Sportivii de la Power Gym Constanța, medaliați la Campionatul Balcanic, la Speed Fit. România, campioană balcanică! (GALERIE FOTO)


 
  • România a dominat competiția la Speed Fit, toate locurile de pe podium, atât la simplu (masculin și feminin), cât și la perechi mixte fiind ocupate de tricolori.
 
Campionatul Balcanic de Culturism și Speed Fit (noua denumire a Fitness Challenge), de la Skopje (Macedonia de Nord), i-a adus României titlul suprem, cel de campioană balcanică pe echipe, în urma cuceririi a 43 de medalii (16 de aur, 13 de argint și 14 de bronz).
 
„Tocmai am trecut cu brio de prima competiție internațională. Din zece țări participante la Campionatul Balcanic, sportivii noștri au fost cei mai buni. Lotul național al României a dovedit că 2023 va fi anul nostru. Felicitări tuturor participanților“, a fost mesajul lui Gabriel Toncean, președintele Federației Române de Culturism și Fitness.
 
La zestrea de medalii a României au contribuit (la Speed Fit - Silver Level) și sportivii de la ACS Power Gym Constanța, club sportiv al cărei președinte, Dan Pandelea, este antrenorul coordonator al lotului național de Speed Fit. Astfel, Elena Novac a devenit vicecampioană balcanică la individual și la perechi mixte, alături de Cosmin Mărcuță. Acesta a cucerit și o medalie de bronz, la individual. Camelia Ștefan, și ea de la Power Gym, a urcat pe treapta a treia a podiumului la individual, dar și la perechi, alături de Andrei Apetrei, de la Știința Miroslava. Tricolorii au cucerit și trei medalii de aur, prin Lucian Popa (CSM Iași), Oana Vasilescu (Retro Gym Tg. Mureș) - la individual și prin cei doi la perechi, dar și o medalie de argint, grație lui Andrei Apetrei, la individual.  
 
România a dominat competiția la Speed Fit, toate locurile de pe podium, atât la simplu (masculin și feminin), cât și la perechi mixte fiind ocupate de tricolori, care s-au clasat și pe locurile 4 (la perechi mixte și la individual masculin), și pe locurile 4 și 5 la individual feminin.
 
Începând din 2023, Fitness Challenge a devenit Speed Fit, competițiile oficiale desfășurându-se sub această titulatură. După cum se arată în Regulamentul Federației Române de Culturism și Fitness, IFBB Fitness Challenge / Speed Fit constă într-un circuit cu exerciții de forță în șase stații, în care sportivii încearcă să execute numărul maxim de repetări într-un interval de două minute. „Sunt stabilite categorii, iar sportivii concurează între ei demonstrând performanța fizică maximă. Competiția este dedicată sportivilor care prioritizează performanța musculară în detrimentul competiției bazate exclusiv pe mușchi și lipsa grăsimii corporale. La individual, cupluri și pe echipe, competițiile se pot desfășura în circuitele Gold și Silver, în funcție de disciplinele deschise de organizator“, menționează sursa citată.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Federația Română de Culturism și Fitness)

 
Citește și:
 
Elena Novac, locul 1 mondial la Fitness Challenge în 2022
După titlul de campioană europeană la individual, îl vrea și pe cel similar mondial

 
Reprezentanți ai Constanței, printre laureații Galei sportivii anului 2022 a Federației Române de Culturism și Fitness (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ACS Power Gym Constanța Campioana Elena Novac, medalii la President Cup 2024, în Georgia. „O experiență frumoasă“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

09 Apr 2024 839

ACS Power Gym Constanța Elena Novac, numărul 1 în clasamentul mondial IFBB la Speed Fit și pe 2023! (GALERIE FOTO)

24 Jan 2024 1318

Constanța. La 73 de ani, culturistul Vasile Șerban a obținut performanța carierei! „Atâta timp cât corpul îmi cere sau îmi dă voie, voi continua“ (GALERIE FOTO)

21 Nov 2023 2907

Constanța, pe podium și la Cupa Mondială de Speed Fit. Elena Novac, de la Power Gym, cinci medalii de aur și două de argint (GALERIE FOTO)

08 Nov 2023 1176

Culturism Constanța La 73 de ani, Vasile Șerban - bronz la Mondiale. George Moise - campion mondial! (GALERIE FOTO)

03 Nov 2023 2475

Fitness Challenge Sportivii Power Gym Constanța, medaliați la Mondiale. „Două zile încărcate de adrenalină și efort extrem“ (GALERIE FOTO)

31 Oct 2023 1235

Constanța. Celebrul culturist Vasile Șerban În curând, va împlini 73 de ani și a cucerit al 19-lea titlu de campion național! (GALERIE FOTO)

11 Sep 2023 4292

Speed Fit Sportivii de la ACS Power Gym Constanța, peste 20 de medalii la Campionatul European (GALERIE FOTO)

11 May 2023 1603

Reprezentanți ai Constanței, printre laureații Galei sportivii anului 2022 a Federației Române de Culturism și Fitness (GALERIE FOTO)

06 Apr 2023 1770

Elena Novac, locul 1 mondial la Fitness Challenge în 2022 După titlul de campioană europeană la individual, îl vrea și pe cel similar mondial

10 Mar 2023 3591

ACS Power Gym Constanța Elena Novac, pe locul întâi mondial în clasamentul IFBB la Fitness Challenge în 2022 (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

26 Jan 2023 2152

Fitness Challenge și Culturism Aur, argint și bronz la Mondiale pentru Constanța. Record al lumii doborât de România! (GALERIE FOTO)

10 Nov 2022 3095

Culturistul - fenomen Vasile Șerban împlinește marți 72 de ani, dar de curând a sărbătorit... „majoratul“!

27 Sep 2022 3298

Culturistul fără vârstă La aproape 72 de ani, Vasile Șerban a cucerit al 18-lea titlu de campion național. „Nici nu mă așteptam altfel. Uite cum arată!“ (GALERIE FOTO + DOCUMENTE)

12 Sep 2022 11100

CS Farul Constanța și CS Power Gym Constanța, medalii la Campionatul European de Culturism și Fitness. România, revelația întrecerii (GALERIE FOTO)

10 May 2022 3318