Sport

SSC Farul se pregăteşte pentru Liga a 3-a După Tudor Ţăranu, echipa fanilor l-a transferat şi pe Vlad Suciu (galerie foto)

Liderul detaşat al Ligii a 4-a de fotbal a judeţului Constanţa, SSC Farul, se arată activ pe piaţa transferurilor în acest început de an, înregimentând deja doi tineri extrem de promiţători
 
Fără adversar în campionat, Suporter Spirit Club Farul Constanţa se gândeşte deja la etapa viitoare a existenţei sale, Liga a 3-a, eşalon în care promovarea se face în urma unui baraj. Formaţia înfiinţată în vara anului trecut de fani ai defunctei FC Farul îşi întăreşte lotul, iar primele două transferuri ale anului 2017 sunt fundaşul Tudor Ţăranu (18 ani) şi mijlocaşul Vlad Suciu (20 de ani), care a semnat ieri. Ambii sunt foşti jucători ai FC Farul.
 
Ambele achiziţii au fost anunţate pe pagina de Facebook a SSC Farul. „Bine ai (re)venit, Vlad Suciu! Suporter Spirit Club Farul Constanţa anunţă al doilea transfer al anului 2017. Este vorba de mijlocaşul Vlad Suciu, 20 de ani, revenit după o accidentare groaznică suferită la data de 18 mai, în meciul de Liga a 2-a cu Rapid Bucureşti, disputat la Constanţa (scor 0-1). Diagnosticul a fost unul foarte sever: ruptură completă a ligamentului încrucişat anterior. Încă de la început, am fost alături de acesta şi am intervenit pe lângă conducerea clubului astfel încât să-i fie decontate toate cheltuielile prilejuite de intervenţia chirurgicală, însă FC Farul nu a făcut acest lucru! SSC Farul a contribuit financiar pe parcursul perioadei de refacere şi l-am invitat pe Vlad să asiste la meciuri. Practic, chiar dacă nu a putut evolua, el a făcut mereu parte din echipa SSC Farul!“, este mesajul de pe reţeaua de socializare.

„Un nou început, o nouă şansă“

Mijlocaşul central a semnat pe doi ani şi jumătate. „Îi dorim să repete evoluţiile convingătoare din sezonul 2015/2016 şi să contribuie la ascensiunea echipei, fiind unul dintre pilonii pe care dorim să clădim noul club. Pe această cale, dorim să felicităm şi antrenorii echipei, Ion Barbu şi Gică Mina, unii dintre puţinii antrenori ai Farului care au dat credit tinerilor. Împreună ducem mai departe spiritul farist!“, au mai spus cei de la SSC Farul.
 
„Un nou început, o nouă şansă. Le mulţumesc suporterilor farişti!“, a punctat Vlad Suciu. „Mă aflu în ultima etapă de recuperare în urma accidentării. Se preconizează să joc din nou pe la sfârşitul lui martie, începutul lui aprilie. În primă fază, îmi doresc să-mi recapăt forma sportivă dinainte. Vreau să fac meciuri bune şi să ajung din nou în Liga a 2-a (acolo unde am jucat cu FC Farul), iar apoi şi în primul eşalon. SSC Farul era cea mai bună variantă pentru mine“, a detaliat Vlad Suciu.

„Trebuie să aducem echipa acolo unde îi e locul“

Cu o zi înainte de mijlocaşul de 20 de ani, SSC Farul îl achiziţionase şi pe Tudor Ţăranu. „Vă anunţăm că astăzi (n.r. marţi) am realizat primul transfer din 2017! A semnat cu SSC Farul fundaşul central Tudor Ţăranu, 18 ani, care, până în această iarnă, a evoluat la echipa de Liga a 3-a Delta Dobrogea Tulcea. Sezonul trecut, el a evoluat şi la FC Farul în Liga a 2-a. Durata contractului este de doi ani şi jumătate“, au anunţat oficialii clubului.
 
„Am venit la SSC Farul cu sufletul deschis şi cu speranţa îndeplinirii tuturor obiectivelor. Trebuie să aducem echipa acolo unde îi e locul, în Liga 1. Abia aştept să începem antrenamentele“, a spus Tudor Ţăranu. Cu excepţia a două partide, în care a fost accidentat, acesta a evoluat în toate meciurile la echipa din Tulcea, unde i-a avut antrenori pe Constantin Gache, iar apoi pe Mihai Guliu. A fost folosit fundaş central şi fundaş dreapta, titular sau utilizat pe parcursul meciului.

Baraj în dublă manşă

Federaţia Română de Fotbal a anunţat că, în conformitate cu regulamentul aprobat pentru sezonul în curs, promovarea în Liga a 3-a se va face în urma unui baraj în dublă manşă, la care vor participa cele 41 de campioane judeţene, plus campioana Bucureştiului. Asociaţiile Judeţene de Fotbal vor transmite la FRF numele echipelor calificate pentru barajul de promovare până la data de 12 iunie 2017. Barajul va avea loc pe 17 iunie, de la ora 18.00, (manşa tur) şi 24 iunie, ora 17.30 (manşa retur).

Au depus proiecte de finanţare

Preşedintele SSC Farul, Marcel Lică, a confirmat că echipa constănţeană a depus proiecte pentru obţinerea de finanţare atât la Consiliul Local Municipal Constanţa, cât şi la Consiliul Judeţean. „Sperăm ca proiectul depus de noi să întrunească şi cele mai exigente standarde impuse de legislaţia în vigoare şi să obţinem finanţarea pe care ne-o dorim. Alături de contribuţiile sponsorilor, ar reprezenta un punct de plecare pentru formarea unei echipe care să se bată cu şanse reale şi pentru promovarea în Liga a 2-a“, a declarat Marcel Lică pentru pagina oficială a clubului.

Proiect viabil

Preşedintele SSC Farul a mai spus că, în principiu, echipa va continua pe formula din 2016. „Totuşi, vom încerca să reducem cât mai mult posibil unele cheltuieli şi îmi doresc ca împreună cu domnii Viorel Farcaş, Ion Barbu şi Gică Mina să dăm mai multe minute tinerilor din lot. Pe ei şi pe alţi tineri ne vom baza începând cu sezonul următor. Avem sub observaţie mai mulţi jucători, dar nu pot declara nimic până nu vor deveni certitudini. Sperăm să nu avem probleme, să menţinem seria de meciuri fără înfrângere şi să sărbătorim promovarea împreună cu aceşti suporteri minunaţi. Să sperăm că 2017 va fi mai bun decât 2016! Îi aşteptăm pe toţi să devină «patroni» sau sponsori ai Suporter Spirit Club Farul Constanţa. Proiectul este viabil, iar toţi oamenii cu care am colaborat au arătat seriozitate, implicare şi, cel mai important, devotament faţă de culorile alb-albastre“, a punctat Marcel Lică, potrivit sursei citate.

Primii interesaţi de achiziţia semnelor identitare

SSC Farul are în vedere şi recuperarea semnelor identitare ale FC Farul (siglă, culori, palmares). Presa centrală a anunţat că la Galaţi se pregăteşte licitaţia pentru palmaresul şi marca Oţelului, marca având preţul de pornire de 5.000 de euro. Cei de la SSC Farul speră să se ajungă la o soluţionare rapidă şi în cazul FC Farul. „Recuperarea însemnelor clubului reprezintă un obiectiv foarte important al proiectului Suporter Spirit Club Farul Constanţa, acest aspect fiind prevăzut expres şi în actul constitutiv al Asociaţiei. Noi vom face toate demersurile pentru urgentarea procedurii de evaluare a palmaresului, a siglei şi a culorilor şi, în mod cert, ne vom înscrie la licitaţie. Tocmai de aceea am şi deschis contul bancar special destinat strângerii de fonduri pentru participarea la licitaţie. Să sperăm că şi palmaresul FC Farul, care are o vitrină de trofee mai săracă decât a clubului gălăţean, să fie evaluat la o valoare cât mai accesibilă. Am mai spus-o şi cu alte ocazii, noi suntem primii interesaţi de această achiziţie!“, a completat Marcel Lică.

Sursa foto: Facebook (SSC Farul, Mamaia TV, Tudor Ţăranu)

Citeşte şi: 

Fiul lui Sandu Ţăranu: Fotbalistul Tudor Ţăranu, de la Farul Constanţa, copil de mingi la meciurile Stelei cu Chelsea şi Ajax (galerie foto)

Vlad Suciu, tânărul mijlocaş al FC Farul, a fost operat la Bucureşti. Va lipsi multe luni de pe gazon
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Comitetul de Urgență al FRF a aprobat ca SSC Farul Constanța să participe în competiții sub denumirea FC Farul

31 Jul 2019 1603

Meci cu Rapid Bucureşti! Când va debuta Farul Constanţa în noua ediţie a Ligii a 2-a

24 Jul 2019 1789

Ştefan Cană, o altă achiziţie a SSC Farul Constanţa (galerie foto)

18 Jul 2019 1395

Programul complet al turului Rapid Bucureşti şi Dunărea Călăraşi, adversarele SSC Farul în primele două etape ale Ligii a 2-a

17 Jul 2019 1213

„Da, ne vom implica şi vom ajuta echipa“ Consiliul Local şi CJ Constanţa şi-au afirmat sprijinul pentru SSC Farul (galerie foto + video)

21 Jun 2019 2789

LIVE VIDEO Despre viitorul SSC Farul Constanţa. Conferinţă de presă Decebal Făgădău, Horia Ţuţuianu, Ciprian Marica şi Lorand Balint (galerie foto+video)

20 Jun 2019 2965

„Să vă trăiască îngeraşul! Multe bucurii şi fericire!“ Ion Barbu, delegatul SSC Farul Constanţa, naş de botez în judeţul Olt (galerie foto)

19 Jun 2019 2804

Conferință de presă cu subiectul SSC Farul Constanța. Participă Decebal Făgădău, Horia Țuțuianu, Ciprian Marica și Lorand Balint

18 Jun 2019 2700

Ciprian Marica, finanţatorul SSC Farul Constanţa „Ne aflăm în faţa unui moment decisiv pentru viitorul clubului“

14 Jun 2019 1723

Ce aşteaptă Ciprian Marica în această săptămână „Nu fiţi îngrijoraţi, Farul Constanţa nu va dispărea!“

12 Jun 2019 3662

Farul Constanţa. Temeri că s-ar putea trage iar obloanele! „Se închide un capitol frumos. Las în urmă amintiri deosebite, dar plec cu un gust amar“

03 Jun 2019 3283

„Obiectiv îndeplinit!“ SSC Farul Constanța a învins în deplasare Dacia Unirea Brăila și s-a salvat de la retrogradare

25 May 2019 1767

Duel cu lanterna roşie SSC Farul Constanţa, hotărâtă să scape definitiv, sâmbătă, de emoţiile retrogradării

25 May 2019 1090

Ce spun Petre Grigoraş şi Raul Avram Dacă învinge, sâmbătă, în Liga a 2-a, SSC Farul se salvează matematic de la retrogradare (galerie foto)

23 May 2019 1302

Cu două etape înaintea încheierii Ligii a 2-a, SSC Farul Constanţa se află la patru puncte deasupra liniei retrogradării

20 May 2019 1450