Primarul Constantin Micu face doi cetăţeni de onoare de Zilele Comunei. Află care sunt aceştia

cetateni_onoare_Afrodita_Marcosanu.jpgPrimarul comunei Tuzla, Constantin Micu, are în plan, în săptămânile următoare, să propună consilierilor locali adoptarea a două proiecte de hotărâre prin care doi dintre oamenii care i-au educat pe copii şi au vegheat la menţinerea ordinii în localitate vreme de peste trei decenii, să devină cetăţeni de onoare.

Afrodita Marcoşanu, director la Şcoala cu Clasele I - VIII din localitate, aflată în această funcţie de 33 de ani şi comandantul Poliţiei Tuzla, Paraschiv Datcu vor primi de Zilele Comunei Tuzla care vor avea loc pe 1 octombrie, titlurile de cetăţeni de onoare şi toate beneficiile ce revin din acordarea acestor distincţii. Primarul Constantin Micu spune că aceştia îşi merită pe deplin distincţiile pentru că au dat dovadă pe seriozitate pe parcursul deceniilor pe care le-au dedicat muncii lor, fără a ţine seama de vreun partid politic. „Sunt nişte oameni deosebiţi, chiar meritau aceste distincţii", a spus primarul. De precizat că niciunul dintre cei doi nu a fost înscris în vreun partid şi ambii au încercat să stea cât s-a putut de mult departe de acest sector şi de culorile politice, oricare ar fi fost ele.

Peste 30 de ani de activitate numai la şcoala şi poliţia din comună

cetateni_onoare_Constantin_Micu.jpgAm stat de vorbă cu fiecare din cei doi care au spus că sunt surprinşi de o astfel de veste şi că nu aveau cunoştinţă că li s-ar pregăti o astfel de surpriză. „Eu sunt de 33 de ani navetistă de la Constanţa la Tuzla şi mi-a plăcut ce am făcut toată viaţa. Am scos multe generaţii de copii foarte buni. De aici mă voi retrage la pensie, în 2016, însă mai am multe lucruri de făcut", ne-a spus directorul şcolii. Până când se va întâmpla acest lucru, directorul, profesor de educaţie fizică în cadrul aceleiaşi unităţi de învăţământ, vrea să vadă şcoala terminată, ceea ce se va întâmpla la începutul lunii noiembrie, aceasta aflându-se într-un amplu proces de reabilitare.

cetateni_onoare_Paraschiv_Datcu_08.jpgDe asemenea, îşi doreşte să formeze un Consiliu Reprezentativ al Părinţilor care să aibă personalitate juridică şi care să se poată implica activ în viaţa şcolii, dar şi o Asociaţie sportivă a şcolii. În plus, în funcţie de consultările pe care le va avea cu reprezentanţii ARACIP, doreşte ca la Tuzla să se înfiinţeze o şcoală postliceală care să aibă două clase, una de design ambiental şi alta de mecanici agricoli. „Specializarea de mecanici agricoli este dorită în mod deosebit de primarul comunei pentru că localitatea este în continuă dezvoltare şi foarte multe utilaje au fost achiziţionate şi nu există pe plan local specialişti care să poată face reparaţii", ne-a spus directoarea. În funcţie de aprobările care vor trebui să fie acordate, cele două clase ar urma să fie deschise începând cu anul şcolar 2012 - 2013.

Şeful Poliţiei Locale de la Tuzla, Paraschiv Datcu are 27 de ani de activitate numai în localitate. Practic, o jumătate de viaţă a dedicat-o ordinii în comună, încă patru ani lucrând înainte la postul de poliţie de la Topraisar. „Eu mi-am făcut datoria toţi anii cât am stat aici, am încercat să avem măcar un poliţist care să patruleze în comună 24 de ore din 24. Cred că este o apreciere din partea autorităţilor locale că s-au gândit să ne acorde acest titlu", ne-a spus comandantul Poliţiei Locale Tuzla, care este şi şeful secţiei 3 Poliţie Rurală cu atribuţii de Poliţie locală.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Maria Magiru și Lică Gherghilescu, propuși pentru tilul de Cetățean de Onoare al județului Constanța (DOCUMENTE)

20 Jul 2023 1355

De Ziua Comunei sucevene Boroaia Amiralitatea felicită comunitatea și cei doi marinari cetățeni de onoare ai „satului cu generali” (GALERIE FOTO)

28 May 2023 2015

Proiectele de acordare a titlului de cetățean de onoare al județului Constanța pentru cuplul de actori Maria și Sorin Mihai Vasilescu au fost retrase de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Constanța!

28 Feb 2023 1983

Consiliul Local Municipal a votat! La propunerea ZIUA de Constanța, două străzi din oraș vor purta numele academicienilor dobrogeni, Petre T. Frangopol și Marian-Traian Gomoiu (DOCUMENTE)

07 Nov 2022 2658

Campionii Cătălin Chirilă și Petre Capusta, cetățeni de onoare ai comunei tulcene Sarichioi

27 Sep 2022 1798

Răniți în teatrele de operații Trei constănțeni, eroi ai Armatei Române și cetățeni de onoare, participă la Jocurile Invictus de la Haga (GALERIE FOTO)

09 Apr 2022 2251

Edilul Chițac a decis, CLM este chemat să aprobe Primăria Constanța nu va mai acorda terenuri pentru cetățenii de onoare

26 Jun 2021 15006

Prefectura a notificat Primăria și Consiliul Local Constanța în legătură cu terenurile acordate anul trecut pentru 12 cetățeni de onoare ai municipiului!

24 Apr 2021 4060

Petre T. Frangopol – inginer chimist, membru de onoare al Academiei Române

16 Feb 2021 49092

Ședință la Consiliul Local Municipal Constanța. Terenuri pentru cetățeni de onoare

16 Sep 2020 2602

Preşedintele Academiei Române şi Mitropolitul Ardealului, numiți cetățeni de onoare ai județului Brașov

20 Feb 2020 1852

Paloma Petrescu și Rodica Șerbănescu, propuse de PSD cetățeni de onoare ai județului Constanța!

11 Feb 2020 2763

Originar din Mangalia Denis Alibec, fotbalistul Astrei Giurgiu, cetăţean de onoare al oraşului Buşteni

24 Dec 2019 3995

Nostalgie şi dor nestins, dar şi merite deosebite Galeria celor ce au onorat Constanţa în multiple domenii de activitate (galerie foto)

11 Nov 2019 4846

Sportivi, antrenori, manageri Cine sunt oamenii de sport distinși cu titlul de cetățean de onoare al municipiului Constanța (galerie foto)

29 Oct 2019 4801