Neînvinși Farul Constanța, pe primul loc în Superligă. Intră „marinarii“ în lupta pentru titlu? Ce a răspuns Gică Hagi (GALERIE FOTO)


 

 
  • În șapte etape, Farul a acumulat 15 puncte, având patru victorii și trei egaluri, golaveraj 10-4.
  • În Superligă, în afară de Farul, doar o echipă mai e neînvinsă, FC Hermannstadt.
  • Echipa de pe litoral are cel mai bun atac din campionat și, alături de Rapid și Petrolul - și cea mai bună apărare. 
 
Farul Constanța merge foarte bine în acest start de campionat, iar, după șapte etape, „marinarii“ se află pe locul întâi în clasament, neînvinși! În ultimul meci, elevii lui Gică Hagi au câștigat în deplasare contra campioanei CFR Cluj, scor 3-1, iar în partida următoare vor juca pe teren propriu contra vicecampioanei FCSB!
 
În șapte etape, Farul a acumulat 15 puncte, având patru victorii și trei egaluri, golaveraj 10-4. „Marinarii“ sunt la egalitate de puncte cu ocupanta poziției secunde, Rapid București, în fața căreia au avantajul golaverajului, +6 față de +4 (8-4). În Superligă, în afară de Farul, doar o echipă mai este neînvinsă, FC Hermannstadt. Echipa de pe litoral are cel mai bun atac din campionat și, alături de Rapid și Petrolul - și cea mai bună apărare. 
 
Ultimele cuvinte din vestiar
 
Cifre care vorbesc despre perioada fastă pe care o traversează Farul, „marinarii“ trecând cu brio și peste partida cu CFR Cluj. „Ultimele cuvinte pe care li le-am spus băieților în vestiar, înainte să înceapă meciul, au fost: «Înainte eram nașul CFR-ului, dar, în ultima perioadă, n-am mai câștigat contra lor, așa că e momentul să începem să o facem din nou». Mă bucur foarte mult că am învins. Succesul în fața unei campioane, și în deplasare, îți dă o încredere foarte mare. Ușor-ușor, mental echipa crește și arată bine. Ca și în meciul precedent, am fost conduși cu 1-0, dar am revenit și am terminat meciul foarte bine. Felicitări tuturor jucătorilor, în special lui Louis Munteanu, lui Sîrbu, care a jucat pentru prima dată fundaș dreapta, titular, e născut 2003. Văd că după pauză am băgat jucători eligibili și am mers mai bine. Sunt fericit“, a declarat Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului.
 
„A contat și aceasta“
 
Acesta a subliniat că echipa de pe litoral a jucat foarte bine, dar a contat și faptul că CFR nu l-a avut pe bancă pe antrenorul principal Dan Petrescu, suspendat, ca și faptul că echipa gazdă a folosit alți jucători față de meciul din Conference League. „A contat 100% și că Dan Petrescu nu a stat pe bancă, plus că au evoluat jucătorii folosiți mai puțin până acum, nu au fost titularii. E clar că toate echipele din cupele europene au făcut un efort enorm, să ajungi în grupe e fantastic. Deci probabil că au influențat și aceste lucruri, dar și noi am arătat ca o echipă bună, puternică. Ne-am luptat cu ei. Am arătat că avem și noi gabarit, fizic, am stat bine la jocul aerian. Am început mai prost, dar apoi am reglat lucrurile“, a menționat Hagi. De la Farul nu au făcut deplasarea la Cluj-Napoca Vlad Morar, Gabriel Torje și Romario Benzar, că nu erau 100% refăcuți în urma unor probleme medicale.
 

„Are calitate extraordinară de nouar“
 
În meciul cu CFR pentru Farul au marcat, pentru 1-1, Alexi Pitu (aflat la primul gol în prima ligă) și Louis Munteanu, vârful de 20 de ani (intrat pe teren la pauză) punctând de două ori, în minutele 63 și 88. Louis a fost declarat cel mai bun jucător de pe teren. „Louis Munteanu are calitate extraordinară de nouar, joacă foarte bine cu ambele picioare, are golul, simte poarta. Este total schimbat în bine de la Fiorentina. Arată foarte bine. Ușor-ușor, îi dăm timp și spațiu, pentru că nu a jucat în ultima perioadă. E la fel ca Ianis când a venit de la Fiorentina. Îi mulțumesc clubului italian, jucătorii au venit schimbați total“, a spus Gică Hagi.

 
„Denis mai poate juca cinci ani ușor“
 
„Regele“ l-a remarcat și pe Denis Alibec, titular din nou la Farul și cu 80 de minute de joc la Cluj-Napoca. „Denis are experiență, e printre cei mai buni din România. Cred că oricine și-l dorește, am avut noi șansă să-l luăm. Am prins momentul care trebuie. El a venit, a fost convins, am vorbit, avem un raport extraordinar. În afară de talent, avem și jucători cu multe meciuri în prima ligă. Avem un lot foarte bun, care poate deveni excelent. Le-am zis jucătorilor să aibă grijă de alimentație și somn, să aibă putere să se antreneze. Trebuie să aibă grijă de aceste lucruri. Cu toții am greșit și mai facem greșeli. Denis a ajuns la o vârstă, dar cred că mai poate juca cinci ani ușor, dacă are grijă de el, pentru că e chiar dotat, atât tehnic, cât și fizic. Are forță, putere. Știe fotbal și ar fi păcat să nu facă ce îi place, ceea ce a făcut de mic. Și să-l facă bine, nu să se joace, cum s-a jucat până acum“, a punctat Hagi. 
 
Rezultatele aduc încredere și convingere     
 
Întrebat, la conferința de presă de după meciul cu CFR Cluj, dacă, prin prisma evoluției de până acum din campionat, a poziției din clasament și a mentalității învingătoare, Farul intră în lupta pentru titlu, Gică Hagi a răspuns: „Ne uităm la meciul următor, pentru noi e important să câștigăm cu FCSB. Trebuie să facem o strategie să învingem. Iar apoi să mergem la Craiova să luptăm și acolo, încercând să luăm cât putem, maximum. Obiectivul nostru e ca, după cele trei meciuri, să rămânem acolo sus. Important e că echipa produce rezultate, iar acestea aduc încredere și convingere. Cum zic eu, convingere, credință și curaj“. Farul joacă la Ovidiu cu FCSB (locul 13, cu 7 puncte) miercuri, 31 august, de la ora 22.00, iar luni, 5 septembrie, „marinarii“ întâlnesc în deplasare Universitatea Craiova, de la ora 21.30. Farul a anunțat că, pentru meciul cu FCSB, biletele de acces la partidă au fost epuizate, astfel că întâlnirea se va disputa cu casa închisă.      
 
„Acum suntem Farul cu toții“ 
 
„Când vă vom vedea cu Farul în cupele europene?“, a mai fost întrebat Hagi după meciul cu CFR Cluj. „Asta aștept și eu. Vom vedea, e mult de muncă. Am plecat la drum împreună într-un proiect la Constanța, acum suntem Farul cu toții. E echipa Constanței, a Dobrogei și sperăm că, la un moment dat, prin definiție și prin mentalitatea noastră - toți conducătorii, antrenorii și antrenorii sunt foști mari sportivi - să facem o echipă frumoasă, care să câștige“, a fost răspunsul.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța        
 
Citește și:
 
Farul Constanța a dat lovitura în Gruia! Victorie pe terenul campioanei CFR Cluj, într-un meci cu patru goluri

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CS Farul Constanța Halterofilii au urcat pe podium la Naționalele de juniori 2 (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 313

Superliga 2023/2024 Farul Constanța – Rapid 3 – 1. „Marinarii” urcă pe locul 2. Două goluri în două minute au decis soarta partidei (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Apr 2024 987

Constanța. Asociaţia Fotbal Club Unirea a intrat în faliment! Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, s-a opus (MINUTĂ)

24 Apr 2024 627

Au trecut 23 de ani de la meciul de retragere al lui Gheorghe Hagi (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 409

Noul stadion de la Constanța Gheorghe Hagi - „Nu cred că îmi va purta numele“. Ce variantă ar fi cea potrivită (VIDEO)

23 Apr 2024 2923

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Rapid Hagi - „Sperăm să prindem iar o zi bună și, cu ajutorul publicului, să câștigăm“ (VIDEO)

23 Apr 2024 1738

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 646

Farul Constanța luptă pentru locul doi Dina Grameni - „Am demonstrat că suntem o echipă foarte bună, care merită să fie pe podium“ (VIDEO)

22 Apr 2024 1334

Farul Constanța Fotbalistele, pe drumul către titlul de campioană. Victorie în deplasare cu Poli Timișoara

21 Apr 2024 836

Farul Constanța Louis Munteanu și Ionuț Cojocaru, gemenii golului. „Se înțeleg foarte bine, sunt fericiți că joacă împreună“ (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 913

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 26-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO - VIDEO

21 Apr 2024 779

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1480

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 CFR Cluj a deraiat la Ovidiu! Farul Constanța a învins cu 5-1 și urcă pe locul doi în play-off! (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1142

Farul Constanța Revelația Ionuț Cojocaru - „Peste cinci ani, mi-aș dori să fiu la AC Milan și să joc cu România la un turneu final“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 970

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 688