Căminul Cultural Coslugea a intrat în reabilitare

Lipnita_primar_Florin_Georgel_Onescu_02.jpgPrimarul comunei Lipniţa, Florin Onescu, a explicat că lucrările de reabilitare a Căminului Cultural Coslugea, iniţiate de Consiliul Judeţean Constanţa, au început în urmă cu trei săptămâni. Şeful autorităţii locale speră ca acestea să fie finalizate în trei luni. Lucrările de reabilitare prevăd înlocuirea şarpantei, montarea unui sistem de încălzire centrală la cămin, dar şi consolidarea clădirii, care datează de prin anii '60, a explicat primarul.

Continuă modernizarea şcolii

Lucrările de modernizare a Şcolii cu clasele I-VIII Lipniţa, începute anul acesta, continuă în prezent. Primarul speră ca şcoala să fie renovată până la primăvară, astfel încât elevii să înceapă anul şcolar următor într-o unitate de învăţământ care să le asigure condiţii optime pentru desfăşurarea cursurilor. Primarul a explicat că lucrările de reabilitare presupun consolidarea clădirii, schimbarea acoperişului, a tocăriei, montarea unei centrale termice, dar şi construirea de grupuri sanitare în incinta şcolii, acestea aflându-se în exteriorul clădirii. Potrivit lui Onescu, banii pentru reabilitare au fost alocaţi de Ministerul Educaţiei, suma aprobată fiind de 720.000 de lei.

Primăria Lipniţa se confruntă cu lipsa de personal

La începutul acestei luni, şase angajaţi şi-au anunţat demisia din funcţiile deţinute. Primarul de la Lipniţa, Florin Georgel Onescu, susţine că i-au plecat oameni de la asistenţă socială, dar şi un agent fiscal şi un referent topometrist. Primarul menţionează că au mai rămas cinci angajaţi în Primărie, cărora, deşi nu este legal, le-au fost transferate şi sarcinile deţinute de persoanele care şi-au dat demisia. Onescu a precizat că activitatea în Primărie se desfăşoară cu dificultate. „Nu am avut încotro, a trebuit să transfer atribuţiile către personalul rămas în Primărie. Normal ar fi ca Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) să aprobe angajarea de personal pe cele şase posturi rămase vacante", a menţionat Onescu, adăugând că a solicitat ANFP acest lucru şi că aşteaptă de la agenţie un răspuns.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța Primăria Pantelimon contractează, cu peste 145.000 de euro, Newbuilding Cons SRL pentru lucrări la Căminul Cultural din Runcu (DOCUMENT)

25 Apr 2024 478

Primăria Constanța Bucuria, în dar pentru seniorii din Căminul pentru Persoane Vârstnice (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 467

Știri Constanța Căminul pentru persoane vârstnice a fost plin de culoare

08 Apr 2024 744

Primăria Năvodari, județul Constanța a semnat contractul de finanțare Căminul Liceului Tehnologic „Lazăr Edeleanu”, renovat energetic cu bani din PNRR

07 Apr 2024 1187

Căminul „Sf. Cuvios Ioan’’ din Constanța, în atenția autorităților. Ce nereguli au fost constatate

04 Apr 2024 734

Primăria Negru Vodă, județul Constanța, reabilitează Căminul cultural – Cinematograf. Ce valoare are contractul (DOCUMENT)

24 Mar 2024 669

Stil de viață sănătos la vârsta a treia! Activitate în cadrul Căminului pentru persoane vârstnice din Constanța (FOTO)

21 Mar 2024 536

Licitații Constanța Primăria Crucea reabilitează Căminul Cultural din localitatea Șiriu (DOCUMENT)

19 Mar 2024 606

Ziua Internațională a Femeii, sărbătorită în avans la Căminul pentru persoane vârstnice Constanța

07 Mar 2024 660

LIVE Text Femeile social-democrate, în frunte cu Mariana Gâju, prezente la Căminul pentru persoane vârstnice Constanţa (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 889

Primăria Saligny, județul Constanța, reabilitează căminul din localitate

04 Mar 2024 537

Ședință CLM Constanța Consilierii stabilesc costul mediu lunar de întreținere pentru beneficiarii de la Căminul pentru persoane vârstnice (DOCUMENT)

26 Feb 2024 693

Dragobetele, sărbătorit în avans la Căminul pentru persoane vârstnice din Constanța (FOTO)

21 Feb 2024 620

Oficial de la CNI Stadiul lucrărilor la noul cămin studențesc al Universității „Ovidius“ din Constanța au ajuns la 70%

18 Feb 2024 905

Bărbat bătut în fața Căminului Cultural din Tariverde! Începe procesul

14 Feb 2024 628