Prazul, indicat persoanelor care suferă de anemie

 

Prazul s-a cultivat din cele mai vechi timpuri, putând fi utilizat atât în stare crudă, dar şi gătită. Aduce o aromă deosebită, contribuind subtil la reuşita fiecărui preparat. Consumul de praz stimulează imunitatea şi favorizează eliminarea toxinelor din organism. Această legumă are proprietăţi antiseptice, bacteriostatice, laxative, vermifuge, emoliente, expectorante, diuretice, hipogliceminante, tonice şi vasodilatatoare.
 
Prazul este indicat persoanelor care suferă de anemie. în altă ordine de idei, contribuie la tratarea gripei, traheitelor şi laringitelor. Utilizat sub formă de cataplasme, această plantă este utilă în vindecarea plăgilor şi abceselor. Totodată, cataplasmele din frunze de praz sunt recomandate în cazul tenurilor acneice, iar sucul de praz se aplică pe ten pentru a calma pielea înroşită. 
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

GastroArt Chiftele de legume (rețetă interbelică)

14 Jun 2022 1213

Prazul are rol antiseptic şi stimulează imunitatea

17 Jun 2017 4122

Maeştri ai artei culinare au cucerit publicul Cumpăna, gazda concursului „Convieţuire interetnică pe plaiuri dobrogene“ (galerie foto)

22 May 2017 3891

Prazul, o legumă minune care „luptă” cu cancerul

25 Apr 2017 4448

Video. Reţetă de post - mâncare de spanac

16 Mar 2017 15840

Conopida cu praz la cuptor (video)

13 Mar 2017 8947

Sarmale de post in foi de vita

12 Mar 2017 9224

Quiche cu ciuperci

20 Sep 2016 2950

Editorial Constanţa ţânţarilor! Să vă fie ruşine! Ne înjosiţi pe noi şi pe copii. Până când?

27 Jun 2016 12867

Revista presei locale

25 Mar 2016 2792

Ecuisine.ro Supă mexicană cu linte şi spanac

27 Dec 2015 2362

Sănătate Ceapa ajută la ameliorarea depresiei

07 Nov 2015 2168

Sănătate Cum putem întări organismul slăbit

13 Aug 2015 3334

Sănătate De ce măslinele au un important rol alimentar

13 Aug 2015 1684

Ecuisine.ro Mancare de linte cu condimente

31 Jul 2015 2653