Ambasadorul SUA a fost impresionat de românii care au strigat “Corupţia ucide!”

 
Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, s-a întâlnit astăzi cu studenţii clujeni, unde a ţinut prelegerea pe tema “Reflections on Presidents' Day”, la care a asistat şi ministrul Educaţiei, Adrian Curaj. El a declarant, cu acest prilej, că pentru orice stat democratic corupţia este o otravă şi că lupta împotriva flagelului este vitală pentru viitorul ţării noastre.
 
“Corupţia este o otravă pentru orice democraţie, fie că este în SUA sau în România trebuie eliminată la toate nivelele vieţii publice. Este o mare provocare şi felicit România pentru ce a făcut şi pentru că luptă din greu împotriva corupţiei, este o luptă care nu se termină niciodată şi trebuie susţinută. Această luptă nu există numai în România, şi vecinii dumneavoastră se confruntă cu provocări serioase, cum ar fi Ucraina, Republica Moldova, dar şi SUA are o problemă cu corupţia, în condiţiile în care au fost cazuri de foşti guvernatori şi senatori anchetaţi sau preşedinţi care au părăsit funcţia din cauza corupţiei”, a menţionat Hans Klemm.
 
Ambasadorul a adăugat că a fost martorul unor evenimente importante în România, după tragedia de la Colectiv, când românii s-au unit împotriva corupţiei: “Am văzut zeci de mii de oameni care s-au unit într-o solidarizare paşnică împotriva corupţiei, am văzut sloganul 'Corupţia ucide', am fost impresionat de acei cetăţeni de pe străzile Bucureştiului. Mulţi dintre voi aţi participat la aceste demonstraţii şi aţi văzut un viitor luminos pentru România, unde legea domneşte şi lupta împotriva corupţiei este foarte mare”.
 
Klemm speră că acei oameni care au ieşit în stradă să-şi voteze lideri responsabili la alegerile din acest an. El a fost întrebat de studenţi cum poate SUA să sprijine România în lupta împotriva corupţiei.
 
“Avem reprezentaţi ai mai multor instituţii americane, cum ar fi FBI, Departamentul Justiţiei, dar vorbim de cel mult zece persoane, resursele directe pe care le putem oferi în acest parteneriat sunt limitate. Dar lucrăm la cazuri care privesc contraterorismul, crima organizată, traficul de droguri sau persoane şi, când putem şi suntem solicitaţi, oferim asistenţă DNA şi altor instituţii de aplicare a legii”, a răspuns ambasadorul SUA.
 
În cursul zilei de mâine, Hans Klemm va participa, la Facultatea de Studii Europene, la dezbaterea ”Ameninţări de securitate actuale în spaţiul euro-atlantic”, organizată de Grupul de Reflecţie CITADEL. Potrivit organizatorilor, temele abordate în cadrul dezbaterii vor reliefa principalele provocări, ameninţări şi riscuri la adresa securităţii în spaţiul euro-atlantic.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Corupția a ucis din nou! Protest USR vineri de la 18.00 la Constanța!

29 Aug 2023 1061

9 decembrie - Ziua Internațională Anticorupție. Cum stăm la capitolul corupție în România

09 Dec 2021 1469

Editorial Acel moment când nu ne mai ajung înjurăturile

08 Aug 2019 2028

Protest de amploare în această seară în Piaţa Victoriei din Bucureşti şi în alte oraşe, printre care şi Constanţa. Ce revendicări au manifestanţii

24 Feb 2019 3114

LIVE. Protest în Piața Victoriei din București. Manifestanții cer demisia premierului Viorica Dăncilă

27 Apr 2018 5410

Comisia Europeană Declarație comună a președintelui Juncker și a prim-vicepreședintelui Timmermans ai Comisiei Europene privind evoluțiile recente din România

24 Jan 2018 1737

UPDATEProtest în Piața Victoriei. 1000 de oameni prezenți la manifestare

08 Nov 2017 2724

Protest în Piaţa Victoriei. Ce vor nemulțumiții. Cum s-au organizat. Sute de protestatari (video)

02 Jul 2017 3862

UPDATE 2. 5.000 de oameni în stradă Un nou protest, în această seară, în Piața Victoriei. Operațiunea Steagul UE, #rezist

26 Feb 2017 2318

Mişcarea „Corupţia ucide“ ameninţă cu proteste naţionale dacă Guvernul nu va renunţa definitiv la „legea graţierii“

19 Jan 2017 1793

UPDATE 5. Ce se întâmplă la Constanţa, Bucureşti, Cluj-Napoca Mişcarea „Corupţia ucide“ ameninţă cu proteste naţionale dacă Guvernul nu va renunţa definitiv la „legea graţierii“

18 Jan 2017 3672

Editorial Dracul chiar este negru. Corupţii se mai pot descătuşa de DNA?

01 Oct 2016 2601

Editorial Tăvălugul DNA se mută în spitale!

10 Jun 2016 2990

Ce spune Laura Codruța Kovesi despre Dănuț Căpăţînă, fostul director al Spitalului Județean Constanța

23 May 2016 4136

DNA organizează un grup de lucru. Tema - „Corupţia în sistemul de sănătate - prevenire şi investigare”

23 May 2016 1501