Handbalişti de la HC Dobrogea Sud Constanţa, convocaţi la echipele naţionale. Şi la seniori, şi la juniori


 
  • După opt etape scurse din actualul sezon, în care a acumulat 19 puncte, HCDS ocupă locul trei în clasament.
  • În ultimul meci, Dobrogea Sud a învins la Constanţa CSM Vaslui, ceea ce a reprezentat a şasea victorie din tot atâtea meciuri jucate pe teren propriu de către „delfini“ până în prezent în acest sezon.
  • Succesul i-a fost dedicat slovenului Leon Raso, care, operat la genunchi, va lipsi jumătate de an în urma acestei probleme medicale.    
 
Liga Naţională de handbal masculin a României a luat pauză două săptămâni după etapa a opta, pentru acţiunile echipelor naţionale înscrise în calendarul EHF. De la HC Dobrogea Sud Constanţa au fost convocaţi patru jucători de la seniori la loturile reprezentative ale ţărilor lor.
 
Este vorba de Daniel Vasile, Ionuț Nistor (România), Irakli Chikovani (Georgia) şi Marin Vegar (Bosnia - Herțegovina). Vasile şi Nistor participă la jocurile amicale la României împotriva Georgiei (pe 2 noiembrie, la Bucureşti) şi Spaniei (pe 4 şi 6 noiembrie, în deplasare). Totodată, în perioada 2 - 7 noiembrie, reprezentativa naţională masculină de juniori născuţi în anii 2004 şi 2005 va efectua la Sighişoara o pregătire centralizată, iar la acest stagiu au primit convocări şi patru tineri jucători de pe litoral, toţi născuţi în 2004: trei de la HCDS (Amir Ablachim, David Pavlov şi Teodor Ştefan) şi unul de la CSS Medgidia (Alexandru Horneţ). 
 
După opt etape scurse din actualul sezon, în care a acumulat 19 puncte, având şase victorii, un egal şi o înfrângere, golaveraj +26 (207-181), HCDS ocupă locul trei în clasament, după Dinamo, cu 24 de puncte, şi CSA Steaua, cu 21 de puncte, a doua echipă pierzând însă în faţa formaţiei Constanţei. De remarcat că HCDS are cea mai bună defensivă din campionat, Dinamo primind 213 goluri până acum, iar Steaua - 202.
 
„Victoria a fost cu gândul la Leon“
 
În ultimul meci, Dobrogea Sud a învins la Constanţa CSM Vaslui, scor 31-24 (12-11), ceea ce a reprezentat a şasea victorie din tot atâtea meciuri jucate pe teren propriu de către „delfini“ până în prezent în acest sezon.    
 
„Era important să luăm trei puncte, după egalul cu Bacăul. Am început meciul cu multe greșeli. Am fi vrut să le dăm mai mult timp tinerilor, ideea era ca măcar 30 de minute să joace. Au fost doar 15 minute la final, dar în care am arătat cel mai bine. Am văzut la ultimele antrenamente că era momentul să vină o pauză. O să avem o săptămână liberă. Facem un refresh, ca să reîncepem mai tare“, a declarat Djordje Cirkovic, potrivit site-ului oficial al clubului. „Victoria a fost cu gândul la Leon (n.r. slovenul Leon Raso, operat la genunchi şi care va lipsi jumătate de an în urma acestei probleme medicale). Suntem alături de el şi îl aşteptăm înapoi pe teren. Sperăm să îi facem cât mai multe bucurii prin victoriile pe care le vom obţine de-a lungul lunilor îin care el se va recupera. Get well soon, Leon!“, se arată şi pe pagina de Facebook a HCDS.
 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Sursa foto: Facebook (HC Dobrogea Sud)

 
Citeşte şi:
 
HC Dobrogea Sud Constanţa a învins şi CSM Vaslui şi are parcurs perfect acasă. Şase din şase!
 
HC Dobrogea Sud Constanţa
Leon Raso a fost operat cu succes, dar va lipsi în restul sezonului

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu online cu Teodor Ștefan, de la CSM Constanța „Când am luat mingea, am simțit o atracție. Mi-am spus că nu voi mai dezlipi niciodată balonul de mână“ (GALERIE FOTO)

26 Apr 2023 4170

Handbal CSM Constanța, debut cu victorie în Liga Națională

22 Aug 2022 1664

George Buricea, la 43 de ani. Zi de naștere în cantonament. „Sunt împlinit, le mulțumesc tuturor celor care contribuie la asta“

03 Aug 2022 2446

Handbal „Delfinii“ vor disputa meciul decisiv din dubla cu Chambery la Constanța

27 Jul 2022 1506

Constanța, trei jucători sub tricolor Ionuț Stănescu, în echipa turneului de la Varna. România a ratat dramatic Mondialele

25 Jul 2022 1564

Constanța. Handbal George Buricea - „Din nou am avut ghinion la tragerea la sorți, dar ne vom juca șansa“

23 Jul 2022 1838

HC Dobrogea Sud Constanța și-a aflat adversarul din turul întâi al EHF European League

19 Jul 2022 1492

UPDATE „Delfinii“ au început pregătirea pentru noul sezon. HC Dobrogea Sud va preda ștafeta către CSM Constanța (GALERIE FOTO)

19 Jul 2022 2304

Handbaliștii de la HC Dobrogea Sud Constanța, spectacol la rafting. „S-au simțit ca… delfinii în apă“ (GALERIE FOTO)

18 Jul 2022 1522

Tânărul handbalist David Pavlov, de la HC Dobrogea Sud Constanța la CSM Focșani 2007

18 Jul 2022 2519

HC Dobrogea Sud Constanța Pregătire în sală pentru Alexandru Andrei și Ionuț Nistor. Ultimii doi din seria accidentaților grav

16 Jul 2022 2110

HC Dobrogea Sud începe pregătirea pentru noul sezon. „Delfinii“ joacă în EHF European League din turul întâi

15 Jul 2022 1921

Trei tineri handbaliști de la HC Dobrogea Sud se pregătesc pentru turneul oficial de la Varna. Ținta - elita continentală (GALERIE FOTO)

02 Jul 2022 1837

HC Dobrogea Sud Alexandru Andrei, în recuperare după operație. „În retur, sper să fiu alături de coechipieri și să joc!“

25 Jun 2022 1773

Moment aniversar la HC Dobrogea Sud Liviu Caba a împlinit 22 de ani. Jucătorul cu numărul 21 este născut pe 21 iunie

22 Jun 2022 1973