Prima în Superligă, echipa Farul e neînvinsă de peste două luni. Hagi, după meciul contra Chindiei - „Acesta e fotbalul. Au contat mici detalii“ (GALERIE FOTO)


 
  • În meciul din deplasare contra Chindiei Târgoviște, Farul a deschis scorul, în minutul 67, prin Alexi Pitu (ajuns la a patra reușită din acest sezon).
  • Echipa de pe litoral nu a mai pierdut în campionat de nouă meciuri, interval în care a înregistrat șapte victorii și două egaluri.
  • În următoarea partidă, „marinarii“ vor întâlni pe teren propriu FC Botoșani, meciul fiind programat la începutul lunii decembrie, până atunci campionatul fiind întrerupt, pentru startul Campionatului Mondial din Qatar.
 
Liderul detașat al Superligii, Farul Constanța, a înregistrat un nou meci fără eșec în campionat, 1-1 în deplasare contra Chindiei Târgoviște, iar „marinarii“ au ajuns la nouă partide consecutive în care nu au cunoscut gustul înfrângerii (șapte victorii și două egaluri).
 
Farul nu a mai cedat în Superligă de peste două luni, ultima înfrângere fiind pe 5 septembrie, 3-4 pe terenul CSU Craiova, după ce, în minutul 41, scorul era 3-1 pentru „marinari“! În etapa a 18-a, echipa de pe litoral s-a duelat în deplasare cu Chindia Târgoviște, și ea o echipă în formă, resuscitată de antrenorul Toni Petrea. Farul a deschis scorul, în minutul 67, prin Alexi Pitu (ajuns la a patra reușită din acest sezon), iar Chindia a egalat în minutul 90+1, în urma golului lui Neguț, din penalty.
   
„Până la urmă, e un punct“
 
„Ambele echipe, în formă, și-au dorit să câștige, sunt două formații care caută victoria. Așa a fost și meciul, cu momente de reușită, dar și cu unele mai puțin bune. În prima repriză, s-a jucat pe contre. În partea secundă, după ce am înscris, trebuia să evoluăm mult mai bine, dar din păcate nu am făcut-o. Poate și eu am contribuit la acest lucru, prin schimbările operate. Probabil nu întotdeauna ești inspirat. Până la urmă, e un punct. Ne doream victoria, jucătorii și-au dorit-o, au alergat, au vrut, dar, până la urmă, acesta e fotbalul, au contat mici detalii. Dacă le făceam bine, puteam marca mult mai mult. Am întâlnit o echipă foarte bună, în formă, care a jucat bine“, a declarat Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului.
 
„Vom analiza“
 
Acesta a menționat că, după ce au recuperat mingea, elevii săi nu au dezvoltat jocul cum trebuie. „Construcția nu a fost așa de bună, dar a ieșit un meci bun din partea ambelor echipe. Nu-i ușor să joci în deplasare, toate partidele sunt grele, câteodată ești inspirat, câteodată nu. Vom analiza și vom face în așa fel astfel încât, după pauza competițională, sâ câștigăm“, a precizat Hagi.
 
Mazilu, debut și în Superligă
 

După ce a debutat cu gol la prima echipă a Farului în Cupa României, în Giulești, Adrian Mazilu a debutat și în Superligă, la 17 ani și 2 luni, în partida cu Chindia, în care a jucat din minutul 60, în locul lui Torje. „Născut la Constanța, atacantul Adrian Mazilu a impresionat prin calitățile sale, inclusiv la testele fizice, iar acum a fost convocat la naționala U21! El este al 58-a jucător format la Academia Hagi - Farul și promovat în Superligă de clubul nostru!“, este mesajul grupării de pe litoral.
 
„Nu știu de unde apare așa ceva“

 
Întrebat, la conferința de presă de după partida contra Chindiei, dacă Florinel Coman poate reveni la Farul de la FCSB, așa cum au apărut zvonuri, Gică Hagi a spus: „Cred că glumiți, pe cuvânt. Eu am lotul făcut, am niște jucători, am luat niște decizii. Nu știu de unde apare așa ceva, cine le scoate. Le băgați voi, iar apoi întrebați. Fiecare e liber să declare ce vrea, dar nu trebuie să răspund eu“.
 
Rezultat echitabil
 
Toni Petrea, principalul Chindiei, a apreciat că meciul de la Ploiești s-a încheiat cu un rezultat echitabil. „O partidă frumoasă, cu ritm bun. Ambele echipe au încercat să joace fotbal. Cred că ne-am ridicat la nivelul echipei de pe primul loc, formație bună, preocupată de jocul ofensiv. Cred că i-am anihilat destul de bine, am avut și câteva oportunități de a marca. Cel mai important este că am reușit să revenim pe tabelă, fiind conduși. Am crezut până la final. Cred că e un rezultat echitabil după aspectul jocului“, a punctat Toni Petrea.
 
Amical cu Panetolikos
 
În următoarea partidă, Farul va întâlni pe teren propriu FC Botoșani, meciul fiind programat la începutul lunii decembrie, până atunci campionatul fiind întrerupt, pentru startul Campionatului Mondial din Qatar, întrecere care debutează pe 20 noiembrie. În pauza competițională, Farul Constanța va disputa sâmbătă, 26 noiembrie, o partidă amicală împotriva formației elene Panetolikos (aflată pe locul 8 în Superliga din Grecia), echipă pentru care evoluează și fostul jucător al „marinarilor“ Sebastian Mladen. Meciul se va disputa de la ora 18.00, pe stadionul Central al Academiei Hagi, de la Ovidiu.
 
Alibec și Băluță, convocați la prima reprezentativă
 
Tot în perioada în care Superliga e întreruptă, clubul Farul are mai mulți jucători convocați la loturile naționale, pentru partide amicale. Astfel, atacantul Denis Alibec, golgeterul formației, și mijlocașul Tudor Băluță sunt convocați pentru două teste ale primei reprezentative. Joi, 17 noiembrie, de la ora 18.30, pe Cluj Arena (Cluj-Napoca), tricolorii vor întâlni Slovenia, pentru ca, duminică, 20 noiembrie, de la ora 20.30, pe stadionul Zimbru (Chișinău), să se joace întâlnirea Moldova - România. Cele două jocuri de pregătire sunt ultimele ale României înaintea debutului, de anul viitor, în preliminariile Campionatului European din 2024.
 
Patru „marinari“ la tineret
 
Participantă, la anul, la Campionatul European, pe care-l găzduiește împreună cu Georgia, reprezentativa Under-21 se reunește luni, 14 noiembrie, pentru un stagiu de pregătire, care va cuprinde și două partide de verificare: joi, 17 noiembrie, ora 17.00, pe Ghencea - CSA Steaua - România U21; luni, 21 noiembrie, ora 13.00, la Pitești - Campionii FC Argeș - România U21. Din lotul convocat fac parte și jucătorii Farului Constanța Dan Sîrbu (fundaș), Constantin Grameni, Alexi Pitu (mijlocași) și Adrian Mazilu (atacant).
 
Convocări și la Under-20, și la Under-19
 
Selecționata Under-20 a României va disputa două amicale, ambele la Arad, cu Italia (pe 17 noiembrie, de la ora 21.00) și cu Polonia (pe 21 noiembrie, de la ora 20.00). Pentru această acțiune, selecționerul Daniel Pancu i-a convocat de la Farul pe Andrei Borza (fundaș), Luca Andronache și Ionuț Cojocaru (atacanți). Lotul Under-19 se va afla în perioada 13-18 noiembrie în Slovenia, pentru un stagiu de pregătire în care au fost programate și două meciuri amicale contra reprezentativei locale, la Terme Čatež: pe 15 noiembrie (de la ora 14.30) - Slovenia U19 - România U19; pe 17 noiembrie (de la ora 11.00): Slovenia U19 - România U19. Selecționerul Alexandru Pelici l-a convocat la această acțiune și pe fundașul de la Farul Ștefan Duțu.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:

Egal între Chindia Târgoviște și Farul Constanța. „Marinarii“ au ajuns la nouă meciuri la rând fără eșec în Superligă

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CS Farul Constanța Halterofilii au urcat pe podium la Naționalele de juniori 2 (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 323

Superliga 2023/2024 Farul Constanța – Rapid 3 – 1. „Marinarii” urcă pe locul 2. Două goluri în două minute au decis soarta partidei (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Apr 2024 1009

Constanța. Asociaţia Fotbal Club Unirea a intrat în faliment! Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, s-a opus (MINUTĂ)

24 Apr 2024 629

Au trecut 23 de ani de la meciul de retragere al lui Gheorghe Hagi (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 413

Noul stadion de la Constanța Gheorghe Hagi - „Nu cred că îmi va purta numele“. Ce variantă ar fi cea potrivită (VIDEO)

23 Apr 2024 2946

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Rapid Hagi - „Sperăm să prindem iar o zi bună și, cu ajutorul publicului, să câștigăm“ (VIDEO)

23 Apr 2024 1761

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 647

Farul Constanța luptă pentru locul doi Dina Grameni - „Am demonstrat că suntem o echipă foarte bună, care merită să fie pe podium“ (VIDEO)

22 Apr 2024 1335

Farul Constanța Fotbalistele, pe drumul către titlul de campioană. Victorie în deplasare cu Poli Timișoara

21 Apr 2024 842

Farul Constanța Louis Munteanu și Ionuț Cojocaru, gemenii golului. „Se înțeleg foarte bine, sunt fericiți că joacă împreună“ (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 915

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 26-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO - VIDEO

21 Apr 2024 781

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1481

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 CFR Cluj a deraiat la Ovidiu! Farul Constanța a învins cu 5-1 și urcă pe locul doi în play-off! (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1143

Farul Constanța Revelația Ionuț Cojocaru - „Peste cinci ani, mi-aș dori să fiu la AC Milan și să joc cu România la un turneu final“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 973

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 690