Întreceri la handbal, canotaj sau rugby pentru sportivii de la CSM Constanța în acest weekend

Foto: Facebook CSM Constanța

Sportivii de la CSM Constanța sunt angrenați și săptămâna aceasta în numeroase competiții interne și internaționale.
 

„Suntem prezenți la Campionate Balcanice, Europene și Mondiale, echipele noastre cheamă suporterii la meciuri tari din Liga Națională de Rugby și EHF European League, iar sfârșitul lunii august aduce la Constanța un Campionat Național de Canotaj pe Mare, disciplina care va intra în programul Jocurilor Olimpice. Succes, tuturor sportivilor! Hai, Constanța! Hai, România!”, transmite CSM Constanța pe pagina de Facebook.

 
Handbal
 
Învingători cu 25-24 la Sighișoara, miercuri, în prima etapă din Liga Zimbrilor, handbaliștii CSM Constanța au intrat deja în febra marelui meci cu spaniolii de la Fraikin BM Granollers, din turul preliminar al EHF European League – manșa I. Echipa noastră mizează pe tribune pline, la prima apariție pe teren propriu din noul sezon. Cu susținerea fanilor, băieții lui George Buricea speră să ia o primă opțiune pentru calificarea în grupele competiției! Duminică, 27 August, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor din Constanța!
Dacă e vară, e beach-handball! Echipa de mini-handbal CSM Constanța, antrenată de Denis Ali, a participat la Cupa Beach Handball, în Mamaia, la Blanco Beach, alături de Medgidia Happy Kids, HC Poarta Albă și HC Omer Constanța. S-a jucat fără scor, în sistem turneu, fiecare cu fiecare, iar micii handbaliști au avut numai de câștigat. Proiectul a fost finanțat de Consiliul Județean Constanța.
 
Canotaj
 
Weekend-ul aduce la Constanța Campionatul Național de Canotaj pe Mare pentru Juniori, Seniori & Masters, o competiție extrem de atractivă, organizată de Primăria Municipiului Constanța, Federația Română de Canotaj și CSM Constanța! Pe Plaja Reyna din Constanța, cei mai buni sportivi ai României luptă pentru medalii. Sâmbătă, 26 August, și Duminică, 27 August, și se pregătesc în același timp pentru Campionatul European de Costal Rowing, care va avea loc în Franța, la începutul lunii septembrie. Canotajul pe Mare va fi inclus în programul Jocuri Olimpice!
Canotorii CSM Constanța iau startul, în weekend, la Campionatul European de Tineret U23 de la Krefeld (Germania). La competiția din 26-27 August, vom fi reprezentați în echipele României de: Eduard Angel Moldovan, la 4 rame cu cârmaci, Andrei Petrișor Axintoi, la 2 rame fără cârmaci, Iliuță Leontin Nuțescu, la 4 rame fără cârmaci, Marian Ștefan Dunca, la 2 vâsle, Dragoș Valentin Peia și Ovidiu Cristian Badea, la 4 vâsle. În echipajele de 8+1 îi vom avea pe Andrei Petrișor Axintoi și Iliuță Leontin Nuțescu, la băieți, și pe Elena Silvia Mocanu, la fete.
 
Rugby
 

CSM Constanța joacă primul meci acasă din faza a doua a Ligii Naționale de Rugby, Grupa B. După debutul victorios de la Galați și o etapă de pauză, rugbiștii antrenați de Nicolae Radu Mocanu și Claudiu Trandafir continuă cursa pentru calificarea în semifinalele campionatului, contra celor de la CSM Bucovina Suceava. Duminică, 27 august, de la ora 11.00, pe stadionul Flacăra Năvodari.
 
Judo

 
Judoka CSM Constanța David Laurențiu Gliga participă la Campionatul Mondial U18 de la Zagreb. Medaliat cu aur la FOTE, cu puțin timp în urmă, sportivul antrenat de Radu Florin Luca și Gheorghe Lozovanu luptă la categoria 73 kg, unde 38 de sportivi se bat pentru prezența pe podium. Competiția din capitala Croației, organizată în perioada 21-27 August, adună la start 576 de sportivi din 64 de țări, de pe 6 continente!
 
Haltere
 
Micii halterofili ai clubului nostru sunt prezenți la Campionatele Naționale de Juniori 2 și 3 de la Arad. CSM Constanța este reprezentat la categoria 9-12 ani, Juniori 3, de Adelina Petcu și Gabriela Petcu, iar la U15, Juniori 2, de Mihai Moroianu, la categoria 45kg, și Bogdan Șoricel, la 61kg. Sportivii au dreptul la câte trei încercări la fiecare stil, smuls și aruncat. Ei pot obține câte o medalie la fiecare stil, dar și la total.
 
Șah
 
Micii șahiști ai clubului nostru participă, în weekend, la competiția internațională Trofeul Callatis U1800, la Cercul Militar Mangalia. Se joacă 6 runde, în sistem elvețian, 30 de minute + 30 secunde / mutarea. Turneul Open este omologat de Federația Română de Șah și de FIDE. Sportivii CSM Constanța participanți sunt: Ana Maria Caraghete, Darius Tuzlaru, Rareș Satmarii, Maria Toma, Christian Toma, Silviu Radu, Vladimir Bălan, Anastasia Bălan și Maria Criveanu, alături de antrenorul Iulian Mihailov.
 
Ciclism
 
Cicliștii CSM Constanța Mihnea Harasim și Matei Paris participă la Campionatele Balcanice pe Șosea, în perioada 23-30 August, în orașul Larisa (Grecia). Mihnea este proaspăt campion național pe șosea, la categoria U23, în proba de fond și vicecampion național la contratimp individual, iar experiența câștigată în competițiile internaționale poate fi un atu important pentru el. Matei vine și el după rezultate notabile, la cadeți, obținute în această vară. Hai, Constanța! Hai, România!
 
Citește și:
CSM Constanța contra Fraikin BM Granollers, finalista EHF European League! Meci de zile mari, duminică, 27 august, în Sala Sporturilor „Simona Amânar“
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Handbal CSM Constanța este vicecampioana României! (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 393

Volei Al doilea succes cu FC Argeș și CSM Constanța s-a clasat pe locul nouă în Divizia A1 (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 419

Rugby CSM Constanța, victorie cu punct bonus la Bârlad. Eduard Chifor, omul meciului (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 379

UPDATE. CSM Constanța Ștefan Orza, aur și bronz la Campionatul Mondial de Kempo

27 Apr 2024 457

CSM Constanța Voleibalistele au câștigat primul meci din seria cu FC Argeș (GALERIE FOTO + VIDEO)

27 Apr 2024 495

Calendar săptămânal CSM Constanța Meciuri importante în Sala Sporturilor „Simona Amânar“! Intrarea este liberă

26 Apr 2024 408

Baschet CSM Constanța a cedat dramatic în primul meci cu BC CSU Sibiu

25 Apr 2024 573

CSM Constanța, campioana României! Andrei Talpeș - „Este un moment istoric. Constanța merită să fie în top“ (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 582

Ședință CLM Constanța CSM Constanța și-a schimbat sediul. Unde este situat (DOCUMENT)

25 Apr 2024 454

CSM Constanța a câștigat titlul național la baschet feminin Mesajul primarului Vergil Chițac – „Felicitări tuturor celor care au pus umărul la creșterea performanței sportului constănțean.” (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 447

Tenis de masă Sportiva de la CSM Constanța, Elena Zaharia s-a oprit în optimile de finală ale turneului WTT Feeder Havirov, din Cehia (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 327

Gimnastică Sabrina Maneca Voinea și Andreea Preda, legitimate la CSM Constanța, au fost selecționate în lotul național pentru Campionatul European feminin de gimnastică artistică de la Rimini

24 Apr 2024 436

Ce performanță! După Cupa României, baschetbalistele de la CSM Constanța au câștigat și Liga Națională! Sunt campioanele României! (GALERIE FOTO + VIDEO)

23 Apr 2024 734

Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ancuța, de la Mangalia! Totul s-ar putea decide azi la CSM!

23 Apr 2024 575

Oficial, cu unanimitatea CSM Andra Georgiana Vasile, fostul adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, delegată procuror șef în DIICOT Constanța!

23 Apr 2024 468