Viitoarea taxă auto s-ar putea plăti în fiecare an

taxa.jpgMinisterul Mediului ia în calcul posibilitatea ca timbrul de mediu, cel care va înlocui actuala auto, să fie plătit anual. Forma finală a noii taxe se va afla miercurea viitoare. 

Ministerul Mediului nu exclude posibilitatea ca timbrul de mediu care va înlocui actuala taxă de primă înmatriculare să ajungă o taxă anuală, a declarat pentru România TV ministrul Rovana Plumb. " În momentul de faţă luăm în calcul şi acest lucru, dar vom definitiva efectiv (proiectul n.red) până miercurea viitoare când vom decide care va fi varianta cu care vom intra în dezbatere publică", a declarat Plumb întrebată fiind dacă varianta unei taxe anuale este exclusă.

Totuşi, ministrul Mediului susţine că noul timbru de mediu, în orice formă va fi el, nu va fi plătit de cei care au plătit deja vechea taxă auto. "Cei ce au plătit până acum taxa de mediu sub diverse forme nu vor mai plăti", a spus Plumb.

În ceea ce priveşte forma pe care o va avea timbrul de mediu, ministrul Mediului afirmă că va fi o corelare dintre capacitatea cilindrică a maşinii şi emisiile de noxe, iar că valoarea acestuia va fi una "corectă".

"Având în vedere comunicarea Comisie Europene şi nevoia de a nu mai modifica de fiecare dată aceasta taxă , vrem să plecăm de la un concept corect, astfel încât timbrul de mediu să reflecte efectiv modul în care inţeleg aplicarea principiului poluatorul plăteşte. În acest sens se lucrează pe corelarea capacităţii cilindrice cu emisiile de noxe, astfel încât să ajungem la o formulă mult mai simplă şi să avem un timbru de mediu care să fie un instrument pentru realizarea proiectelor de mediu, pe de o parte, iar pe de altă parte să atingem ţinta de reducere a emisiilor de carbon conform targeturilor stabilite de UE", a declarat Plumb.

Ministrul a estimat că din timbrul de mediu se vor strânge la buget Administraţiei Fondului pentru Mediu în jur de 350 de milioane de lei, în contextul în care statul trebuie să ramburseze şoferilor în jur de 1 miliard de euro, bani în care sunt incluse şi cheltuielile de judecată. La nivel naţional, în jur de 80.000 de români au câştigat în instanţă dreptul de a li se rambursa taxa pe care au plătit-o pentru înmatricularea autoturismlor.

Amintim că în momentul de faţă este în vigoare o lege adoptată din 2011, cu menţiunea că în 2012 Guvernul a suspendat un articol din această lege astfel că tranzacţionarea maşinilor înmatriculate înainte de 2007 era scutită de plata aceastei taxe. De la 1 ianuarie 2013 articolul a reintrat în vigoare şi drept urmare acum se plăteşte taxa de înmatriculare şi pentru tranzacţiile maşinilor rulate pe piaţa internă.

Sursa: Economica.net

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO+TEXT Ședință CLM Constanța. Aleșii locali au aprobat vânzarea mai multor terenuri și documentații tehnico-economice pentru viitoare investiții (DOCUMENTE+VIDEO)

26 Apr 2024 801

Primăria Constanța Întâlnire de lucru la Direcția Generală de Asistență Socială. Iată despre ce s-a discutat

19 Apr 2024 579

Teatrul de Stat Constanța readuce, după 50 de ani, spectacolul „Casa Bernardei Alba”, pe scena pontică

18 Apr 2024 607

Surse Cătălin Cîrstoiu depune săptămâna viitoare candidatura pentru funcţia de primar general al Capitalei

15 Apr 2024 581

Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism se reunește în această săptămână. Pe ordinea de zi figurează mai multe proiecte imobiliare controversate!

15 Apr 2024 786

Declarațiile primarului Chițac și ale lui Nicolae Ciucă referitor la stadionul Farul din Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 934

Lucrări la rețeaua de energie electrică din județul Constanța! În ce localități se întrerupe furnizarea energiei săptămâna viitoare

12 Apr 2024 991

Rețele Electrice Dobrogea Se întrerupe furnizarea energiei electrice în județul Constanța săptămâna viitoare. Lista zonelor afectate

11 Apr 2024 5734

Farul Constanța, o repriză modestă cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe Hagi - „Incredibil, ziceai că jucăm cu Barcelona!“

07 Apr 2024 1106

În ce zone din județul Constanța se va întrerupe furnizarea energiei electrice săptămâna viitoare

05 Apr 2024 3493

Constanța Ce spectacole vor fi puse în scenă în perioada următoare la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Căluțul de mare”

05 Apr 2024 514

Modificări în călătoria cu copiii, de la 31 martie. Informații despre ce documente trebuie să aibă părinții

26 Mar 2024 940

95% dintre candidații PSD la alegerile locale, validați! Care este situația la Constanța

21 Mar 2024 1198

Final de proces în cazul fostului angajat ISU Dobrogea, acuzat de agresiune sexuală! Iată când se va pronunța Curtea de Apel Constanța

17 Mar 2024 530

INHGA Debitul Dunării la intrarea în țară se situează sub media multianuală a lunii martie

10 Mar 2024 491