FC Viitorul Pentru Virgil Ghiţă, cel mai important moment din 2020 a fost calificarea la Campionatul European

  • Virgil Ghiţă este unul dintre căpitanii FC Viitorul, dar poartă banderola şi la echipa naţională de tineret.
  • Tânărul fundaş este la a doua calificare consecutivă la Campionatul European.
  • Ghiţă speră să-şi îndeplinească obiectivele şi cu FC Viitorul.
 

La numai 22 de ani, Virgil Ghiță se numără printre cei mai importanți fotbalişti ai FC Viitorul, fiind unul dintre căpitanii echipei de pe litoral, dar şi unul dintre cei mai buni fundași centrali din țară.

De asemenea, Ghiţă este căpitan și al echipei naționale de tineret a României, cu care s-a calificat la al doilea turneu final de Campionat European din cariera sa. Virgil Ghiţă apreciază că 2020 a fost un an greu, cu multe hopuri, dar pe care l-a trecut cu bine.
 

„Mi-am dorit-o foarte mult”

„Sperăm ca 2021 să fie mult mai bun. Pandemia ne-a afectat destul de mult, mai ales la început, pentru că am stat mult timp fără să facem nimic, luni întregi închişi în casă, încercând să ne pregătim aşa cum am putut. E bine totuşi că, într-un târziu, s-a dat drumul la fotbal şi ne-am putut relua activitatea. Pentru mine, cel mai important moment din 2020 a fost calificarea la Campionatul European. Mi-am dorit-o foarte mult, mai ales că este şi anul meu. Am obţinut-o şi sperăm ca la întrecerea din 2021 să facem o figură frumoasă şi să depăşim performanţa de la ultimul Euro”, a precizat tânărul fundaş.
 

„Sărbători fericite şi multă sănătate”

În ce priveşte planurile pe care le are cu Viitorul în 2021, Virgil Ghiţă îşi doreşte ca echipa constănţană să ne califice întâi în turneul play-off al Ligii 1, iar apoi să obţină un loc final cât mai bun. „Cu lotul naţional, sper să fiu convocat la ambele turnee, european şi olimpic, să joc şi să o fac cât mai bine. Fanilor le urez sărbători fericite şi multă sănătate”, a mai spus Virgil Ghiţă.      
 

Omul meciului în finala Cupei României

Internaționalul de tineret al Viitorului s-a născut la Pitești și a intrat în Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi“ în 2011. Din anul 2017 a început să evolueze pentru echipa de seniori a FC Viitorul. 
 
Ghiţă are în palmares alături de echipa de pe litoral Cupa și Supercupa României, ambele câștigate în 2019. Virgil a fost desemnat omul meciului în finala Cupei, câștigată în 2019 în fața echipei Astra Giurgiu și a participat, în 2019, alături de Naționala Under-21 a României la Campionatul European. Meciul său de debut în Liga 1 a fost FC Viitorul - CFR Cluj 1-0, pe 21 octombrie 2017. 
 

Sărbătoriţi de Sfântul Ştefan

Duminică, pe 27 decembrie, şi-au sărbătorit ziua numelui, de Sfântul Ştefan, şi trei reprezentanţi ai FC Viitorul, jucătorii Radu Ştefăniţă Boboc şi Ştefan Bodişteanu şi antrenorul de portari, Ştefan Preda. „La mulți ani. Ștefan Preda, Ștefan Bodișteanu și Radu Ștefăniță Boboc, care astăzi (n.r. duminică) își serbează ziua onomastică! Clubul nostru le urează tuturor sărbătoriților multă sănătate și împlinirea tuturor dorințelor!”, a fost mesajul FC Viitorul. Ştefan Preda face parte din staff-ul tehnic al FC Viitorul, condus de managerul Mircea Rednic, alături de Alecsandru Popovici, Sorin Rădoi (antrenori secunzi) şi Andrei Antoce (preparator fizic), team manager fiind Costin Mega. Echipa medicală este compusă din Shadi Flaha (doctor), Cristian Mărgărit (nutriţionist), Paul Ciocănescu (fiziokinetoterapeut), Denis Răilean (kinetoterapeut), Daniel Stoian şi Cosmin Ghiorghe (maseuri).  
 

Ianis Hagi, un nou gol pentru Glagow Rangers

Fostul căpitan al FC Viitorul, Ianis Hagi, a marcat un nou gol pentru actuala sa echipă, Glasgow Rangers, liderul detaşat al campionatului Scoţiei. În etapa a 20-a, Rangers a învins Hibernian cu 1-0, graţie golului din minutul 33 al lui Ianis, aflat la a doua etapă la rând când îşi trece numele pe lista marcatorilor.
 
Titular, fiul lui Gică Hagi a fost înlocuit în minutul 76, iar mesajul său de pe Facebook a fost: „Întotdeauna am visat să joc de Boxing Day  Trei puncte şi un gol au făcut ca visul meu să se împlineacă chiar şi mai bine. PS: Genunchii mei sunt bine”. „Felicitări, Ianis Hagi! Fostul căpitan al FC Viitorul a decis derby-ul etapei din Scoţia, Rangers - Hibernian 1-0! Internaţionalul român a ajuns la patru goluri şi nouă pase decisive în acest sezon pentru Rangers FC”, a fost şi mesajul FC Viitorul. 
           
Sursa foto: FC Viitorul
 

Citeşte şi:

Fotbaliştii de la FC Viitorul au vacanţă până pe 27 decembrie

Editorial

Scenariu repetat. Fotbaliști de la FC Viitorul, actori și în filmul „România la Euro” II


Marcator două etape la rând
Fundașul Virgil Ghiță este al doilea golgeter al FC Viitorul în play-out (galerie foto)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Fundașul Virgil Ghiță. „Am avut ceva emoții când am pășit din nou în bază“ (VIDEO)

06 Jan 2024 2416

În premieră la Naționala mare Alexi Pitu, pe lista preliminară pentru meciurile României cu Andorra și Belarus

03 Mar 2023 1592

O nouă provocare în carieră, după Farul, pentru fundașul Virgil Ghiță „E un exemplu pentru ceilalți, a ajuns la un nivel foarte înalt“

04 Mar 2022 2606

Farul a surclasat FCSB cu o echipă care a avut cea mai mică medie de vârstă din Liga 1. „Un succes formidabil!“ (GALERIE FOTO)

01 Mar 2022 3373

Fotbalistul Virgil Ghiță, transferat de la Farul Constanța la o echipă din străinătate (GALERIE FOTO)

28 Feb 2022 3671

Farul Constanța, victorie mare în deplasare cu FCSB

27 Feb 2022 2589

Fotbalistul Virgil Ghiță, de la Farul Constanța, pe locul trei într-un clasament al fundașilor Under-23 din Europa

19 Feb 2022 2427

Gică Hagi, foarte dezamăgit de ce li s-a întâmplat „marinarilor“ „Cine-i Farul, să aibă pretenţii la play-off? Încercăm imposibilul!“ (GALERIE FOTO)

07 Feb 2022 4354

Meci pe teren propriu cu FC U Craiova 1948 Farul Constanţa îşi doreşte un debut cu dreptul în 2022 în Liga 1

24 Jan 2022 2834

Farul - FC U Craiova 1948 Gică Hagi - „Obiectivul nostru e să câştigăm şi să jucăm un fotbal bun“ (VIDEO)

22 Jan 2022 3131

Farul Constanța întâlnește FC U Craiova 1948. Cât costă biletele de intrare la meciul de la Ovidiu

21 Jan 2022 4086

Farul Constanţa Virgil Ghiţă - „Vrem să legăm cât mai multe victorii în Liga 1“ (GALERIE FOTO)

17 Jan 2022 2650

Farul Constanța Alexi Pitu - „Sper ca, după ce voi marca în premieră în Liga 1, să nu mă mai opresc apoi“

28 Dec 2021 4331

Farul Constanţa Fotbalistul Virgil Ghiţă îl are ca naş de cununie pe un coleg de echipă (GALERIE FOTO)

13 Dec 2021 9197

Farul Constanța Trei „marinari“ incluși în echipa etapei. Alexi Pitu a ajuns la patru pase de gol în acest sezon

09 Dec 2021 3324