Scrimă în curtea CS Farul Constanța, în cadrul proiectului național „Hercules“. „De aici vor pleca noii campioni“ (GALERIE FOTO)


 
  • În acest proiect, copiii deprind tainele mai multor discipline sportive.
 
Pe plan național este în derulare în această perioadă proiectul „Hercules“, desfășurat în premieră de Ministerul Sportului, prin care elevi cu vârste între 6 şi 14 ani primesc cursuri gratuite de iniţiere în diferite discipline sportive.
 
Pe litoral, unul dintre sporturile prezentate este scrima, iar 40 de copii însoțiți de părinți au fost oaspeții CS Farul Constanța, unde, în curtea clubului, sportivi consacrați ai grupării, sub îndrumarea antrenorului Mihaela Ion, au oferit o demonstrație. „De aici vor pleca noii campioni ai Clubului Sportiv Farul! Suntem bucuroși că suntem parte a acestui proiect și parteneri de nădejde ai sportului românesc!“, a fost mesajul CS Farul.
 
În proiectul „Hercules“, copiii deprind (în acest prim modul - până pe 19 august) tainele mai multor discipline sportive: rugby, scrimă, atletism, natație, baschet, gimastică aerobică, artistică și ritmică, tir cu arcul, karate, badminton, tenis de masă, handbal, arte marțiale, orientare, ciclism, triatlon, dans sportiv, kaiac-canoe, volei, tenis de câmp, hochei pe gheață, judo, patinaj role, lupte, fotbal și minifotbal, baseball, taekwon-do ITF și șah.
 
„Pentru această primă ediție a proiectului, care va fi dezvoltat și permanentizat pe durata vacanțelor școlare, 32 de direcții județene, precum și Direcția pentru Sport a Municipiului București, sunt implicate cu toate resursele pe care le dețin, în dorința de a deprinde copiii cu practicarea sportului. Cursurile de inițiere vor fi susținute de peste 160 de antrenori cu bogată experiență de la nivel local, în patru serii de câte o săptămână, copiii având posibilitatea de a încerca astfel mai multe sporturi. Proiectul se bazează și pe o serie de colaborări instituționale la nivel local, încheiate între direcțiile județene de sport și diferite structuri care vor susține buna desfășurare a cursurilor și pregătirii, în condițiile unei depline siguranțe. Lista disciplinelor sportive în care vor fi inițiați copiii diferă de la județ la județ, în raport cu resursele umane și facilitățile sportive existente la nivel local. Organizatorii își propun ca un procent semnificativ dintre copiii care se vor înscrie și vor participa la cursurile de inițiere să continue practicarea disciplinelor sportive descoperite și să se îndrepte și către performanță, legitimându-se în cadrul cluburilor de profil de la nivel local“, se arată într-un comunicat al Ministerului Sportului.
 
Alături de București, județele care derulează în această vară proiectul sunt: Arad, Arges, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Timiș, Tulcea, Valcea, Vaslui și Vrancea.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: csfarul.ro
 
Citește și:
 
CSS1 Constanța
Scrimerul Mihai Ghencea, cadetul cel mai bine clasat la Naționalele seniorilor. Va participa la Tirrenia Olympic Experience (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța, vizită la Școala Gimnazială nr. 17 „Ion Minulescu“, în proiectul „Învățăm să fim campioni“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

06 Oct 2022 926

Juniorii Farului Constanța, victorie și egal cu FCSB. Echipa Under-17, egalată pe final (GALERIE FOTO + VIDEO)

06 Oct 2022 551

Interviu online cu David Ciolpan, campion național la atletism Tema este - Săritura „de aur“. Pas cu pas către prima treaptă a podiumului

06 Oct 2022 654

Gimnaste constănțene, medaliate la Naționale și la RomGym Trophy (GALERIE FOTO + DOCUMENTE)

06 Oct 2022 605

Tinerii Farului Constanța și lupta din Superligă Luca Banu - „Evoluțiile la echipa mare vor fi un bonus, prin care voi arăta ce pot“

06 Oct 2022 783

Fotbalul județului Constanța Etapa a noua a Ligii a 4-a. Rezultate și clasamente

05 Oct 2022 1081

Farul Constanța Portarul Marian Aioani, joc psihologic la penalty-ul din meciul cu UTA. Atacantul a ratat (GALERIE FOTO)

05 Oct 2022 1216

Scrimă Sportivi de pe litoral, pe podium la Cupa României (GALERIE FOTO)

04 Oct 2022 513

Luca Banu. Debut în Superligă la 17 ani, neconvocat la Națională! Hagi - „Dacă nu iei căpitanii, pe cine să iei atunci?“

04 Oct 2022 1923

Oferit de Denis Alibec Tricou de la Națională, cu semnăturile tricolorilor, scos la licitație pentru ajutorarea lui Iulian Voinea

03 Oct 2022 784

Farul Constanța Luca Banu, debut în Superligă, la 17 ani. „Un Neluțu Sabău în miniatură“

03 Oct 2022 715

Câte trei medalii de aur la Naționale pentru Darius Tătaru, Ionuț Tucă și Albert Mărgăritescu. Halterofilii și-au măsurat forțele la Ovidiu (GALERIE FOTO + VIDEO)

03 Oct 2022 739

Sondaj de opinie 75% dintre respondenți cred că fotbalistele de la Farul Constanța vor juca din sezonul viitor în Liga 1

03 Oct 2022 1140

În inferioritate numerică, Farul Constanța învinge UTA. „Marinarii“, în continuare pe locul întâi în Superligă (GALERIE FOTO)

02 Oct 2022 664

Creditorii Rugby Club Județean Farul Constanța, convocaţi în Adunare! Iată ce se va discuta

02 Oct 2022 574