Dupa o lunga asteptare, Arhivele Nationale au un nou sediu

documente.jpgConsilierii judeţeni au aprobat în unanimitate darea în folosinţa Direcţiei Judeţene Constanţa a Arhivelor Naţionale a unui nou sediu. 

Problema sediului a fost amplu prezentată, în numeroase rânduri de către Virgil Coman, şeful Arhivelor constănţene, care a ameninţat chiar şi cu demisia la un moment dat. însă, după o lungă luptă de lămurire, cererea lui Coman a fost aprobată, iar Arhivelor Naţionale se vor muta în scurt timp în casă nouă, pe strada Mircea cel Bătrân la numărul 106, în actualul sediu al Centrului Militar Zonal. În fapt, direcţia condusă de Virgil Coman a primut aproximativ 1500 mp din clădirea CMZ-ului, spaţiu suficient pentru a păstra în condiţii corespunzătoare actele de valoare ale judeţului. „Am obţinut normalitatea. Prioritatea noastră este să putem muta cât mai repede documentele pe care le avem în depozitul din strada Cibinului nr. 10. documentele de acolo sunt infestate din cauza condiţiilor improprii de depozitare şi trebuie uscate şi aerisite. Cutiile în care sunt păstrate sunt umede, din cauza faptului că iarna este prea frig, iar vara prea rece. Oricum, acea clădire a fost retrocedată fostului proprietar", a declarat Virgil Coman. Acesta a mai spus că planul de mutare al documentelor din arhivă este unul foarte riguros şi se va face în condiţii de maximă securitate: „Evacuarea se va face în saci speciali de arhivă. Va fi un proces destul de îndelungat însă acum, dacă mă mut într-o lună sua un an deja nu mai contează. Important este că intrăm în normalitate, iar în noul sediu vom putea amenaja un birou de relaţii cu publicul aşa cum se cuvine". Virgil Coman a mai specificat că în strada Ştefan cel Mare se va păstra un sediu intermediar.

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial de la IPJ Constanța despre scandalul dintr-o clădire în construcție din zona Brotăcei (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 May 2024 572

EXCLUSIV Scandal într-o clădire în construcție din zona Tomis Nord din Constanța! Echipaje SMURD și de Ambulanță, chemate în ajutor (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 May 2024 1248

Biblioteca Județeană Panait Cerna din Tulcea sărbătorește 40 de ani de existență (Galerie FOTO)

26 Apr 2024 485

Oficial de la IPJ Constanța despre cazul adolescentului prăbușit de la etajul unei clădiri în construcție (VIDEO)

04 Apr 2024 811

Ședință CJC Se aprobă costurile proiectului „Construire Corp nou - Urgențe - Traumatologie din cadrul SCJU Constanța" (DOCUMENT)

24 Mar 2024 557

Istoria orașului, în paragină Franzelăria Automată de Lux, uitată în timp, pe strada Cuza Vodă din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Mar 2024 1610

Cumpărări directe Proiectul tehnic pentru realizarea unei clădiri de legătură între două imobile ale Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, elaborat de Zen Proiect Consulting SRL (DOCUMENTE)

08 Mar 2024 649

Spațiul situat în corpul CI al Liceulul Tehnologic "loan N. Roman" din Constanța va fi închiriat, cu destinația de chioșc alimentar (DOCUMENT)

29 Feb 2024 623

Cumpărări directe Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța va realiza o clădire de legătură între corpul C7 și corpul C8 (DOCUMENTE)

28 Feb 2024 551

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța construiește un corp nou, cu destinația de investigații imagistice (DOCUMENT)

19 Feb 2024 824

Licitații Constanța Licitație organizată de CN APM Constanța pentru securitate și detecție la incendii pentru clădirile instituției (DOCUMENT)

14 Feb 2024 673

Cumpărări directe Constanța Nordman Consproiect SRL din Satu Mare a semnat cu Autoritatea Navală Română (DOCUMENT)

13 Feb 2024 790

Documente depuse la Mediu Universitatea Ovidius Constanța extinde și consolidează clădirea de pe bulevardul Mamaia

01 Feb 2024 1010

Constanța Ce firmă va asigura dirigenția de șantier la reabilitarea Colegiului Mihai Eminescu?

31 Jan 2024 993

Proces la Curtea de Apel pentru terenul aferent Restaurantului Vatra, din Mamaia! Compania Mamaia SA a cerut să intervină

23 Jan 2024 794