Județul Constanța Comuna Cumpăna se alătură Săptămânii Europene a Sportului 2023. Detalii despre Crosul Cumpenei

 
 
În fiecare an, se desfășoară Săptămâna Europeană a Sportului (SES), în perioada 23 - 30 septembrie, menită să promoveze, la nivel global, activitățile fizice și sportul de masă.

În România, Agenţia Naţională pentru Sport are calitatea de Organism Naţional de Coordonare a SES 2023, iar anul acesta obiectivele programului sunt Implicare (atragerea a tot mai mulți oameni către sport și către un stil de viață sănătos); Incluziune (spargerea barierelor din calea participării la sport); Inovație (aducerea creativității în sport, spre beneficiul societății și planetei noastre).
 
La Constanța, proiectul se derulează printr-o serie de evenimente dedicate publicului de toate vârstele, promovând un stil de viaţă activ şi sănătos şi contribuind la conştientizarea importanţei sportului şi a vieţii active pentru sănătatea şi starea de bine a comunităţii.

În scopul organizării eficiente a tuturor evenimentelor, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța și-a adus alături o serie de parteneri importanți: Primăria Municipiului Constanța, Instituția Prefectului-județul Constanța, Consiliul Judeţean Constanţa, Primăria comunei Cumpăna, Primăria Năvodari, Universitatea Ovidius din Constanța–Facultatea de Educație Fizică și Sport, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Inspectoratul judeţean de Jandarmi Constanţa, Direcţia generală de Asistenţă Socială și Protecţia Copilului Constanţa, Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanţa, Școala Gimnazială „Grigorie Moisil” Năvodari, structuri sportive din judeţul Constanța (C.S. Victoria Cumpăna, C.S Năvodari, Clubul Sportiv Farul Constanța, Clubul Sportiv Şcolar Nr. 1 Constanţa, Clubul Sportiv „Dragonii” Constanţa, Clubul Sportiv Pantheon Constanţa, Clubul Sportiv Cormoranii Constanţa, Clubul Sportiv Oyama Karate Constanţa, Asociația Club Sportiv Tomis Constanța), Comandamentul Flotei Constanta, Crucea Roșie Filiala Constanța, AGLT Constanţa.

Comuna Cumpăna se alătură Săptămânii Europene a Sportului 2023, astfel, duminică, 24 septembrie 2023, începând cu ora 20.30, iubitorii mișcării sunt invitați în număr cât mai mare la “Cross-ul Cumpenei #BeActive”.
 
Plecare se face din dreptul Bisericii “Adormirea Maicii Domnului”, urmând traseul Șoseaua Constanței - Strada Teiului, cu sosire la Complexul Sportiv “Centenar 2018”.
 
Primii 300 de participanți vor primi un tricou, iar primii trei care vor trece linia de sosire vor fi premiați cu premii speciale.
 

Vino și tu, alături de mamă, tată și bunici, să ne bucurăm de mișcare alături de partenerii și sponsorii noștri, și poți câștiga o mulțime de premii!, este mesajul de pe pagina de Facebook „Cumpăna News“.

 

Mulţumim sponsorilor care s-au alăturat acestui proiect european, sportiv, educaţional şi social. Proiectul "Be Active - Săptămâna Europeană a Sportului" este gândit ca un pas important către normalitate în România, una dintre ţările cu cea mai slabă deschidere către mișcare și cei mai puţini practicanţi de sport din Uniunea Europeană. Sport sub orice formă, la orice vârstă și pentru toată lumea – acesta este mesajul #BeActive, pentru cetățeni mai sănătoși și oameni mai fericiți, este mesajul DJST Constanța.

 

 
Citește și:

Gimnastele de la CS Victoria Cumpăna, participare de succes la Campionatul Balcanic din Muntenegru (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dulciuri, zâmbete și promisiuni. O zi de Moș Nicolae de neuitat la Cumpăna (FOTO)

06 Dec 2023 577

Primăria Cumpăna, județul Constanța Mesajul transmis de Ziua Națională a României

01 Dec 2023 647

Ziua Națională a României, marcată la Cumpăna

29 Nov 2023 736

Manifestări prilejuite de Ziua Naţională a României, la Cumpăna

29 Nov 2023 527

Primarul Comunei Cumpăna, Mariana Gâju „14 noiembrie este ziua în care sărbătorim 145 de ani de la momentul când Dobrogea s-a reintegrat în trupul țării“

14 Nov 2023 540

Primăria și Consiliul Local al comunei Cumpăna, acțiune de donare de sânge organizată în colaborare cu Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța

09 Nov 2023 1000

Știri Constanța Doliu în comuna Cumpăna. „Un suflet bun și puternic s-a înălțat la stele“

08 Nov 2023 2402

Cumpăna, Valu lui Traian și Poarta Albă Elaborarea Strategiei de Dezvoltare Locală 2023 - 2027 | Grup de Acțiune Locală Canal Dunăre Marea Neagră 2016

08 Nov 2023 595

Mariana Gâju, mesaj de Ziua Națională a Republicii Turcia - „Cu ocazia Centenarului, îi felicităm pe frații turci pentru cei 100 de ani de independență și progres”

29 Oct 2023 607

Știri Constanța azi UPDATE. Ziua Armatei Române, marcată la Cumpăna (FOTO+VIDEO)

25 Oct 2023 1009

Primăria Cumpăna, județul Constanța, manifestări de Ziua Armatei Române

24 Oct 2023 806

Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, alături de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu

23 Oct 2023 941

Primăria Cumpăna S-a desfășurat proiectul social "ARTA Emoțiilor"

22 Oct 2023 584

Știri Constanța Gusturi autentice și secrete de gătit la Festivalul „Toamna în Bucate“ din Cumpăna

17 Oct 2023 973

Știri Constanța Locuitorii din Cumpăna au marcat praznicul Sfintei Cuvioase Parascheva (FOTO)

16 Oct 2023 846