Constanța. Două mașini pline cu migranți au trecut ilegal frontiera dintre Bulgaria și România. Polițiștii de frontieră i-au găsit ascunși în pădure lângă Dumbrăveni (galerie foto)

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, au depistat 25 cetățeni sirieni, 21 adulţi şi 4 copii, care au încercat să intre ilegal în ţară din Bulgaria

Migranții au beneficiat de sprijinul a trei călăuze bulgare care ar fi trebuit să îi transporte până la Bucureşti.
 
În urma activităților informativ-operative și de documentare privind activitatea infracţională a mai multor persoane suspecte de săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, au desfășurat o acțiune în sistem integrat, fiind sprijiniţi de colegii din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, precum și de lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanta, ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța, ai Inspectoratului General pentru Imigrări și din cadrul Serviciului Român de Informații, au desfășurat o acțiune de combatere a migrației ilegale în zona de responsabilitate a Sectorului PF Negru Vodă.

Astfel, în data de 18.08.2017, în jurul orei 14.00, o patrulă a poliţiei de frontieră a observat două autoturisme de teren care au trecut ilegal peste frontiera de stat din Bulgaria în România. Imediat, a fost declanşată o acţiune operativă, poliţiştii de frontieră cadrul Sectorului PF Negru Vodă și Sectorului PF Băneasa, sprijiniţi de cei de la sediul Gărzii de Coastă, monitorizând traseul autoturismelor.

Cele două mașini, înmatriculate în Bulgaria, au fost identificate și blocate în pădurea din apropierea localităţii de frontieră Dumbrăveni, din judeţul Constanţa, ocazie cu care șoferii și pasagerii acestora au încercat să fugă, ascunzându-se în pădure. La fața locului au fost descoperite și reținute 25 de persoane, cetățeni străini.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul de persoane este format din cetățeni sirieni, 21 de adulţi şi 4 copii, cu vârste cuprinse între 7 şi 50 de ani.

În vederea identificării persoanelor care au transportat grupul de migranţi peste frontiera de stat, în jurul orei 18:00, în apropierea localităţii Dumbrăveni, poliţiştii de frontieră au identificat şi reţinut şoferii autoturismelor de teren, aceștia fiind cetăţeni bulgari, în vârstă de 36 şi 41 de ani, dar şi un alt cetăţean bulgar, aflat la volanul unui autoturism Mercedes, ce avea rolul de antemergător, în vederea tranportării grupului de migranţi la Bucureşti.

Migrantii au declarat că intenționau să ajungă în Germania şi că au trecut ilegal frontiera din R. Bulgaria peste frontiera verde cu ajutorul celor două autoturisme conduse de cei doi cetăţeni bulgari, care urmau să-i transporte până la București.

În cauză, poliţiştii de frontieră sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii sirieni, respectiv trafic de migranţi pentru cei 3 cetăţeni bulgari.

De asemenea, autoturismele au fost ridicate în vederea confiscării, călăuzele bulgare au fost reţinute, iar cetăţenii sirieni au fost predaţi autorităţilor bulgare conform protocolului româno-bulgar.
 
Sursa foto: Politia de Frontiera

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Maria mardare

20 Aug, 2017 11:19

Corect

Articole asemanatoare

19 cetățeni străini, intrați ilegal în țară, depistați cu ajutorul dronelor

22 Jan 2024 455

Percheziţii în mai multe judeţe din vestul ţării pentru trafic de migranţi

22 Jan 2024 525

Organizația Internațională pentru Migrație Aproape 1.000 de migranţi şi refugiaţi au murit în 2023 în încercarea de a ajunge în Europa via Mediterana centrală

08 Jan 2024 627

Peste 30.000 de migranţi au ajuns ilegal pe coastele Marii Britanii în 2023 traversând Canalul Mânecii

01 Jan 2024 745

Trei migranţi găsiţi morţi! Anunțul serviciile de salvare maritimă

31 Dec 2023 731

Constanța Migranţi sirieni depistaţi de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă la frontiera terestră cu Bulgaria

29 Dec 2023 659

Craiova Arestări și rețineri într-un caz de trafic de migranți!

03 Dec 2023 804

Percheziții la persoane bănuite de trafic de migranți! Cum acționau suspecții

23 Nov 2023 666

Reţea de trafic de migranţi de origine vietnameză, destructurată cu suportul EUROPOL (GALERIE FOTO)

23 Nov 2023 791

IGI În această săptămână, 42 de străini au fost depistați în situații ilegale. Ce au mai descoperit polițiștii de imigrări

27 Oct 2023 592

Județul Timiș Persoană arestată preventiv pentru trafic de migranți

27 Oct 2023 628

Poliția de Frontieră Traficul la frontieră, în ultimele 24 de ore. 90 de fapte ilegale săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini

27 Oct 2023 605

Un nou caz de trafic de migranți, în Timiș! Zeci migranți, transportați în mod ilegal

26 Oct 2023 633

IGI Doi cetățeni pakistanezi, depistați ilegal în Iași. Străinilor le-au fost emise decizii de returnare

24 Oct 2023 914

Opt cetățeni străini au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria ascuşi în portbagajele unor maşini transportate pe o platformă (GALERIE FOTO)

20 Oct 2023 521