SUA suplimentează numărul de puşcaşi marini de la Mihail Kogălniceanu

La baza militară Mihail Kogălniceanu vor veni 175 puşcaşi marini americani, ca răspuns al SUA faţă de tensiunile generate de anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia. Pentagonul a anunţat că în felul acesta numărul puşcaşilor marini din forţa de intervenţie pentru situaţii de criză dislocată în Europa va fi suplimentată până la numărul total de 675 militari.

Un   purtător de cuvânt al Pentagonului a declarat că puşcaşii marini fac parte dintr-o forţă de răspuns pentru situaţii de criză staţionată la baza aeriană Moron din Spania. Destinaţia iniţială era efectuarea de operaţiuni în Africa, dar aceştia pot fi trimişi oriunde este necesară suplimentarea de trupe. Decizia de suplimentare a numărului de infanterişti marini din România a fost luată anul trecut, înainte de criza actuală, a mai precizat acesta.Conform unor informaţii apărute marţi, generalul Philip Breedlove, comandantul suprem al forţelor aliate din Europa, intenţionează să mute o navă de război americană în Marea Neagră. Un purtător de cuvânt al Pentagonului, colonelul Steve Warren, a confirmat ieri că Departemantul american al Apărării ia în considerare trimiterea unei nave în apele Mării Negre. Acesta a mai adăugat că acţiunea are scopul de a reasigura aliaţii de angajamentul luat de forţele americane în regiune şi că acesta este răspunsul situaţiei actuale din Ucraina, potrivit Hotnews.

La baza militară Mihail Kogălniceanu, din judeţul Constanţa, sunt deja staţionaţi 265 de puşcaşi marini. Militarii desfăşoară antrenamente şi alte exerciţii pentru a ajuta la dezvoltarea capacităţilor militare ale partenerilor din regiune. Programul din care fac parte soldaţii americani sosiţi în România la Mihail Kogălniceanu, poartă denumirea de „Black Sea Rotational Force”. Baza din apropierea Portului Constanţa a devenit un nod de transport pentru echipamentele şi soldaţii americani care se reîntorc în Afganistan.
Cei 175 de puşcaşi marini care vor fi trimişi la Constanţa vor fi ataşaţi unităţii de infanterie marină denumită „Special Purpose Marine Air-Ground Task Force Crises Response (SP MAGTF-CR)”, care a fost creată în urma atacului asupra consulatului SUA din Benghazi, Libia.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MApNExercițiul multinațional SWIFT RESPONSE 24

01 May 2024 253

MApN Exercițiul multinațional Swift Response 24, una din cele mai mari operațiuni de desant aerian din Europa

30 Apr 2024 552

Cazul fostului primar Cătălin Cherecheș menționat într-un raport al Departamentului de Stat al SUA! (DOCUMENT)

25 Apr 2024 693

#citeșteDobrogea Generalul Emanoil Boteanu, un prim comandant al Marinei Române

23 Apr 2024 1133

Lumea marinarilor Din nou spre America. „Mircea”, SUA, Canada

19 Apr 2024 663

Lumea marinarilor Aplauze pe scena Atlanticului. „Mircea”, SUA, botez marinăresc

18 Apr 2024 1093

LIVE TEXTAmbasadorul SUA în România, în vizită la Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 887

MAEÎntrevederea secretarului de stat pentru afaceri strategice Ana Tinca cu James O’Brien, asistentul secretarului de stat al SUA

17 Apr 2024 310

MApNAngel Tîlvăr- „România își exprimă recunoștința pentru sprijinul esențial oferit de Statele Unite ale Americii în asigurarea securității și apărării Flancului Estic al NATO”

17 Apr 2024 289

Ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec, în vizită la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu

16 Apr 2024 513

Planurile de modernizare a Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu, analizate de ministrul MApN cu ambasadorul SUA la București, Kathleen Kavalec (GALERIE FOTO)

15 Apr 2024 577

Evocare a trecutului Fotografia remarcabilă a Pieței Griviței din Constanța, orașul în anul 1946

15 Apr 2024 806

Legendarul actor Robert De Niro deschide două hoteluri pe malul Mării Negre

14 Apr 2024 1618

Tenis România, calificare la turneul final al Billie Jean King Cup, după o victorie memorabilă cu Ucraina. Căpitan nejucător, Horia Tecău, din Constanța (GALERIE FOTO)

14 Apr 2024 735

Mircea Geoană, a acordat un interviu cotidianului britanic „The Telegraph” - „Alianța transatlantică este vitală“

11 Apr 2024 467