Marți, 5 decembrie 2023. Zi de meci! Sporting CP - CSM Constanța, în European League. Cine transmite partida (GALERIE FOTO + VIDEO)

 
Echipa masculină de handbal CSM Constanța susține astăzi, 5 decembrie 2023, ultimul meci din grupa H a întrecerii continentale EHF European League, întâlnind în deplasare formația portugheză Sporting CP Lisabona.
 
Se întâlnesc primele două clasate în serie, liderul CSM Constanța obținând calificarea în faza următoare de pe locul locul 1. Cu o etapă înainte de final, clasamentul din grupă este: 1. CSM Constanța - 9p, 2. Sporting CP - 6p, 3. Tatabanya - 4p, 4. Chrobry Glogow - 1p.     
 
Partida Sporting CP – CSM Constanța, care e ultima susținută de echipa de pe litoral în acest an, se joacă de la ora 21.45 și e transmisă în direct de Digi Sport 4.   
 

Vom da din nou tot ce e mai bun pe teren. Pentru cei care au luptat alături de noi, pentru cei care ne-au susținut necondiționat, pentru un oraș întreg!, este mesajul CSM Constanța.

Actuala fază a EHF European League se va încheia și, indiferent de rezultatul din această seară, CSM Constanța va încheia anul 2023 pe prima poziție a grupei.
Pentru opt jucători nu va fi însă vacanță, ei plecând la loturile naționale imediat dupa meciul din Portualia. Astfel, Gabriel Ilie, Andrei Drăgan, Vlad Caba, Dani Vasile și Ionuț Nistor se vor alătura naționalei României care va disputa o serie de meciuri de pregătire având Trofeul Carpați în calendar și apoi debutul la Campionatul European, Gaston Mourino va merge la naționala Argentinei, unde va disputa meciuri de pregătire cu Polonia și tări din Europa, urmând să participe apoi la Jocurile Panamericane, Mikalai Aliokhin se va prezenta la naționala Belarusului și Irakli Chikovani la naționala Georgiei.
 
Formația de la malul mării a efectuat primul antrenament ușor la sosirea în Lisabona, în sala de antrenamente a celor de la Sporting CP.
 
Într-o formulă mai restrânsă ca în meciurile precedente, în această deplasare CSM Constanța nu se va putea baza pe Dani Vasile, care e în refacere după accidentarea din meciul cu HC Buzău, pe Irakli Chikovani și în continuare va lipsi Călin Căbuț.

CSM Constanța joacă astăzi așadar având asigurată deja calificarea de pe primul loc în Main Round-ul competiției!
 
Duelul cu Sporting Lisabona, de asemenea calificată, va fi însă unul al orgoliilor, cele două echipe fiind adversare și în urmă cu trei ani, când lusitanii au blocat drumul Constanței spre grupele European League.
 

Pe 29 septembrie 2020, tot în Pavilhao Joao Rocha, băieții noștri pierdeau la limită, 21-22 (12-10), confruntarea din manșa secundă a turului 2 preliminar, după un meci nedecis la Constanța, 27-27!
 
George Buricea a fost atunci pe teren și a marcat 3 goluri, în timp ce Nikolic și Komogorov reușeau fiecare câte 4 goluri.

 
Au mai jucat în acel meci Nistor 2, Ilie 2, Chikovani 1, Vasile, Andrei și Susanu. Sporting a schimbat aproape toată echipa față de dubla din 2020, dar duelurile cu Constanța au rămas la fel de echilibrate.
 
Pe 24 cctombrie 2023, la Sala Sporturilor „Simona Amânar“, CSM Constanța a câștigat cu 29-28, făcând un pas decisiv spre câștigarea Grupei H și calificarea în premieră între primele 16 echipe ale EHF European League.
 
Indiferent de rezultatul din această seară, aventura europeană a CSM Constanța continuă!

În video, declarațiile lui Gabriel Ilie, Vlad Rusu și Andrei Drăgan înaintea meciului cu Sporting CP Lisabona.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța Handbal)

Cirește și:


Handbal. CSM Constanța
George Buricea - „Așteptăm două echipe de Liga Campionilor, cu bugete astronomice, să le facem viața amară“



Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Volei Duelul CSM Constanța - SCM U Craiova se va decide în meciul trei (GALERIE FOTO)

28 Apr 2024 250

Handbal CSM Constanța este vicecampioana României! (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 669

Volei Al doilea succes cu FC Argeș și CSM Constanța s-a clasat pe locul nouă în Divizia A1 (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 601

Rugby CSM Constanța, victorie cu punct bonus la Bârlad. Eduard Chifor, omul meciului (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 476

UPDATE. CSM Constanța Ștefan Orza, aur și bronz la Campionatul Mondial de Kempo

27 Apr 2024 489

CSM Constanța Voleibalistele au câștigat primul meci din seria cu FC Argeș (GALERIE FOTO + VIDEO)

27 Apr 2024 530

Calendar săptămânal CSM Constanța Meciuri importante în Sala Sporturilor „Simona Amânar“! Intrarea este liberă

26 Apr 2024 415

Baschet CSM Constanța a cedat dramatic în primul meci cu BC CSU Sibiu

25 Apr 2024 588

CSM Constanța, campioana României! Andrei Talpeș - „Este un moment istoric. Constanța merită să fie în top“ (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 589

Ședință CLM Constanța CSM Constanța și-a schimbat sediul. Unde este situat (DOCUMENT)

25 Apr 2024 465

CSM Constanța a câștigat titlul național la baschet feminin Mesajul primarului Vergil Chițac – „Felicitări tuturor celor care au pus umărul la creșterea performanței sportului constănțean.” (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 454

Tenis de masă Sportiva de la CSM Constanța, Elena Zaharia s-a oprit în optimile de finală ale turneului WTT Feeder Havirov, din Cehia (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 333

Gimnastică Sabrina Maneca Voinea și Andreea Preda, legitimate la CSM Constanța, au fost selecționate în lotul național pentru Campionatul European feminin de gimnastică artistică de la Rimini

24 Apr 2024 445

Ce performanță! După Cupa României, baschetbalistele de la CSM Constanța au câștigat și Liga Națională! Sunt campioanele României! (GALERIE FOTO + VIDEO)

23 Apr 2024 743

Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ancuța, de la Mangalia! Totul s-ar putea decide azi la CSM!

23 Apr 2024 577