ZIUA de Constanţa #sărbătoreşteDobrogea141 Mesajul primarului Constanței, Decebal Făgădău, de Ziua Dobrogei (video)


Astăzi, 14 noiembrie 2019, de Ziua Dobrogei, la 141 de ani de la alipirea Dobrogei la patria mamă, autoritățile locale dobrogene, din Tulcea și Constanța, au transmis, la cererea ZIUA de Constanța, câte un mesaj pentru locuitorii de care au grijă.


Printre aceștia, se numără și primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, care a transmis un mesaj-poveste, prin care a subliniat motivul pentru care iubește și prețuiește Dobrogea.


„Dragi dobrogeni, aceasta este o zi importantă pentru noi. Sărbătorim 141 de ani de când Dobrogea a revenit acasă, la Patria Mamă. Și vreau să le mulțumesc jurnaliștilor care mi-au adresat mai multe întrebări și voi încerca să răspund la toate deodată spunându-vă un fel de poveste.


Povestea vieții mele. M-am născut în Dobrogea, sunt get-beget dobrogean și mi-ar plăcea să cred că fiecare dintre cei ce s-au născut pe aceste meleaguri sunt adevărații ambasadori ai acestei regiuni. Experiența mea înseamnă o sumă de trăiri, o sumă de locuri, de întâlniri și are momente mai plăcute, mai puțin plăcute – de la a căuta aur sau artefacte prin cetățile dobrogene, de la cucuie pe care le am de pe Culmea Pricopanului, de la pișcături de țânțari din Delta Dunării, la un gust unic pe care îl are toată această regiune, care este o îmbinare nemaipomenită de ceea ce ne-a oferit bunul Dumnezeu și tradițiile pe care le are fiecare dintre noi.


Îmi amintesc cum învățam nu doar cuvinte frumoase, ba chiar și înjurături de la ei. De la clopotul și liniștea pe care ți-o dau Celic-Dere, Cocoș, Sf. Andrei, Techirghiol, toate bisericile și mânăstirile noastre, la chemarea muezinului către credincioșii musulmani la rugăciune. Toate aceste lucruri înseamnă un mod de a fi, de a trăi. Pentru mine, Dobrogea este un loc binecuvântat de către Dumnezeu și îi invit pe toți cei care nu ne-au trecut pragul să descopere orice colțișor din această regiune minunată. Dacă ar fi să numesc câteva valori care ne caracterizează pe noi, ar fi toleranța, ospitalitatea și optimismul. Pentru că această regiune care a fost de-a lungul vremii încercată și a avut o evoluție sinusoidală, de data aceasta trăiește în bună pace și oricine ne calcă pragul este acasă. Dacă ar fi să definesc printr-un slogan Dobrogea, așa cum mi s-a cerut, nu există unul mai potrivit decât cel pe care îl are astăzi Uniunea Europeană, adică Unitate în diversitate. Noi așa ne-am născut, așa am crescut și așa trebuie să ne creștem copiii noștri. La mulți ani, Dobrogea! La mulți ani, dragi dobrogeni”, a transmis edilul-șef al Constanței.

Citește și:


ZIUA de Constanța #sărbătoreșteDobrogea141, sub semnul lui Dionisie Exiguul La mulți ani, dobrogeni! Mesajele autorităților din Constanța și Tulcea, de Ziua Dobrogei (video)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decebal Făgădău, dat în judecată de administrația Chițac! Tribunalul Constanța amână procesul

22 Apr 2024 456

Procesul s-a terminat! Iată când va afla Decebal Făgădău, fostul primar al Constanței, decizia finală în dosarul terenurilor din Portul Tomis

19 Apr 2024 566

Decebal Făgădău, fostul primar al municipiului Constanța, așteptat la Curtea de Apel! Nou termen în dosarul terenurilor din Portul Tomis

17 Apr 2024 4319

Terenul pentru care a fost amendat Făgădău, când era primar, nu se întoarce în proprietatea Statului Român! Judecătorii din București explică de ce (MOTIVARE)

11 Apr 2024 858

Decebal Făgădău „Mi-aș fi dorit din tot sufletul să candidez la funcția de primar al Municipiului Constanța“ (VIDEO)

27 Mar 2024 2301

UPDATE Decebal Făgădău revine în PSD. Pentru ce funcție ar putea candida (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 1402

Fostul primar al municipiului Constanța, Decebal Făgădău, la ceas aniversar! Ce mesaj a transmis

14 Mar 2024 1583

Joi, 15 februarie 2024 Primul termen în apelul dosarului terenurilor din Portul Tomis!

15 Feb 2024 935

ZIUA LIVE Horia Constantinescu –„Am discutat cu Decebal Făgădău și cred că am conturat formula câștigătoare. Ne înscriem și noi la concurs, partidul decide candidații”!

12 Feb 2024 1639

Ce pregătesc Horia Constantinescu și Decebal Făgădău?

10 Feb 2024 1520

Decebal Făgădău, fostul primar al Constanței, clasare de la DNA! Vizat, dosarul din cauza căruia a demisionat din PSD

29 Jan 2024 1833

Judecător nou pentru dosarul terenurilor din Portul Tomis! Procesul amânat pentru 15 februarie 2024

18 Jan 2024 1069

Decizii care au „marcat“ justiția din Constanța în 2023! (Penal)

04 Jan 2024 1056

Tribunalul Constanța amână pentru la anul dosarul Marcelei Enache, fostul secretar al municipiului Constanța

17 Dec 2023 944

Justiție Constanța Marți, 12 decembrie 2023, primul termen în apelul dosarului terenurilor din Portul Tomis!

12 Dec 2023 1346