Fete de pompier Farul Constanța are în echipă și două surori gemene. „Ne dorim foarte mult să promovăm în Liga 1“ (GALERIE FOTO)


 
  • Maria și Mihaela îl moștenesc în ce privește pasiunea pentru fotbal pe tatăl lor, Iulian Sandu.
  • Prima a început fotbalul Maria, urmată de sora sa.
  • Gemenele Sandu sunt apărătoare, una joacă fundaș dreapta, cealaltă - fundaș stânga.
 
Echipa feminină de fotbal Farul Constanța are în apărare și două surori gemene, Maria și Mihaela Sandu, în vârstă de 17 ani. Una joacă fundaș dreapta, cealaltă fundaș stânga. Ambele îl moștenesc în ce privește pasiunea pentru fotbal pe tatăl lor, Iulian Sandu, care a activat ca pompier.   
 
Tatăl juca la trofee de fotbal în sală la Constanța, dar și la întrecerile pompierilor, la care le lua și pe fetele sale, care, încet-încet, au început să-i acorde tot mai mult interes sportului-rege. Au început să joace și ele la vârsta de 12 ani, iar acum evoluează cu Farul în Liga a 2-a, cu obiectiv promovarea imediată în Liga 1. Prima a început fotbalul Maria, urmată de sora sa.
 
„Prima dată nu am vrut să vin“
 
„Am început să joc fotbal de mică, pentru că mi-a plăcut foarte mult. Tatăl nostru ne-a influențat să urmăm acest sport. Ne lua mereu la meciurile lui și așa am început și noi să jucăm“, a menționat Maria, pentru Farul TV. „Am urmat-o la fotbal pe sora mea. Prima dată nu am vrut să vin, dar mi-a plăcut când am fost la primul antrenament și de atunci am continuat. Veneam și la meciurile de la sală, și la cele de la pompieri, acolo unde lucra tata. El ne ajuta mult și la pregătire. La început, a fost greu, dar cu timpul ne-am adaptat. Sprijinul familiei contează foarte mult. Tata ne-a dus la fotbal, iar mama a fost de acord și ne susține în tot ce facem“, a spus și Mihaela, potrivit sursei citate.  
 
Prezentate la meciul Farul - FCSB
 
Lotul echipei feminine a Farului a fost prezentat pe 31 august, pe arena centrală a Academiei Hagi, de la Ovidiu, în pauza meciului cu FCSB, într-o atmosferă deosebită, partida jucându-se cu casa închisă. „A fost o experiență plăcută, ne ne așteptam să fie prezentă atâta lume, sperăm să-i facem mândri pe suporteri“, a menționat Maria. „O senzație plăcută, am pășit cu emoție pe teren, lumea ne-a aplaudat“, a arătat și Mihaela. 
 
„Sunt ofensivă și îmi doresc să și marchez“
 

Maria joacă fundaș dreapta și se pregătește săptămână de săptămână ca, la meciuri, să aibă evoluții cât mai bune. „Lupta pentru promovare este grea, dar, cu siguranță, vom promova. Jucăm de foarte mult timp împreună și vrem să avem cele mai bune rezultate. Am jucat pe mai multe posturi, dar antrenorul m-a pus fundaș dreapta. Sunt ofensivă și îmi doresc să și marchez. Colegele mai experimentate ne ajută foarte mult, avem ce învăța de la ele. Îmi doresc să am evoluții cât mai bune, să înscriu și să promovăm în Liga 1“, a declarant Maria Sandu.  
 
Atmosferă frumoasă   

 
Fundaș stânga, Mihaela a jucat și mijlocaș dreapta și se bucură de atmosfera frumoasă de la meciurile lor. „Am început campionatul cu dreptul și vrem să câștigăm toate meciurile. Ne dorim foarte mult să promovăm în Liga 1 și suntem sigure că ne vom atinge acest obiectiv. Este o atmosferă plăcută la echipă, cu fetele ne cunoaștem dinainte de a ne lua Farul. La început, am vrut să joc mijlocaș dreapta, dar cu timpul am coborât fundaș stânga și acolo îmi place. Vrem să progresăm cu ajutorul colegelor experimentate. Avem o atmosferă frumoasă la meciurile de pe teren propriu și ne dorim să avem cât mai mulți suporteri alături de noi. Vreau să joc cât mai multe meciuri, să dau și goluri, dacă se poate, și să cresc în valoare cât mai mult“, a punctat Mihaela.  
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța și capturi Farul TV
 
Citește și:
 
Fotbalistele de la Farul Constanța, meci cu cinci goluri și șase mingi trimise în bară. Francesca Covali - „Vrem să creștem în joc“ (GALERIE FOTO)
 
Strănepoata legendarului Dumitru Antonescu, fotbalistă la Farul Constanța. De ce a ales tânăra să poarte numărul 17 pe tricou (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Gimnastele constănțene au urcat pe podium și la Naționalele junioarelor. Medalii multe, după evoluții de clasă! (GALERIE FOTO)

30 Nov 2022 380

LIVE TEXT Farul Constanța, în vizită la Liceul Energetic. Proiectul „Învățăm să fim campioni" continuă (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Nov 2022 692

Duminică, 4 decembrie, Farul Constanța întâlnește acasă FC Botoșani. Cât costă biletele de intrare la meci

29 Nov 2022 953

UPDATE. Constanța Fostul mare sportiv Ilie Floroiu împlinește 70 de ani. „Știți ce le spun eu mereu colegilor mei, care mă mai tachinează?“

29 Nov 2022 1143

Lupte Florin Tița, campion național de seniori. Medalie și pentru Andrei Buruiană (GALERIE FOTO)

28 Nov 2022 770

UAT Constanța cere ca Asociația de Rugby, Asociația CS Univeristar Neptun și CS Baschet Club Farul să intre în insolvență

28 Nov 2022 653

Fostul „marinar“ Sebastian Mladen a înfruntat Farul cu Panetolikos „Cu siguranță, se vor bate sus de tot până la finalul campionatului“

28 Nov 2022 981

Legende ale Farului și Rapidului s-au confruntat, la Constanța, la Trofeul „Dumitru Antonescu“ (GALERIE FOTO)

27 Nov 2022 1360

Farul Constanța a pierdut amicalul cu Panetolikos (GALERIE FOTO)

26 Nov 2022 1468

Doi fotbaliști de la Farul Constanța au jucat pentru România U-16 contra Macedoniei de Nord. Iustin Doicaru a și marcat

26 Nov 2022 1121

Intrarea este liberă Farul Constanța, meci amical, sâmbătă, la baza Academiei Hagi

26 Nov 2022 1567

Farul Constanța II a învins CS Amara cu 14-0. Ionuț Cojocaru, cinci goluri (VIDEO)

25 Nov 2022 1186

UPDATE Proiectul „Învățăm să fim campioni". Farul Constanța, vizită la Școala Gimnazială nr. 8 (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Nov 2022 1082

Medalii pentru halterofilii constănțeni la Naționalele de tineret și la Speranțe Olimpice (GALERIE FOTO)

24 Nov 2022 589

Meciul Dunărea Călărași - Farul Constanța II s-a încheiat la egalitate

23 Nov 2022 943