Macovei „Voi face tot ce îmi stă în putinţă să nu se ridice MCV“

 
Europarlamentarul Monica Macovei spune că va face tot posibilul pentru că Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) să nu fie ridicat până când schimbările în bine nu vor fi ireversibile şi este de părere că testul cel mai important pentru Klaus Iohannis va fi legat de numirile la şefia parchetelor şi la Înalta Curte.
 
„Voi face tot ce îmi stă în putinţă să nu se ridice MCV. Acest mecanism îi ajută pe politicieni - mulţi, puţini, câţi sunt -, pe judecători şi pe procurori să continue reforma justiţiei până la capăt, în aşa fel încât toţi să avem încredere în ceea ce se întâmplă în acest sistem, dar mai ales să se continue lupta anticorupţie, antievaziune, antifraudă", a declarat Monica Macovei într-un interviu acordat pentru România Liberă, scrie Ziare.com.
 
Eurodeputata consideră că „e foarte grăitor“ faptul că în timp ce premierul Victor Ponta făcea lobby la Strasbourg pentru ridicarea MCV, în Parlamentul de la Bucureşti se dezbătea „eliminarea prin lege a arestului preventiv pentru anumite infracţiuni, inclusiv cele de corupţie“.
 
„Să nu uităm că tot timpul parlamentarii din România au încercat prin diverse mijloace să oprească anchetele, de exemplu, chiar zilele trecute a fost un nou caz de neridicare a imunităţii. Acest lucru înseamnă absenţa voinţei politice în combaterea corupţiei şi dorinţa politicienilor de a-şi proteja colegii de partid. Faptele de acest fel nu rămân necunoscute comisarilor europeni şi statelor UE. Ponta se face de râs cerând ridicarea MCV în timp în ce în ţară se respinge ridicarea imunităţii unui parlamentar sau se discută posibilitatea eliminării arestării preventive. Nu cred că se va ţine seama de acest lobby, în plus este în interesul românilor că acest Mecanism să continue, fiindcă nu toată justiţia funcţionează, fiindcă mai avem procurori şi judecători corupţi sau neprofesionişti: funcţionează câteva filiale DNA, funcţionează şi câteva parchete şi instanţe, dar nu toată justiţia în toată ţară. Schimbarea în bine din justiţie trebuie să continue până când devine ireversibilă, indiferent cine va veni la putere", a explicat Monica Macovei.



Sursa: Ziare.com
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judecătoria Mangalia motivează condamnarea Monicăi Macovei, fost ministru al Justiției - „Scopul pedepsei poate fi atins şi fără executarea acesteia“

18 Apr 2024 513

„Mișcare surpriză“ în dosarul Monicăi Macovei, fost ministru al Justiției, condamnată cu suspendare, la Mangalia!

17 Apr 2024 922

Ce obligații i-a stabilit Judecătoria Mangalia Monicăi Macovei, fost ministru al Justiției – închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunităţii (MINUTĂ)

12 Apr 2024 609

Condamnare pentru Monica Macovei, fost ministru al Justiției! 6 luni de închisoare cu suspendare la Judecătoria Mangalia

12 Apr 2024 759

VIDEO Judecătoria Mangalia amână pentru luna mai latura civilă a accidentului Monicăi Macovei, fost ministru al Justiției

09 Apr 2024 475

Monica Macovei, fost ministru al Justiției, accident aproape de Mangalia! Mâine, termen în dosarul civil

08 Apr 2024 551

Monica Macovei, fost ministru al Justiției, accident la Mangalia! Latura civilă, amânată pentru aprilie 2024 (VIDEO)

12 Mar 2024 929

VIDEO Iată când se va pronunța Judecătoria Mangalia în dosarul Monicăi Macovei, fost ministru al Justiției!

13 Feb 2024 900

Monica Macovei, fost ministru al Justiției, și-a recunoscut vinovăția în cazul accidentului de pe DN39 Constanța-Mangalia. Instanța a rămas în pronunțare (GALERIE FOTO+VIDEO)

13 Feb 2024 1459

Monica Macovei, fost ministru al Justiției, în fața magistraților de la Judecătoria Mangalia (GALERIE FOTO+VIDEO)

13 Feb 2024 869

UPDATE Accident pe DN 39 Monica Macovei, fost ministru al Justiției, inculpat la Mangalia! Azi, primul termen (DOCUMENT) (VIDEO)

16 Jan 2024 1190

Fost ministru al Justiției, Monica Macovei trimisă în judecată, la Mangalia! Primul termen, marți, 16 ianuarie 2024 (DOCUMENT)

13 Jan 2024 1031

Fost ministru al Justiției, inculpat la Constanța Monica Macovei trimis în judecată, la Mangalia! Începe procesul (DOCUMENT)

23 Nov 2023 2043

Judecătoria Mangalia îi prelungeşte dreptul de circulaţie Monicăi Macovei, fost ministru al Justiției (DOCUMENT)

31 Oct 2023 845

Accident pe DN 39 Judecătoria Mangalia va judeca dosarul Monicăi Macovei, fostul ministru al Justiției! RECHIZITORIU

08 Oct 2023 1093