Monica Macovei „Ponta a adus «jihadul» împotriva micilor producători”

 
Europarlamentarul Monica Macovei îl acuză pe premierul Victor Ponta că a adus „jihadul” împotriva micilor producători prin controalele realizate în ultima perioadă de inspectorii ANAF, în vreme ce marii datornici la stat „nu sunt deranjați de fisc''.

„Ponta în loc să aducă investiții din lumea arabă a adus «jihadul» împotriva micilor producători, împotriva cofetăriilor, împotriva buticurilor, împotriva producătorilor care vând în piață, împotriva șoferilor de taxi, împotriva celor din profesiile liberale. Practic, parcă vrea să-i desființeze, parcă vrea să desființeze toată această clasă de mijloc a României care trăiește singură, care-și face banii pe munca ei și e singura care ne ține pe toți și care ține aparatul bugetar. În timpul ăsta, marii datornici către stat stau în continuare nederanjați de Fisc și de ANAF", a declarat duminică, la Zalău, Monica Macovei, potrivit Agerpres.

Europarlamentarul a spus că marea problemă este cea a recuperării banilor de la marii datornici, în dosarele penale existând prejudicii de ordinul sutelor de milioane de euro, bani ce ar trebui recuperați la bugetul de stat, fără a „omorî" micii întreprinzători.

„Dacă recuperezi dintr-un dosar penal, de exemplu, câteva sute de milioane de euro, așa cum sunt în dosarele penale, ai pus foarte mulți bani înapoi la bugetul statului. Asta vrea toată lumea. Nu-i înnebuni pe ceilalți, nu-i omorî pe cei care muncesc să producă ceva, să-și întrețină familiile, să creeze locuri de muncă. Ponta, repet, a adus jihadul din lumea arabă împotriva tuturor celor care muncesc în sistemul privat și a celor din profesii liberale", a conchis Macovei.



Sursa: Agerpres

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judecătoria Mangalia motivează condamnarea Monicăi Macovei, fost ministru al Justiției - „Scopul pedepsei poate fi atins şi fără executarea acesteia“

18 Apr 2024 508

„Mișcare surpriză“ în dosarul Monicăi Macovei, fost ministru al Justiției, condamnată cu suspendare, la Mangalia!

17 Apr 2024 921

Ce obligații i-a stabilit Judecătoria Mangalia Monicăi Macovei, fost ministru al Justiției – închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunităţii (MINUTĂ)

12 Apr 2024 607

Condamnare pentru Monica Macovei, fost ministru al Justiției! 6 luni de închisoare cu suspendare la Judecătoria Mangalia

12 Apr 2024 755

VIDEO Judecătoria Mangalia amână pentru luna mai latura civilă a accidentului Monicăi Macovei, fost ministru al Justiției

09 Apr 2024 471

Monica Macovei, fost ministru al Justiției, accident aproape de Mangalia! Mâine, termen în dosarul civil

08 Apr 2024 546

Monica Macovei, fost ministru al Justiției, accident la Mangalia! Latura civilă, amânată pentru aprilie 2024 (VIDEO)

12 Mar 2024 923

VIDEO Iată când se va pronunța Judecătoria Mangalia în dosarul Monicăi Macovei, fost ministru al Justiției!

13 Feb 2024 897

Monica Macovei, fost ministru al Justiției, și-a recunoscut vinovăția în cazul accidentului de pe DN39 Constanța-Mangalia. Instanța a rămas în pronunțare (GALERIE FOTO+VIDEO)

13 Feb 2024 1450

Monica Macovei, fost ministru al Justiției, în fața magistraților de la Judecătoria Mangalia (GALERIE FOTO+VIDEO)

13 Feb 2024 867

UPDATE Accident pe DN 39 Monica Macovei, fost ministru al Justiției, inculpat la Mangalia! Azi, primul termen (DOCUMENT) (VIDEO)

16 Jan 2024 1180

Fost ministru al Justiției, Monica Macovei trimisă în judecată, la Mangalia! Primul termen, marți, 16 ianuarie 2024 (DOCUMENT)

13 Jan 2024 1024

Fost ministru al Justiției, inculpat la Constanța Monica Macovei trimis în judecată, la Mangalia! Începe procesul (DOCUMENT)

23 Nov 2023 2042

Judecătoria Mangalia îi prelungeşte dreptul de circulaţie Monicăi Macovei, fost ministru al Justiției (DOCUMENT)

31 Oct 2023 844

Accident pe DN 39 Judecătoria Mangalia va judeca dosarul Monicăi Macovei, fostul ministru al Justiției! RECHIZITORIU

08 Oct 2023 1083