. Ultima dată, a pregătit-o pe Unirea Constanţa

23 Oct 2021 3928

UPDATE. Leonard Strizu, antrenor Unirea Constanța, meci cu Dunărea Călărași. Schimbări la echipa de pe litoral

11 Sep 2021 4187

Unirea Constanța, fără niciun punct după primele trei etape Ianis Zicu - „Sunt multe lucruri care au afectat acest început de sezon“

14 Aug 2021 3550

Unirea Constanţa a pierdut cu Universitatea Cluj, dar a fost aproape de un rezultat pozitiv

12 Aug 2021 3100

Liga a 2-a Unirea Constanţa, meci dificil în fieful liderului Universitatea Cluj

12 Aug 2021 3032

Unirea Constanța Ianis Zicu - „Trebuie să începem să facem puncte cât mai repede“ (galerie foto)

07 Aug 2021 3408

Unirea Constanţa, înfrângere şi cu FC Hermannstadt, care s-a impus la Techirghiol

05 Aug 2021 2994

Unirea Constanța - FC Hermannstadt Ianis Zicu - „Va fi o partidă dificilă, dar și noi trebuie să arătăm altfel“

05 Aug 2021 4509

Joi, Unirea Constanța susține primul meci din acest campionat pe teren propriu, la Techirghiol

05 Aug 2021 2189

Unirea Constanţa În meciul de la Chiajna, Ionuţ Cioinac şi Liviu Mihai, înlocuiţi din pricina problemelor medicale

02 Aug 2021 3312

Unirea Constanţa, înfrângere în meciul contra Concordiei Chiajna

31 Jul 2021 5561

Concordia Chiajna - Unirea Constanţa Ianis Zicu - „Va fi un început de sezon foarte dificil“

30 Jul 2021 3802

Unirea Constanța, debut în Liga a 2-a Reprezintă județul, joacă la Techirghiol, dar inima îi bate pentru Mangalia

30 Jul 2021 7702

Schimbarea denumirii AFC Farul Constanța în AFC Unirea Constanța, aprobată

28 Jul 2021 4761