Editorial Viitorul primar al municipiului Constanţa va fi...

Decizie importantă privind soarta primarului municipiului Constanţa! Mâine, judecătoarele Angela Dragne şi Florentina Dragomir, de la Curtea Supremă a României, decid libertatea lui Radu Ştefan Mazăre. Tot mâine, Dragne şi Dragomir analizează şi posibilitatea emiterii pe numele lui Sorin Gabriel Strutinsky a unui nou mandat de arestare.
 
Cei doi sunt cercetaţi de Dana Ana, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Mazăre este suspectat de luare de mită (trei infracţiuni), de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dar şi pentru conflict de interese (două infracţiuni). Asta în timp ce Strutinsky este acuzat de săvârşirea a trei infracţiuni de complicitate la luare de mită. În contextul celor mai sus precizate, dar şi ţinând cont că Mazăre şi-a dat demisia din fruntea PSD Constanţa şi susţine că o să plece şi de la Primărie, cred cu tărie că noul primar al municipiului va fi viceprimarul Decebal Făgădău, actualul preşedinte al Organizaţiei Municipale a PSD Constanţa. Şi asta chiar dacă preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Constanţa este, de scurt timp, senatorul Nicolae Moga. La finalul şedinţei Biroului Permanent al PSD, Victor Ponta a anunţat că „domnul senator Moga este preşedinte interimar, urmând, evident, ca toate celelalte organizaţii să intre în procedura de alegeri“. Biroul Permanent al PSD a adoptat şi calendarul privind alegerile din structurile locale, iar potrivit lui Ponta, „acest calendar presupune ca, imediat după Paşti, până în luna noiembrie, în toate structurile locale, până la cele judeţene şi cele cu specific - organizaţia de femei, tineret, seniori - să avem alegeri, structurile pregătite pentru congresul de la sfârşitul anului şi pentru anul 2016 - an cu bătălie electorala pentru alegerile locale şi parlamentare“. Sunt convins că PSD nu va ceda şefia Primăriei Constanţa în detrimentul unui alt partid. Mai mult decât atât, cred că Decebal Făgădău nu va fi susţinut, cel puţin în mod oficial, de Radu Mazăre. Să fim sinceri, cine vrea să fie susţinut, oficial, de o persoană care are probleme cu legea? Din punctul meu de vedere, „filmul“ va fi următorul: actualul viceprimar Decebal Făgădău, preşedintele Organizaţiei Municipale a PSD Constanţa, va fi ales preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Constanţa. Ulterior, şeful PSD Constanţa, adică Decebal Făgădău, va fi primarul municipiului Constanţa.
 
Pleac-ai noştri, vin ai noştri, noi rămânem tot... aici. Keep in touch!
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Procesul s-a terminat! Iată când va afla Decebal Făgădău, fostul primar al Constanței, decizia finală în dosarul terenurilor din Portul Tomis

19 Apr 2024 576

Decebal Făgădău, fostul primar al municipiului Constanța, așteptat la Curtea de Apel! Nou termen în dosarul terenurilor din Portul Tomis

17 Apr 2024 4375

Decebal Făgădău „Mi-aș fi dorit din tot sufletul să candidez la funcția de primar al Municipiului Constanța“ (VIDEO)

27 Mar 2024 2348

UPDATE Decebal Făgădău revine în PSD. Pentru ce funcție ar putea candida (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 1434

Fostul primar al municipiului Constanța, Decebal Făgădău, la ceas aniversar! Ce mesaj a transmis

14 Mar 2024 1590

Ce pregătesc Horia Constantinescu și Decebal Făgădău?

10 Feb 2024 1530

Judecător nou pentru dosarul terenurilor din Portul Tomis! Procesul amânat pentru 15 februarie 2024

18 Jan 2024 1075

Tribunalul Constanța amână pentru la anul dosarul Marcelei Enache, fostul secretar al municipiului Constanța

17 Dec 2023 962

Justiție Constanța Marți, 12 decembrie 2023, primul termen în apelul dosarului terenurilor din Portul Tomis!

12 Dec 2023 1352

Răsturnare de situație Apele Române pierd, la București, terenul pentru care fusese amendat Decebal Făgădău când era primar! (MINUTA)

23 Nov 2023 1203

Decebal Făgădău, achitat în dosarul terenurilor din Portul Tomis! Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Constanța (DOCUMENT)

12 Sep 2023 1326

Municipiul Constanţa prin Primar contestă achitările din dosarul terenurilor din Portul Tomis! (MOTIVARE)

17 Aug 2023 3472

Ce „spune“ legea despre achitarea lui Decebal Făgădău, în dosarul terenurilor din Portul Tomis - fapta nu este prevăzută de legea penală!

01 Aug 2023 2120

Exclusiv! Oficial! Achitare pentru Decebal Făgădău și Marcela Enache, în dosarul terenurilor din Portul Tomis

01 Aug 2023 2403

Decebal Făgădău și Marcela Enache, inculpați Azi se va da pronunțarea în dosarul terenurilor din Portul Tomis, Constanța!

27 Jul 2023 6115