Sătenii din Dobrogea învaţă să fie antreprenori de succes Locuitorii din comuna Cumpăna merg într-o vizită de lucru în Spania

primaria cumpana, posdru, antreprenoriat, spaniaLocuitorii din Cumpăna au învăţat cum să facă afaceri cu bani europeni.

Primăria comunei Cumpăna s-a întâlnit ieri cu partenerii SC Global Commercium Development SRL România şi Nanfor Iberica SL Spania, care au venit în comuna constănţeană pentru a discuta premisele proiectului ce are ca scop dezvoltarea comunităţilor rurale din judeţul Constanţa. Intitulat simplu „1“, proiectul finanţat cu fonduri europene prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) reprezintă piatra de temelie pentru cei care vor participa la seminariile propuse de acest proiect. „Prin activităţile sale, Global Commercium Development (GCD) abordează domenii de activitate precum educaţia, formarea profesională, tranziţia de la şcoală la viaţa activă, egalitatea de şanse, ocuparea forţei de muncă şi antreprenoriatul. GCD acordă o atenţie deosebită proiectelor care vizează ajutorarea comunităţilor, grupurilor vulnerabile şi drepturilor omului“, potrivit unui comunicat de presă recent. Proiectul „1“ şi-a propus să implice 20 de locuitori din şase comune constănţene, implicit comuna Cumpăna, care vor merge într-o vizită de studiu în zonele rurale din Spania.
„Astăzi (n.r. ieri) s-a aflat numele celor care vor merge din comuna Cumpăna într-un schimb de experienţă în Spania. Oamenii au primit extraordinar de bine acest proiect, au fost realmente încântaţi de cele învăţate şi mulţi chiar caută să îşi transforme în realitate planul de afacere prezentat “, au spus reprezentanţii Primăriei din Cumpăna.

primaria cumpana, posdru, antreprenoriat, spania

Cei 84 de beneficiari ai cursurilor de antreprenoriat primesc şi o subvenţie de 200 de lei. În plus ei au avut ocazia de a se înscrie în concursul „Ideea ta - Afacerea ta“, unde primii trei participanţi vor fi premiaţi cu sume între 1.000 şi 2.000 de lei.
Participanţii la schimbul de experienţă au fost aleşi după ce au fost analizate planurile de afacere ale doritorilor să intre în program.
Proiectul s-a adresat persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, a celor care practică agricultura de subzistenţă şi a şomerilor. Practic, proiectul îşi propune să aducă o schimbare de mentalitate în rândul locuitorilor comunei Cumpăna şi să îi instruiască despre cum pot să îşi pună singuri o afacere pe picioare, cum să întocmească un CV sau cum să se prezinte în cadrul unei întâlniri oficiale.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Angajări Constanța Ai studii superioare în medicină generală? Primăria Cumpăna angajează

03 May 2024 643

Se amână Serbarea Câmpenească organizată de Primăria și Consiliul Local Cumpăna, județul Constanța

30 Apr 2024 489

Mariana Gâju și echipa Primăriei Cumpăna aduc bucurie și speranță în sufletele celor defavorizați de sărbători (FOTO+VIDEO)

30 Apr 2024 773

Primăria Cumpăna, Județul Constanța Peste 300 de vârstnici și persoane cu dizabilități vor primi de Paște produse alimentare

29 Apr 2024 363

CS Victoria Cumpăna Luptătoarele, nouă medalii la Turneul Internațional „Alina Vuc Trophy“ (GALERIE FOTO)

29 Apr 2024 582

Județul Constanța Echipa de fotbal a Comunei Cumpăna este câștigătoarea Cupei Satelor

26 Apr 2024 710

Primăria Cumpăna, județul Constanța „Plantează în România, plantează în comuna Cumpăna!” (FOTO)

26 Apr 2024 670

Primăria Cumpăna Finala celei de a IV-a ediții a competiției între mai multe județe - „Cupa Satelor”

25 Apr 2024 377

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 693

Cupa Satelor 2024 Finala fazei pe Euroregiunea Sud - Est, găzduită de Cumpăna. Județul Constanța e reprezentat de CS Victoria Cumpăna

23 Apr 2024 744

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în cursă George Tufă, candidatul PNL la Primăria Cumpăna?

23 Apr 2024 619

Șah Anastasia - Maria Gavrilă, de la CS Victoria Cumpăna, vicecampioană națională (GALERIE FOTO)

23 Apr 2024 575

Achiziții Constanța Iată de unde cumpără Primăria Cumpăna echipamente digitale pentru unitățile de învățământ (DOCUMENT)

20 Apr 2024 1575

Declarații de avere Constanța Sorin - Daniel Nicolae, secretar general la Primăria Cumpăna, averea și interesele (DOCUMENTE)

17 Apr 2024 645

Primul transport de mobilier Dotări pentru unitățile de învățământ din Cumpăna, județul Constanța. Un pas important în educație (FOTO)

13 Apr 2024 898