Afacerile lui Caculea, trimis a doua oară în judecată de DNA Constanţa

DNA_sigla___.jpgProcurorii din cadrul DNA Constanţa l-au trimis în judecată pe Şefan Caculea, asociat unic şi administrator al SC Nova Euxin Trading SRL şi SC Step Construct Trans SRL, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de evaziune fiscală, în formă continuată, cauzând un prejudiciu echivalent a 1.480.228 euro. Caculea a mai fost trimis în judecată de procurorii DNA Constanţa în cursul lunii decembrie 2008 pentru fapte asemănătoare. Interesant de remarcat este că Ştefan Caculea a fost partener de afaceri cu Roland - Marius Cadariu, fost şef al SC Delt Marin Konfort SRL, firmă de la care comisarii Gărzii Financiare Constanţa au confiscat o sumă record, de peste 262 de miliarde de lei vechi.

După cum arată şi procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, în perioada anilor 2006 - 2007, inculpatul Caculea Ştefan, în calitate de administrator al SC Nova Euxin Trading SRL şi SC Step Construct Trans SRL, nu a evidenţiat în contabilitatea firmelor sale ori în alte documente legale, în totalitate, operaţiunile comerciale efectuate şi veniturile realizate, cu consecinţa prejudicierii bugetului general consolidat al statului cu suma totală de 5.098.989 de lei (echivalent a 1.480.228 de euro), reprezentând impozit pe profit şi TVA. Caculea a mai fost trimis în judecată de procurorii DNA Constanţa în cursul lunii decembrie 2008 pentru fapte similare. Tot potrivit DNA, în noiembrie 2007, individul a pus bazele societăţii comerciale Step Construct SRL Constanţa, sediul societăţii fiind însă stabilit "în mod fictiv, prin înscrisuri contrafăcute, în scopul evident de a împiedica efectuarea verificărilor financiare şi fiscale". În aceste condiţii, Ştefan Caculea ar fi reuşit să se sustragă de la plata obligaţiilor datorate bugetului general consolidat al statutului, obligaţii ce se ridică la un total de 9.224.711 lei, echivalentul a 2.819.462 de euro, reprezentând impozitul pe profit şi TVA-ul. Ca şi când toate acestea nu ar fi fost îndeajuns, inculpatul nu ar fi evidenţiat în contabilitatea societăţii veniturile obţinute din activitatea desfăşurată în anul 2007, respectiv comercializarea unor cantităţi însemnate de cereale către SC Grafiti Trading SRL şi SC Pasagris & Trade Impex SRL Constanţa. "Sumele obţinute din vânzarea mărfurilor au fost ridicate în numerar, personal de către inculpatul Caculea Ştefan, pe baza unor borderouri de achiziţii de la persoane fizice, completate cu date nereale, din conturi bancare ale SC Step Construct SRL Constanţa deschise la BRD - Grup Societe Generale - Sucursala Constanţa şi la Raiffeisen Bank - Sucursala Constanţa", au mai arătat anchetatorii. În acest caz, la data de 9 septembrie 2010, Curtea de Apel Constanţa l-a condamnat pe Caculea la şase ani închisoare cu executare pentru săvârşirea a două infracţiuni de evaziune fiscală şi o infracţiune de uz de fals, în formă continuată.
Afacerist "cu greutate"

Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului, Ştefan Caculea figurează în SC Eminvest SRL, în SC Mir Frasin SRL, SC Starmet Invest SRL, Euro Est Grup, Radnor SRL, Afa Carida, Clip Art SRL, Ital Luxori SRL, Rulman SRL şi în Valof Prest SRL. La rândul său, fratele lui Ştefan Caculea, Paul Cornel Caculea, este şi el un afacerist "cu greutate", acesta apărând în SC Hard Com SRL, în SC Starmet Invest SRL, iar lista poate continua cu SC Radnor SRL, SC Carsico SRL, SC Fermetal Invest SRL şi SC Mir Frasin SRL. Site-ul www.vrajitorul.eu arată că SC Nova Euxin Trading SRL a fost fondată în 2005 de Ştefan Caculea, având obiectul de activitate "construcţii de clădiri sau părţi ale acestora", iar sediul în Ovidiu. Conform hotărârii 1/2007, Caculea i-a cesionat părţile sociale Claudiei Viorica Ludău, care devine unicul asociat şi schimbă sediul unităţii pe Şoseaua din Vii, din municipiul Constanţa.

Patron de firme în insolvenţă

Bazele SC Step Construct Trans SRL, având sediul pe strada Ion Raţiu, au fost puse tot de Ştefan Caculea în anul 2007, urmând ca un an mai târziu să se retragă din firmă şi să cesioneze părţile sociale Mălinei Anca Bodelcu, din localitatea Valu lui Traian. De menţionat că atât SC Nova Euxin Trading SRL, cât şi SC Step Construct Trans SRL se află în procedură de insolvenţă. În 2006 apare pe piaţă SC Mir Frasin SRL, cu sediul în comuna Motca, judeţul Iaşi, Frasina Dimache fiind unicul asociat şi administrator. Aceasta cesionează din părţile sociale fraţilor Ştefan şi Paul Cornel Caculea, acesta din urmă devenind şi administrator. Tot în 2007 ia fiinţă SC Step Construct Trans SRL, cu sediul pe strada Ion Raţiu. Unitatea a fost fondată de Ştefan Cagulea şi are ca obiect de activitate "construcţii clădiri".

Partener cu Roland-Marius Cadariu

În 2008 se pun bazele societăţii comerciale Cereal Group Trade SRL, cu obiectul de activitate "comerţ cu ridicata al cerealelor". Interesant de remarcat că Ştefan Cagulea deţinea doar 5 % din firmă, restul de 95 % aflându-se în proprietatea lui Roland-Marius Cadariu, care era şi administrator. Acesta din urmă a cârmuit şi SC Delt Marin Konfort SRL, firmă de la care comisarii Gărzii Financiare Constanţa au confiscat, anul trecut, o sumă record, de peste 262 de miliarde de lei vechi. În 2008, Ştefan Caculea pune bazele SC Clip Art SRL, cu sediul pe strada Mihăileanu şi cu obiectul de activitate "comerţ cu amănuntul în magazinele nespecializate". În 2009 apare SC Eminvest SRL, cu sediul în satul Grajduri, judeţul iaşi. Tania Stănescu, având calitatea de asociat unic, hotărăşte să se retragă din funcţia de administrator şi să cesioneze 18 părţi sociale către Ştefan Caculea şi alte două părţi lui Gheorghe Floarea. În 2009 apare SC Euro Est Grup SRL, cu sediul în satul Grajduri, judeţul Iaşi. Lăcrămioara Stănescu hotărăşte retragerea din funcţia de administrator şi numirea lui Ştefan Caculea. Lăcrămioara Stănescu a mai decis să-i cesioneze 16 părţi sociale lui Ştefan Caculea şi alte patru lui Gheorghe Floarea.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Elena Marinela Negulici, fost director economic al CNE Cernavodă, proces contra Statului Român, după achitarea definitivă într-un dosar DNA Constanța!

24 Apr 2024 526

Dosarul SOCEP, instrumentat de DNA Constanța, se va rejudeca! (MINUTĂ)

24 Apr 2024 431

Ce averi au procurorii Vasile Iftinchi și Stoica Elena, propuși să lucreze la DNA Constanța, după plecarea lui Bodean Andrei și Conortos Constantin (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 848

Procurorii Vasile Iftinchi și Stoica Elena, propuși să-i înlocuiască la DNA Constanța pe Bodean Andrei și Conortos Constantin

23 Apr 2024 711

Dosar DNA Constanța Vasile Iliuță, șeful Consiliului Județean Călărași, termen azi la Curtea de Apel București! (RECHIZITORIU)

23 Apr 2024 526

Curtea de Apel Constanța, în pronunțare într-un dosar DNA cu un presupus prejudiciu de aproape 10 milioane euro

21 Apr 2024 915

Curtea de Apel Constanța respinge acțiunea preotului Petrică Leașcu! (MINUTĂ)

20 Apr 2024 748

Procesul s-a terminat! Iată când va afla Decebal Făgădău, fostul primar al Constanței, decizia finală în dosarul terenurilor din Portul Tomis

19 Apr 2024 566

Directori din Consiliul Județean Constanța și oameni de afaceri, condamnați definitiv! Cererea de revizuire, respinsă

19 Apr 2024 1683

Surse - percheziții informatice Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași, a ajuns la DNA Constanța!

19 Apr 2024 694

Noi procurori la DNA Constanța, în locul lui Andrei Bodean și Constantin Conortos! Ciprian Bodu, Vasile Abagiu, și Dan Haralambie, rămân pe poziții

19 Apr 2024 782

Foști șefi ai Centralei Nuclearoelectrice Cernavodă, proces contra Statului Român, după achitarea definitivă

18 Apr 2024 769

Cum arată terenul pe care va fi construit noul sediu al DNA Constanța! (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 1359

​DNA Constanța se mută în casă nouă!

17 Apr 2024 839

Este oficial! Procurorii Andrei Bodean și Constantin Conortos pleacă de la DNA Constanța la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța

16 Apr 2024 793