În 2019, se împlinesc 20 de ani de când Laurenţiu Toma joacă pentru echipa de handbal a Constanţei „Mă simt tânăr, deşi vârsta nu o spune“

În 2019, se vor împlini 20 de ani de când Laurenţiu Toma, căpitanul HC Dobrogea Sud, joacă neîntrerupt pentru echipa de handbal a Constanţei. În vârstă de 37 de ani, extrema dreapta are un bogat palmares pe litoral, cucerind nouă titluri de campion naţional şi şapte Cupe ale României.

„Mă simt tânăr, deşi vârsta nu o spune. Se fac 20 de ani de când joc la Constanţa şi nu vreau să mă opresc aici! E minunat să ştii că ai jucat o viaţă aici, că te-ai dăruit cu totul să faci performanţă pentru o singură echipă. Am rămas pentru că am fost dorit, iubit, respectat. Asta m-a ambiţionat foarte mult să continui în acest oraş. Au fost foarte multe oferte, dar nu regret niciun moment că am rămas. Şi nu am spus totul în handbal! Voi continua să mai joc câţiva ani”, a declarat Laurenţiu Toma, pentru site-ul oficial al clubului.

„Încercăm cu HCD să continuăm istoria HCM“


Handbalistul a fost declarat cetăţean de onoare al Constanţei, iar alături de George Buricea şi Ionuţ Stănescu a pus bazele HC Dobrogea Sud. Noua echipă a cucerit în acest an Cupa României, iar în februarie şi martie 2019 va evolua în grupa C a Cupei EHF (primăvara europeană), alături de FC Porto, Hostelbro şi Cuenca. „A fost un an bun, ne-am calificat în grupele Cupei EHF, un obiectiv foarte important pentru club. Ne-a rămas şi campionatul. Va fi un retur foarte greu. Sunt echipe foarte bune care luptă pentru titlu, dar sperăm să câştigăm noi. Este o presiune mare, vremurile s-au schimbat, dar încercăm cu HCD să continuăm istoria HCM. Eu spun că o facem destul de bine, deja am ridicat capul mai sus decât speram să se întâmple aşa repede. Am reuşit în puţini ani să câştigăm două trofee importante şi nu vrem să ne oprim aici”, a mai spus Laurenţiu Toma, potrivit sursei citate. 

Ţeluri înalte


Veteranul HC Dobrogera Sud este optimist în privinţa rezultatelor pe care le va înregistra formaţia de pe litoral în întrecerea continentală. „Cred că vom face meciuri bune în grupe şi putem să trecem mai departe. Porto este clar cel mai periculos adversar. Au eliminat Turda şi Magdeburg, au un lot valoros, dar acasă cu orice adversar putem câştiga. Am demonstrat că suntem puternici, îmi doresc să se repete şi în deplasare jocul bun de pe teren propriu Cred că putem ajunge chiar în Final 4, avem jucători cu experienţă şi valoare, care pot gestiona momentele importante. Iar clubul îşi doreşte să realizeze lucruri importante. Vrem să avem continuitate în joc, să aducem puncte României. Obiectivul nostru este să câştigăm campionatul şi să mergem în Liga Campionilor. Dar, până atunci, mi-aş dori să fim o surpriză în Europa, cum a fost la fete Craiova, care a câştigat Cupa EHF”, a arătat căpitanul HCD. 

„Sunt îndreptăţiţi să viseze“


Laurenţiu Toma spune că echipa trebuie să ridice ştacheta, pentru a satisface visurile suporterilor. „Sunt îndreptăţiţi să viseze, au fost învăţaţi cu performanţa, cu meciurile bune în Europa de pe vremea HCM-ului. Noi trebuie să ridicăm ştacheta, să demonstrăm că putem fi acel grup de pe vremea HCM-ului. Mai sunt câţiva paşi până să fim o familie, să devenim acel grup unit, să oferim publicului ce îşi doreşte. Este un public pretenţios, dar frumos, pentru care merită să lupţi”, a încheiat „Tomiţă“.

Sursa foto: hcdobrogeasud.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tribunalul Constanța menține o clasare primită de Cristian Radu, primarul din Mangalia, de la DNA!

16 Dec 2023 1092

TOMA LAURENȚIU anunță începerea lucrărilor de construire lăcaș de cult-biserică situat în Municipiul Medgidia

12 Dec 2023 656

Anunț public privind elaborarea Plan Urbanistic Zonal pentru construire lăcaș de cult

18 Jan 2023 1053

Așa tați, așa fiice! George Buricea și Laurențiu Toma, bronz în Cupa României. Fetele lor, voleibaliste, aceeași medalie cu Academia Tomis (GALERIE FOTO)

17 May 2022 3561

HC Dobrogea Sud Constanța, cadou surpriză pentru antrenorul George Buricea (GALERIE FOTO)

15 May 2022 2333

Intrare liberă la primul meci acasă al HC Dobrogea Sud Constanța fără restricții după doi ani (GALERIE FOTO)

23 Mar 2022 2311

HC Dobrogea Sud Constanța Un tricou special al lui George Buricea, scos la licitație pentru ajutorarea refugiaților din Ucraina

17 Mar 2022 2244

HC Dobrogea Sud Constanța Alexandru Andrei, ales jucătorul lunii. „Cu ei putem câștiga orice meci“

30 Nov 2021 2665

Succesul contra Stelei Victoria cu numărul 100 pentru antrenorul Djordje Cirkovic pe banca HC Dobrogea Sud Constanța

16 Oct 2021 2168

„Speranțe pentru viitor“ Tânărul Gabriel Preda, evoluție deosebită în poarta HC Dobrogea Sud Constanța

14 Sep 2021 2441

LIVE VIDEO. Conferință de presă HC Dobrogea Sud Constanța, înaintea meciurilor cu Dinamo și Csurgoi (galerie foto)

23 Aug 2021 3198

HC Dobrogea Sud, trei victorii şi un eşec în meciurile test. Clubul constănţean şi preşedintele său, la aniversare

16 Aug 2021 2658

Trei handbaliști de la HC Dobrogea Sud Constanța nu merg în cantonamentul din Serbia. Unde au fost convocați (galerie foto)

31 Jul 2021 2944

Proces cu 120 de polițiști locali din Constanța! Care le sunt nemulțumirile și ce speră să obțină

19 Jul 2021 6475

Constanța. Ultimul meci pentru George Buricea! „Am avut norocul, onoarea și bucuria să fac parte din două grupuri fabuloase“

02 Jun 2021 5019