UPDATE ITIA a publicat decizia integrală a tribunalului independent în cazul Simona Halep. Cine i-a recomandat suplimentul incriminat (DOCUMENT)



Agenția Internațională de Integritate în Tenis (ITIA) a publicat decizia completă a tribunalului independent (Sport Resolutions) în cazul Simonei Halep, prin care jucătoarea de tenis din Constanța a fost suspendată patru ani.

Documentul se întinde pe 126 de pagini și se găsește în secțiunea „Documente“ a acestei știri.

Suspendarea de patru ani nu e definitivă, Simona Halep urmând a o ataca la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. 

În ce privește suplimentul despre care Simona Halep a menționat că a fost contaminat cu substanța interzisă Roxadustat, în decizie se menționează, printre altele:  

Doamna Halep a descris sezonul ei 2022. La Citi Open, în Washington DC, între 1 și 7 august, s-a luptat cu căldura, cu umiditatea și cu probleme nazale și nu a putut termina meciul din optimi. Dar apoi s-a îngrijit pentru problemele nazale și a câștigat la simplu la National Bank Open în Toronto, turneu care s-a desfășurat între 8 și 14 august. Pe 17 august, s-a retras de la Western & Southern Open, din Cincinnati, din pricina unei accidentări la coapsa dreaptă, înaintea meciului din turul doi, dar avea încă speranțe mari pentru US Open.

În acel moment, fizioterapeutul doamnei Halep, doamna Candice Gohier, a recomandat adăugarea unui supliment de colagen în nutriția ei, întrucât nu lua niciunul.

Ea a descris cum a ajuns să folosească trei suplimente de la un furnizor. La o recomandare adresată doamnei Gohier de Frederic Lefebvre (care era director de pregătire fizică la Academia Mouratoglou), doamna Gohier a recomandat trei produse de la un furnizor (pentru a-și înlocui băutura cu electroliți, pentru a-și înlocui băutura de recuperare și Keto MCT).

Doamna Halep nu auzise niciodată de aceste suplimente. A întrebat-o pe doamna Gohier dacă le-a verificat și ea a spus că da. Totodată, doamna Halep și doamna Gohier au verificat împreună recipientul și nu era listată nicio substanță interzisă. Doamna Halep a verificat, de asemenea, cu antrenorul ei, dl. Mouratoglou, care a spus că toate cele trei produse sunt sigure de utilizat, deoarece nu erau indicate substanțe interzise pe etichetă și nu părea a fi riscante. Doamna Halep era conștientă de posibilitatea contaminării suplimentelor, așa că avusese întotdeauna grijă să se asigure că produsele sunt verificate și recomandate de specialiști în domeniu.


Toate cele trei suplimente au fost comandate de doamna Gohier la 16 august 2022 și trimise direct de furnizor către doamna Gohier din New York. Jucătoarea a început apoi să folosească cele trei suplimente la mijlocul lunii august 2022 (Tribunalul remarcă că doar suplimentul Keto MCT trebuie analizat în continare, deoarece celelalte două produse erau aparent inofensive).

Doamna Halep a luat Keto MCT în cinci zile, între marți, 23 august, și duminică, 28 august 2022, lipsind doar miercuri, 24 august 2022, deoarece era o zi liberă de la antrenament, și, în mod normal, nu lua suplimente într-o zi fără antrenament. Duminică, 28 august 2022, a fost ultima zi în care a luat Keto MCT. Asta a fost cu o zi înainte de meciul ei de la US Open, pe care l-a pierdut în mod neașteptat.

 
Ea nu a fost preocupată atunci când a fost selectată pentru colectarea de probe în cadrul competiției, pe 29 august, deoarece zecile ei de teste anterioare (inclusiv pe 26 august 2022) fuseseră toate negative.        


După cum se arată în document, ITIA ceruse o suspendare de șase ani și anularea rezultatelor Simonei începând cu martie 2022, dar tribunalul nu a fost de acord.

UPDATE:

După cum se arată pe contul său de Linkedin, Frédéric Lefebvre este director de pregătire fizică la Academia Mouratoglou din septembrie 2019. În prezent, este preparatorul fizic al lui Stefanos Tsitsipas (cu care lucrează din mai 2017), iar între noiembrie 2015 și 2017, i-a fost preparator fizic Serenei Williams! Alți jucători din circuitul profesionist de tenis cu care a lucrat sunt Daria Gavrilova, Yulia Putintseva, Jérémy Chardy sau Renzo Olivo.

Potrivit Linkedin, Candice Gohier lucrează ca fizioterapeut la Academia Mouratoglou din mai 2020. Între octombrie 2017 și ianuarie 2020, a activat la Federația Franceză de Baschet.  
   
Sursa foto: ZIUA de Constanța

Citește și:


Simona Halep, suspendată patru ani. Declarații la Constanța
„Sunt șocată și dezamăgită. E o mare nedreptate. Voi lupta până la capăt!“ (VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Simona Halep, înapoi pe teren! „Mi-au fost aduse acuzații scandaloase, dar adevărul a ieșit la iveală“. Reacția oficială a ITIA

05 Mar 2024 1018

Vineri, 9 februarie 2024 În cazul Simona Halep, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne au loc pledoariile finale

09 Feb 2024 1737

UPDATE 2 Ce a spus Simona Halep după nouă ore de audieri la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne

08 Feb 2024 2100

UPDATE. Miercuri, 7 februarie 2024 Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a demarat audierile în cazul Simona Halep

07 Feb 2024 1191

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a anunțat când va fi audiată Simona Halep

12 Dec 2023 1435

Simona Halep a depus apel la TAS împotriva deciziei prin care a fost suspendată patru ani

24 Oct 2023 1542

Editorial Simona Halep, în fața meciului carierei. Cel mai greu de până acum!

15 Sep 2023 1802

Suspendare de patru ani pentru Simona Halep Stere Halep - „E normal să fie dezamăgită, dacă unii vor să o scoată vinovată...“

13 Sep 2023 2001

Simona Halep, suspendată patru ani. Declarații la Constanța „Sunt șocată și dezamăgită. E o mare nedreptate. Voi lupta până la capăt!“ (VIDEO)

13 Sep 2023 2940

Simona Halep, suspendată pe o perioadă de patru ani pentru dopaj. Ce spune fratele sportivei (VIDEO)

12 Sep 2023 2036

Simona Halep, suspendată patru ani pentru dopaj! Prima reacție a sportivei de la Constanța

12 Sep 2023 1507

Simona Halep, suspendată patru ani pentru dopaj!

12 Sep 2023 1688

Agenția Națională Anti-Doping, comunicat după ședințele ITIA în care Simona Halep a fost audiată

30 Jun 2023 1411

Simona Halep, audiată la Londra în urma acuzațiilor de dopaj care i s-au adus

29 Jun 2023 1496

Audierea, amânată din nou Simona Halep - „Sunt devastată. Îmi omoară reputația. Nu mai am cuvinte…“

25 May 2023 2134