Epoca Nicuşor Constantinescu, la final



Pe 10 iunie 2012, prin votul locuitorilor din judeţ, Nicuşor Constantinescu obţinea cel de-al treilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa (CJC).
 
În urmă cu patru ani, PSD Constanţa îşi trecea în palmares un nou mandat de preşedinte al CJC, acesta revenindu-i prin vot direct preşedintelui executiv de la acea vreme a filialei judeţene a partidului, Nicuşor Constantinescu. Era cel de-al treilea mandat obţinut de acesta şi ultimul, cel puţin pentru o perioadă.
 
În vara lui 2012, Constantinescu a fost candidatul USL pentru şefia CJC şi a obţinut 60,37% din totalul voturilor valabil exprimate, ceea ce însemna, în fapt, 213.493 de voturi. Asta pentru că, din totalul celor 638.508 cetăţeni cu drept de vot înscrişi pe listele permanente, atunci s-au prezentat la urne doar 373.736. Cum doar 213.493 au pus ştampila pe Constantinescu, reiese că numai 33,43% din totalul cetăţenilor cu drept de vot l-au vrut şef al CJC.
 
Acum, la patru ani distanţă, nu doar că nu a participat la alegerile locale, dar va absenta şi de la predarea ştafetei.
 
Deşi toată lumea credea că succesorul lui Constantinescu la conducerea CJC va fi Cristinel Dragomir, noul staff al PSD Constanţa a decis altceva. Consilierii judeţeni ai PSD împreună cu aliaţii lor de la ALDE îl vor susţine pentru funcţia de preşedinte al instituţiei pentru următorii patru ani pe Horia Țuţuianu.
 
Şi dacă tot a venit momentul bilanţului, am încercat să aflăm de la doi oameni care i-au fost vreme îndelungată prieteni şi parteneri de afaceri lui Nicuşor Constantinescu cum l-au perceput aceştia pe fostul şef al CJC. Am vrut să aflăm informaţii şi despre latura sa umană, nu doar despre ipostaza de lider de partid sau de şef al CJC.
 
În pofida mesajelor transmise, fostul primar al municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a preferat să nu spună nimic, iar Gabriel Sorin Strutinsky nu a dorit să ne răspundă, motivându-şi astfel decizia: „Nu cred că mă puteţi convinge că vă interesează latura umană a prietenului meu, pe dumneavoastră, cât şi pe întregul colectiv de la ZIUA de Constanţa”.
 

Însă, în acest caz, nu era vorba despre a satisface curiozitatea unei persoane sau a colectivului unei redacţii de ziar, ci de a prezenta o altă latură a lui Nicuşor Constantinescu celor care atâţia ani l-au votat, l-au susţinut, l-au ascultat şi chiar l-au urmat.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Horia Constantinescu, candidatul la funcția de Primar al municipiului Constanța- „Arunc buchetul pentru toți cei care iubesc Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 498

LIVE VIDEO+TEXT Horia Constantinescu și candidații PSD pentru Consiliul Local municipal depun candidaturile (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 888

LIVE TEXT+VIDEO Dumitrache reales Conferință de alegeri în cadrul Organizației Municipale a PSD Constanța. Cine sunt vicepreședinții organizației municipale? (Galerie FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 1183

Directori din Consiliul Județean Constanța și oameni de afaceri, condamnați definitiv! Cererea de revizuire, respinsă

19 Apr 2024 1700

Administrația Chițac, în proces cu Mazăre și Nicușor pentru Fundația Fantasio! Surpriză la Tribunalul Constanța (MINUTA)

14 Apr 2024 699

Marius Mocanu, fostul avocat al lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, executat silit de fiscul din Constanța (DOCUMENT)

14 Apr 2024 6050

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 953

LIVE VIDEO+TEXT Ana Hotels Europa Eforie își redeschide porțile, după un proces de modernizare! (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 1668

Stelian Ion despre Horia Constantinescu, contracandidatul său din partea PSD Constanța "Un comisar poate să devina un interlop, dar un interlop nu va putea fi niciodată comisar" (VIDEO)

28 Mar 2024 935

Decebal Făgădău „Mi-aș fi dorit din tot sufletul să candidez la funcția de primar al Municipiului Constanța“ (VIDEO)

27 Mar 2024 2353

LIVE VIDEO+TEXT Biroul Politic Național a validat candidații PSD pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

27 Mar 2024 4259

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 871

Afaceristul George Secărea obține la Tribunalul Constanța convocarea AGA pentru compania Q Seg West SA! Va fi numit un nou administrator (MINUTA)

29 Feb 2024 866

Mazăre și Nicușor, dați în judecată de administrația Chițac! Judecătoria Constanța și-a declinat competența

09 Feb 2024 1495

Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, victorie la Curtea Supremă! La mijloc sunt aproape 3 milioane de dolari (MINUTA)

07 Feb 2024 1695