Nu este român Cine „dirijează” în sportul constănţean

Echipele de volei ale Constanţei din Divizia A1 încep astăzi evoluţiile din prima fază a play-off-ului. Graţie clasării din sezonul regulat, atât CVM Tomis, cât şi CSV 2004 Tomis susţin primul meci pe teren propriu, iar dacă va fi nevoie, a treia confruntare se va disputa tot pe litoral.

În competiţia masculină, CVM Tomis Constanţa, care a încheiat campionatul pe primul loc, cu 52 de puncte (cu 12 mai mult decât a doua clasată), se duelează cu CSM Agronomia Bucureşti (locul opt, cu 26 de puncte). Sistemul este cel mai bun din trei meciuri. Prima confruntare are loc astăzi, de la ora 17.00, în Sala Sporturilor din Constanţa, al doilea meci se va juca în capitală, pe 13 martie, iar dacă va fi nevoie, se va susţine şi o a treia confruntare, pe 17 martie, la Constanţa. 
CVM Tomis este în mare formă, deţinând clar prima şansă în faţa echipei bucureştene. Constănţenii au defilat în returul Divizia A1, în care au câştigat toate cele zece meciuri susţinute. „Cel puţin prin prisma rezultatelor, ne putem mândri cu tot ce s-a întâmplat în retur. Dar nu numai rezultatele sunt cele care ne dau încredere, ci şi modul de abordare a partidelor, felul în care se înţeleg jucătorii în teren şi dorinţa lor de victorie. Pe lângă acestea, un rol deosebit l-a avut şi antrenorul bulgar Martin Stoev, dirijorul de pe margine. Ca şi într-o orchestră simfonică, în care sunt atâtea instrumente diferite, rolul principal îl are dirijorul. Stoev a armonizat prestaţia jucătorilor, nişte meseriaşi, nişte artişti ai fiecărui post din echipă”, a declarat Serhan Cadâr, directorul executiv al CVM Tomis Constanţa.
În sezonul regulat, adversarele de astăzi şi-au împărţit victoriile. CSM a câştigat la Bucureşti, cu 3-2 (în tur), iar Tomis s-a impus în propriul fief cu 3-1. Deci nu a fost un galop de sănătate pentru constănţeni, care au întâmpinat ceva greutăţi contra lui CSM. Serhan Cadâr spune însă că în play-off nu se va mai întâmpla aşa ceva. „Într-adevăr, CSM Bucureşti ne-a creat probleme în acest campionat. Dar acestea au venit şi pe fondul unei lipse de concentrare din partea jucătorilor noştri. În momentul de faţă, consider că echipa este la un nivel deosebit de maturitate, astfel că CSM nu va reuşi să ne mai încurce. Avem şansa să terminăm această fază a competiţiei în două jocuri”, a arătat directorul executiv al clubului constănţean.

Remat - cea mai periculoasă, Craiova stă la pândă

În prima fază din play-off se mai joacă partidele: SCM U Craiova (locul 2) - VCM LPS Piatra Neamţ (7), Remat Zalău (3) - Dinamo (6) şi Unirea Dej (4) - Ştiinţa Explorări Baia Mare (5). „Am avut un parcurs foarte bun în retur, însă e prea devreme să spunem că suntem deja campioni. E adevărat, avem un mare atu, dar trebuie să concretizăm aceste şanse şi pe teren. Consider că cel mai periculos adversar al nostru în calea obţinerii trofeului este Remat Zalău, chiar dacă a încheiat sezonul regulat pe poziţia a treia. Să nu uităm că este o echipă cu jucători experimentaţi, care pot oricând să întoarcă un rezultat. Alături de Remat stă la pândă şi SCM U Craiova, care atinge în acest an una dintre cele mai bune performanţe ale ei. Dar ambele echipe pot fi luate în considerare în lupta pentru titlu numai dacă CVM nu va juca la adevărata ei valoare”, a apreciat Serhan Cadâr.

CSV 2004 Tomis a uscat-o pe VC Unic Piatra Neamţ

În Divizia A1 de volei feminin, vicelidera sezonului regulat, CSV 2004 Tomis Constanţa (46 de puncte în 20 de meciuri), o are ca adversară în primul tur din play-off pe VC Unic Piatra Neamţ (locul şapte, cu 27 de puncte). Primul meci se joacă astăzi, la Constanţa, de la ora 20.00. Urmează confruntarea de la Piatra Neamţ, pe 13 martie, de la ora 18.00, iar în caz că e nevoie de a treia întâlnire, aceasta va avea loc pe 17 martie, la Constanţa. În campionat, CSV 2004 Tomis a câştigat lejer, cu 3-0, ambele confruntări cu echipa VC Unic, astfel că porneşte mare favorită şi în play-off. Celelalte trei confruntări din această fază a întrecerii sunt: Dinamo (locul 1) - CSM Lugoj (8), Ştiinţa Bacău (3) - CSU Medicina Tg. Mureş (6) şi CSM Bucureşti (4) - CS Volei Alba Blaj (5).

Sursa foto: Facebook

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO+TEXT Ședință CLM Constanța. Aleșii locali au aprobat vânzarea mai multor terenuri și documentații tehnico-economice pentru viitoare investiții (DOCUMENTE+VIDEO)

26 Apr 2024 688

Ședința CLM Constanța Aprobarea PUZ-ului pentru teritoriul delimitat de bd. Alexandru Lăpuşneanu, str. Farului și str. Salcâmilor. pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Apr 2024 493

Ședință CLM Constanța Prelungirea valabilităţii planului urbanistic de detaliu, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

24 Apr 2024 431

Noi proiecte incluse pe ordinea de zi a ședinței Consiliul Local! Printre acestea, stabilirea preţului energiei termice și subvenția acordată populației după data de 1 aprilie 2024

24 Apr 2024 330

Cum să te relaxezi și să-ți încarci bateriile online după o zi lungă la muncă

24 Apr 2024 349

Aplicațiile Temu și Shein - metoda prin care păcălesc utilizatorii. ANPC atenționează

23 Apr 2024 725

Ședință CLM Constanța Mai multe terenuri din Constanța, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

23 Apr 2024 461

Ședință CLM Constanța Situația unor terenuri din municipiul Constanța, în atenția consilierilor locali. Unde sunt situate(DOCUMENT)

23 Apr 2024 411

Ședință CLM Constanța Organizarea şi funcţionarea aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanţa, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

23 Apr 2024 393

Ședință CL Consilierii locali analizează casarea și valorificarea unor mijloace fixe ce aparțin municipiului Constanța (DOCUMENT)

22 Apr 2024 481

Ședință Consiliu Local Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea sistării stării de indiviziune cu sultă asupra unui imobil teren de pe strada Avram Iancu (DOCUMENT)

22 Apr 2024 478

Ședință CL Chițac cere revocarea dreptului de administrare al Administrației Fondului Imobiliar SRL asupra pistei de roleri și skateri din Parcul Tăbăcărie (DOCUMENT)

22 Apr 2024 524

Un imobil din zona Complex Perla din Mamaia va trece în domeniul public al municipiului Constanța? Consilierii locali decid în ședința de CL (DOCUMENT)

22 Apr 2024 517

Consiliul Local Constanța votează PUZ-ul pentru construirea parcării supraetajate de la Casa de Cultură (DOCUMENT)

22 Apr 2024 723

Ședință CLM Constanța Protocol pentru organizarea Festivalului Naţional de Muzică Uşoară „Mamaia” şi a Festivalului Naţional al Cantecului şi Dansului Popular „Mamaia”

22 Apr 2024 365