Proiectul „Rugby, valori pentru viaţă” ACS Rugby Team Constanţa a organizat „Cupa Toamnei“ (galerie foto)

ACS Rugby Team Constanţa a organizat sâmbătă, pe stadionul „Mihai Naca” din Constanţa, etapa întâi a Cupei Toamnei la mini-rugby. Competiţia se desfăşoară în cadrul proiectului „Rugby, valori pentru viaţă” (finanţat de Consiliul Judeţean Constanţa şi rezervat copiilor de 10, 12 şi 14 ani).
 
La această rundă, au participat peste 220 de copii, cu vârste cuprinse între 9 şi 14 ani din Constanţa (antrenori, Nicolae Mocanu şi Claudiu Trandafir), Ovidiu (antrenor, Radu Dan), Mangalia (antrenor, Marian Tudorică), Castelu (prof. Edvin Gemambet), Săcele și Corbu (antrenor, Ştefan Tucă), Năvodari (antrenor, Cătălin Buruiană), Ghindăreşti (antrenor, Adrian Țacu), Murfatlar (antrenor, Petrică Vlăsceanu), Cumpăna (prof. Nicolae Dinculescu), Mihail Kogălniceanu (antrenor, Cornel Vasile) şi Medgidia (antrenor, Florentin Otcuparu).

Meciurile au fost atractive

La Under-10, competiţia a fost câştigată de echipa din Cumpăna, scor 15-5 în finala cu Ghindăreşti. Au urmat selecţionata Năvodari - Săcele - Corbu şi selecţionata formată din copii din Medgidia si Castelu. Întrecerea de la U-12 i-a revenit echipei din Murfatlar, care a dispus în finală, scor 20-10, de selecţionata Năvodari – Săcele - Corbu. Pe locul trei s-a clasat echipa formată din copii din Medgidia şi Castelu, urmată de selecţionata Mangalia-Cumpăna. În competiţia de la U-14, câştig de cauză a avut echipa din Mihail Kogălniceanu, scor 25-10 în finala cu selecţionata Constanţa - Năvodari - Săcele - Corbu. Poziţia a treia i-a revenit selecţionatei Medgidia - Castelu, urmată de formaţia Mangalia - Cumpăna.

Echipament complet şi pentru sportivii din zona Ovidiu

Echipele din Ovidiu şi Ghindăreşti au dat „sarea şi piperul” competiţiei, venind şi cu grupe formate din copii de 5-7 ani, la S Rugby, care au încântat spectatorii prezenţi, prin energia şi dorinţa de a câştiga. În prezenţa preşedintelui ACS Rugby Team Constanţa, fostul internaţional Florian Constantin, şi a fostului jucător de rugby Gheorghe Dumitru, sportivii din Zona Ovidiu au primit noul set complet de joc (format din tricou, șort și jambiere). La finalul competiţiei, toți jucătorii au primit răcoritoare şi dulciuri. Totodată, cu prilejul aceluiaşi eveniment, a avut loc întâlnirea cu părinții copiilor selecționatelor U-14 şi U-15, pentru pregătirea sezonului 2016 - 2017, la care au participat Florian Constantin, Nicolae Mocanu şi Claudiu Trandafir.

Obiectivele proiectului

„Cupa Toamnei“ este parte componentă a proiectului „Rugby, valori pentru viaţă“, care se desfăşoară în perioada mai - decembrie şi are ca scop alcătuirea selecţionatelor U-10, U-12 şi U-14, dar şi a echipelor de club din judeţul Constanţa. Obiectivele acestui proiect sunt următoarele: creșterea nivelului de educaţie, de socializare şi a stării de sănătate a copiilor, a elevilor, prin practicarea jocului de rugby; promovarea locală a rugby-ului în cadrul şcolilor, al familiilor şi al mass-mediei; crearea unei imagini pozitive pentru rugby, ca fiind un sport de fair-play, deși promovează contactul fizic în joc; promovarea unor calități esențiale ale acestei discipline sportive ca: tenacitate, angajament fizic și spirit de organizare; selecţionarea şi pregătirea elevilor cu calităţi deosebite pentru jocul de rugby în vederea accederii în loturile naţionale.
 
„În judeţul Constanţa, avem constituite şapte zone în care selecţia şi pregătirea copiilor sunt conduse de antrenori coordonatori, câte unul pentru fiecare regiune“, a declarat Florian Constantin.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

La Constanţa, o nouă etapă a „Cupei Toamnei“ Selecţionata ACS Rugby Team Constanţa, victorie importantă la Bucureşti (galerie foto)

22 Nov 2016 2052

Acţiunile ACS Rugby Team Constanţa Peste 250 de copii s-au întrecut la etapa a cincea a „Cupei Toamnei” (galerie foto)

14 Nov 2016 1799

ACS Rugby Team Constanţa şi proiectul „Rugby, valori pentru viaţă“ 200 de copii au participat la o nouă etapă a Cupei Toamnei (galerie foto)

26 Oct 2016 1762

ACS Rugby Team Constanţa şi programul „Rugby, valori pentru viaţă” „Cupa Toamnei“ şi-a derulat o nouă etapă (galerie foto)

17 Oct 2016 1872

O nouă acţiune a ACS Rugby Team Constanţa în proiectul „Rugby, valori pentru viaţă” (galerie foto)

16 Oct 2016 1392

ACS Rugby Team Constanţa şi proiectul „Rugby, valori pentru viaţă” Micii rugbyşti, plini de avânt la „Cupa Toamnei“ (galerie foto)

27 Sep 2016 1688

„Rugby, valori pentru viaţă“ Şi rugbyştii din Mangalia au primit echipament sportiv de la ACS Rugby Team Constanţa (Galerie Foto)

06 Sep 2016 1699

ACS Rugby Team Constanţa le-a oferit echipament sportiv şi rugbyștilor de la Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu“ din Cumpăna (galerie foto)

02 Sep 2016 2177

Micii rugbyşti din Mihail Kogălniceanu au primit de la ACS Rugby Team Constanţa noul echipament de joc (galerie foto)

29 Aug 2016 2131

„Rugby, valori pentru viaţă” ACS Rugby Team Constanţa le-a oferit echipament sportiv copiilor din Medgidia şi Castelu (galerie foto)

17 Aug 2016 3139

Proiectul „Rugby, valori pentru viaţă“ ACS Rugby Team Constanţa le-a oferit echipament sportiv şi copiilor din Murfatlar (galerie foto)

08 Aug 2016 2270

O nouă acţiune în proiectul „Rugby, valori pentru viaţă” ACS Rugby Team Constanţa, antrenament pentru turneul de la Săcele (galerie foto)

01 Aug 2016 2183

ACS Rugby Team Constanţa şi programul “Rugby, valori pentru viaţă” Se definitivează selecţionata U-14 care va juca la Săcele

29 Jul 2016 2513

Proiectul „Rugby, valori pentru viaţă“ ACS Rugby Team Constanţa cutreieră întreg judeţul cu Turneul Litoral

28 Jul 2016 1961

A început „Turneul Litoral“ ACS Rugby Team Constanţa oferă echipament sportiv în proiectul „Rugby, valori pentru viaţă“ (galerie foto)

11 Jul 2016 2028