Sport

„Sunt mândru că am contribuit la promovarea SSC Farul!“ Tânărul fotbalist Tudor Ţăranu a ajuns în curtea FCSB

Din lotul actual al SSC Farul Constanţa, echipa de fotbal nou-promovată în Liga 3-a, nu mai face parte fundaşul Tudor Ţăranu, care, în această perioadă, se pregăteşte cu echipa a doua a FCSB
 
În vârstă de 19 ani, Tudor Ţăranu (fiul unui fost fotbalist cunoscut în Constanţa, Sandu Ţăranu) a contribuit şi el la promovarea SSC Farul, fiind mândru de această realizare. Fundaş central sau dreapta, Tudor a evoluat şi pentru FC Farul (în Liga a 2-a), pe când avea 17 ani, iar acum a ajuns în curtea FCSB, fiind vorba însă de o revenire.
 
Tânărul apărător a început fotbalul la gruparea constănţeană, iar ca junior a activat apoi şi la FC Viitorul, şi la Steaua. La clubul bucureştean a fost luat în pregătire şi de echipa mare (în timpul primului mandat al lui Laurenţiu Reghecampf), fiind şi copil de mingi la partidele de acasă susţinute de Steaua în sezonul 2012/2013 al Europa League. În acea campanie, de referinţă au fost meciurile cu Ajax Amsterdam şi cu Chelsea Londra, pe care Steaua le-a câştigat la Bucureşti.

„E altceva“

După ce nu s-a mai regăsit în lotul de după promovare al SSC Farul, Tudor Ţăranu a mers la FCSB, în momentul de faţă făcând antrenamente cu echipa a doua, dar obiectivul său fiind accederea la prima formaţie, pregătită de Nicolae Dică. „Momentan, mă pregătesc cu echipa a doua a FCSB, antrenată de Alin Dumitriu, cu perspectiva de a face pasul la echipa mare. Nu ştiu însă când va fi, eu sper cât mai repede. Sunt puţin în urmă cu pregătirea fizică şi trebuie să mă antrenez tare în această perioadă. Fac câte două antrenamente pe zi. Am vorbit cu conducerea FCSB, iar la începutul săptămânii viitoare voi semna. Sunt conştient că e greu să ajung la prima formaţie, dar, pentru început, măcar să fac antrenamente la această echipă şi să joc în campionat pentru FCSB II, în Liga a 3-a. E altceva când te antrenezi alături de fotbalişti de mare valoare, de la care ai ce învăţa“, a spus Tudor Ţăranu (în dreapta, în fotografie; alături de un alt fotbalist care nu mai e la SSC Farul, Constantin Bumbac). 

„Tatăl meu, Sandu, m-a învăţat să las mereu loc de «Bună ziua!»“ 

La plecarea de la SSC Farul, tânărul fotbalist a avut un mesaj pentru cei care i-au oferit şansa de a juca la echipa înfiinţată de suporteri şi a pune umărul la promovarea în Liga a 3-a. „Tatăl meu, Sandu, m-a învăţat să las mereu loc de «Bună ziua!». Aşa că nu pot pleca de la SSC Farul fără să mulţumesc tuturor celor care mi-au oferit posibilitatea să joc pentru această echipă şi să contribui, atât cât am putut eu, la promovarea în Liga a III-a. Mulţumesc antrenorilor Ion Barbu şi Gică Mina. Mulţumesc membrilor Comitetului Director şi tuturor celor care s-au implicat pentru ca treaba să meargă. Am traversat momente bune, dar şi clipe grele, de incertitudine, însă, până la urmă, a ieşit bine şi obiectivul a fost realizat! Nu în ultimul rând, ţin să le mulţumesc acestor suporteri minunaţi care au crezut în noi. I-am văzut mereu la stadion în zilele în care aveam antrenamente şi la meciuri. Cred că mulţi dintre ei chiar nu au ratat niciun meci. M-au încurajat când am jucat bine, m-au mai şi certat când am fost mai slab, dar aşa e în fotbal. Sunt mândru pentru că am contribuit la această promovare şi acest an va rămâne mereu în sufletul meu! Farul nu moare!“, a postat pe Facebook fotbalistul. 

O poveste fără sfârşit 

Nici cei de la SSC Farul nu au rămas datori şi le-au mulţumit şi ei foştilor fotbalişti. „Stimaţi farişti, mesajele pe care ni le adresează foştii jucători care au contribuit la promovarea în Liga a III-a ne onorează, ne copleşesc şi ne obligă, mai mult ca oricând, să strângem rândurile în jurul echipei şi să continuăm lupta. Sunt mesaje pline de suflet, de sentimente pe care toţi le împărtăşim sau ar trebui să le împărtăşim! Când am pornit acest proiect, una dintre primele cărămizi pe care le-am pus la temelie a fost pasiunea! Abia apoi am identificat şi am reuşit să atragem celelalte resurse. Poate, uneori, tocmai din această cauză am şi greşit, pentru că am lăsat inima să gândească, atunci când s-ar fi impus să fim detaşaţi, pragmatici sau cinici... Poată că implicarea noastră emoţională este o slăbiciune. Dar fără iubirea pentru echipă şi culori, nu am fi decât o echipă de duzină din peisajul mioritic, fără suporteri, fără perspective şi cu o existenţă aflată mereu sub imperiul toanelor aşa-zişilor patroni sau finanţatori. Le mulţumim din nou tuturor jucătorilor care au îmbrăcat tricoul cu emblema SSC Farul în sezonul trecut, fie că se vor regăsi sau nu şi în lotul cu care vom aborda Liga a III-a. Indiferent dacă şi-au dorit sau nu, ei vor fi mereu coautori ai acestui prim capitol din povestea echipei suporterilor constănţeni! Ne dorim ca această poveste să fie fără de sfârşit! Împreună ducem mai departe spiritul farist!“, a fost mesajul colectivului SSC Farul.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
Fiul lui Sandu Ţăranu Fotbalistul Tudor Ţăranu, de la Farul Constanţa, copil de mingi la meciurile Stelei cu Chelsea şi Ajax (galerie foto)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Spadasinii de la CS Farul Constanţa, clasări bune Theodora Ion, locul şase la Budapesta, în circuitul internaţional „Olimpici“ (galerie foto)

21 Feb 2018 299

Sâmbătă, la Constanţa se înfruntă SSC Farul şi Academia Rapid. Iată echipele din ultimul meci FC Farul - Rapid!

21 Feb 2018 701

UPDATE. Imagini de la eveniment SSC Farul, scor-fluviu în meciul amical cu ACS Performer Constanţa (galerie foto)

18 Feb 2018 1084

Pe ce locuri s-au clasat la Campionatul Balcanic Cristina Bujin şi Cristi Nicuşor Boboc, de la CS Farul Constanţa

18 Feb 2018 309

Cristina Bujin şi Cristi Boboc, de la CS Farul Constanţa, concurează la Campionatul Balcanic

17 Feb 2018 438

UPDATE 2. Ce s-a întâmplat SSC Farul Constanţa s-a întors din cantonamentul de la Curtea de Argeş după numai trei zile!

17 Feb 2018 2151

Schimbări în programul meciurilor de verificare ale SSC Farul din cantonamentul de la Curtea de Argeş

15 Feb 2018 1096

SSC Farul Constanţa a mai stabilit un amical pe perioada cantonamentului de la Curtea de Argeş (galerie foto + video)

14 Feb 2018 1093

Au început lucrările de refacere a suprafeţei de joc a stadionului „Farul“ din Constanţa (galerie foto+video)

13 Feb 2018 1503

„Clubul prinde viteză“ Adrian Pitu şi Tiberiu Curt, cooptaţi în conducerea SSC Farul Constanţa. Sunt aşteptaţi şi alţi foşti fotbalişti (galerie foto)

13 Feb 2018 1866

Imagini de la eveniment Adrian Pitu, președinte executiv la SSC Farul. Echipei constănțene i s-a alăturat şi Tiberiu Curt (galerie foto)

12 Feb 2018 3902

​„Bine ai venit!” SSC Farul Constanţa a anunţat transferul lui Marius Vladimir Cocârlă

12 Feb 2018 672

S-a stins din viaţă la numai 50 de ani Adrian Tinca a fost comemorat. Un an fără fostul mare rugbyst şi antrenor!

12 Feb 2018 2130

Bani de la Consiliul Local pentru sportul constănţean. La cine se referă proiectele de hotărâre (documente)

12 Feb 2018 904

Victorie şi în amicalul cu Delta Dobrogea Tulcea SSC Farul pleacă marţi în cantonamentul de la Curtea de Argeş (galerie foto)

12 Feb 2018 963

CS Farul Constanţa şi LPS „Nicolae Rotaru“, aur la Naţionalele de tenis de masă

11 Feb 2018 654

Atletul constănţean Răzvan Grecu, campion balcanic. Ioana Manoliu a ratat la mustaţă o medalie

11 Feb 2018 2136

Editorial Maidanul copilăriei mele. Aşa cum n-aş fi vrut să văd suprafaţa de joc a stadionului „Farul“

10 Feb 2018 1105

UPDATE. S-a înscris de trei ori SSC Farul dispută sâmbătă, la Constanţa, al şaselea meci amical al perioadei de iarnă

10 Feb 2018 1162

Marius Cocârlă, alături de căpitanul lui AC Milan Cel mai tehnic jucător din programul „Milan Junior Camp“ a ajuns la SSC Farul (galerie foto)

09 Feb 2018 2983

​Fotbalistul George Călințaru vine în cantonamentul SSC Farul de la Curtea de Argeș

08 Feb 2018 917

De două ori pe podium la Naţionale, la început de an Răzvan Grecu şi Ioana Manoliu merg după medalii la Campionatul Balcanic

08 Feb 2018 884

Imagini de la eveniment S-au marcat şase goluri în amicalul SSC Farul Constanța - CS Năvodari (galerie foto+video)

07 Feb 2018 1307

Fotbalistul Kwadwo Twumasi a semnat cu SSC Farul Constanţa

07 Feb 2018 684

Joi încep lucrările de refacere a suprafeţei de joc a stadionului „Farul“ SSC Farul Constanţa susţine astăzi un nou meci amical

07 Feb 2018 2640

Florin Pătraşcu, fost căpitan la Farul Constanţa, a participat la botezul copilului lui Constantin Budescu, de la FCSB

06 Feb 2018 1645

Nouă medalii la Naţionale pentru Constanţa Cristina Bujin şi Alin Larion au primit carnetele de maeştri ai sportului (galerie foto)

06 Feb 2018 1029

Adrian Tănase a marcat golul meciului Ce l-a nemulţumit pe Grigoraş la partida SSC Farul - Farul Tuzla (galerie foto + video)

05 Feb 2018 1462

Imagini de la eveniment SSC Farul Constanța, victorie şi în amicalul cu Farul Tuzla (galerie foto+video)

03 Feb 2018 1189

SSC Farul Constanţa susţine sâmbătă un nou meci amical. Îşi întâlneşte „sora“ mai mică din judeţ

03 Feb 2018 692

A marcat şi nepotul lui Horaţiu Mălăele Cezar Mihalache, „triplă“ în victoria cu 11-1 a FC Viitorul U-19 în meciul cu Farul Tuzla

02 Feb 2018 547

Atleta Cristina Stancu, de la CSS1 Constanţa, de două ori pe podium la prima etapă a Naţionalelor

01 Feb 2018 414

Academia Farul Constanţa participă cu şase echipe la cel mai mare turneu din sud-estul Europei

01 Feb 2018 1120

Antrenor de haltere la CS Farul Constanţa Aurel Tătaru, naş de cununie. Buchet cu 101 trandafiri pentru mireasă

01 Feb 2018 787

Imagini de la eveniment SSC Farul Constanța, joc-test cu ACS Performer. Câte goluri s-au marcat (galerie foto+video)

31 Jan 2018 1217

Daniel Florea („Gică Fentă“), în curtea SSC Farul Constanţa! Echipa fanilor îl va opri pe fotbalistul Kwadwo Twumasi

31 Jan 2018 1907

Dispariţia echipei de fotbal Farul Constanţa, tot mai aproape!

31 Jan 2018 1512

Unde va juca SSC Farul în retur? Marcel Lică - „Toţi ar vrea un stadion nou la Constanţa, care să intre în circuitul internaţional“

30 Jan 2018 3119

Dimciu Halep, văr cu Simona Halep, printre marcatorii FC Viitorul U-19 din amicalul cu Farul Tuzla

29 Jan 2018 554

Astăzi, este ziua de naştere a fotbalistului Claudiu Dragu, golgeter al SSC Farul Constanţa

28 Jan 2018 1260

Imagini de la eveniment Boxeri din trei județe s-au înfruntat la Constanța, la Memorialul Aurel Simionescu (galerie foto+video)

27 Jan 2018 1093

A fost testat și un jucător turc SSC Farul Constanța, victorie la scor în amicalul cu Victoria Cumpăna

27 Jan 2018 1457

SSC Farul Constanța susține un nou meci de verificare

27 Jan 2018 673

Sâmbătă, competiţie la sala „Tomis“ din Constanţa Boxerii îi cinstesc memoria antrenorului emerit Aurel Simionescu

27 Jan 2018 1016

E fratele lui Kofi Twumasi, de la FC Viitorul SSC Farul îl va testa pe fundaşul Kwadwo Twumasi şi la amicalul cu Victoria Cumpăna (galerie foto)

26 Jan 2018 1020

Rejudecare Procesul dintre Camelia Voinea şi Federaţia Română de Gimnastică s-a întors la Constanţa

25 Jan 2018 465

Va fi prezentat astăzi Vasilică Cristocea, noul antrenor principal al echipei Victoria Cumpăna

25 Jan 2018 1679

SSC Farul Constanța va disputa un amical cu Victoria Cumpăna

24 Jan 2018 1030

Fostul fotbalist al FC Farul şi al Stelei Vasilică Cristocea, noul antrenor principal al echipei Victoria Cumpăna

24 Jan 2018 2046

Cristina Bujin şi Răzvan Grecu, pe primul loc la etapa întâi a Naţionalelor de atletism (document)

24 Jan 2018 735